MOZGALIČICE

sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

MOZGALIČICE

Kada nestajanje i stvaranje koračaju jedno kraj drugog onda se ide napred.
Kada nestajanje samo korača.....e, onda se ide nazad.

..........

Sećanje....
Sećaš se sa radošću samo onoga što više u tebi ne postoji ali je postojalo. Svesnost da je to tako daje radost sećanju.
Ako nešto u tebi još postoji ali bez uslova da ga ponovo doživiš, podsećanje na doživljeno jako boli. Svesnost da je to tako ne daje podsećanju da postane sećanje.

.........

Oni koji imaju sreće pa se nadju trebaju imati još mnogo pameti da sreću zadrže i da se ne pogube dok vreme gube. Nesreća je što mnogi i ono što su od sreće imali sebičnom nebrigom izgube.

...............

Ljudi daju ono što u sebi imaju. To je ono što razumevanjem prepoznaju.
Zato, ako želite da nekom date deo sebe u znak ljubavi, zahvalnosti, nežnosti ili pak besa, ljutnje, povredjenosti...potrudite se da mu date onako kako on to može prepoznati.
U suprotnom....prepoznaćete se u nerazumevanju.

......

Jel ti prija moja pažnja, briga, nežnost...trud oko tebe...m?
Odgovara pitani: Naravno da mi prija.
Znaš, i meni bi prijalo

.......

Davanje kada osećaš potrebu da daješ je lepo, ali pravo davanje je kad vidiš da drugom trebaš pa onda daješ to što mu treba, njega radi a ne sebe radi. Divno je kada se sretnu i prepoznaju potreba za primanjem i davanje....tada su kao spojeni sudovi.

.......

Komunikacija je vrlo zaebana discliplina....posebno kad ortodoksno nerazumevanje priča.

.......

Duh je ono što nam drži glavu iznad vode. Da se samo duša pita, potonuli bi kao kamen....da se samo srce pita večito bi se davili a opet neudavljeni bili....da se razum samo pita ne bi vodi ni prišli.

........

Sreća u nesreći je kada hodaš nesrećan pa naidješ na malu sreću.
Ne zaboraviti da u nesrećnosti ponesete lupu.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Back