MOZGALIČICE

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

MOZGALIČICE :manikir:

Koliko je mnogo potrebno
Da se kofa napuni vodom
A samo tren nepažnje da se prospe.
Ali ako se radi o iskrenom šutiranju pune kofe
da li je rasutoj vodi lakše? :sad2:

Čitava životna filozofija je zadržati osmeh na licu.
Na žalost….nisu svi ovladali tom umešnošću.
Sam se smešiti je sebičluk (osim kad se ne smešiš u sebi radi sebe)…..davanjem osmeha onima koji nisu to savladali učite ih toj filozofiji….to ne znači da su svi nasmešeni i darodavci.

Kako je to čudno….
Mala stvar baca malu senku….velika stvar baca veliku senku
Malena senka može da prekrije samo deo velike…..osim kada se radi o duši i osećajima.

Ponekad imate osećaj a i mogućnost da prespavate neki loš dan ili tren.
Divno bi bilo kada bi mogli da prespavamo i neke ljude.

Davanje je sebičluk jer onaj koji daje to radi da bi se osećao lepo.
Uzimanje je sebičluk.
Onaj koji daje očekuje i da primi jer je za njega davanje normalna stvar pa to očekuje I od drugih.
Onaj koji uzima očekuje da uzme još jer je za njega uzimanje normalna stvar.
Izbalansiranost sebičluka je kada dajete i imate sreće da imate od koga i da uzmete u relativno srazmernim količinama.

Neki ljudi imaju prebogatu dušu….ali ne i umeće davanja.
Da li to znači da su sebični?
Ne.
To znači samo da ne umeju….isto kao što ni svaki profesor ne ume da prenese svoje znanje.

Pogrešno je svojih se tuga ratosiljati pošto poto jer one su tu sa razlogom. Zamislite kako bi bilo da se pošto poto ratosiljate svojih srećica.:eek:

Svaka tuga se mora odživeti jer nas življenje tuge menja, uči i vodi do spoznaje, isto kao što smo posle srećica uvek drugačiji….naučeni i promenjeni.

Analitičnost ženskog uma je njeno prokletstvo i blagodet zavisno od toga na koliku globalnost muškog uma naidje.

Žene se dele na žene vodilje i žene pratilje.
Muškarci izbegavaju žene vodilje ali priželjkuju žene pratilje.
Haos nastaje kada mu sudbina dodeli kombinovanu žensku. :butkice:

Sretan je onaj kome ego sluša komandu duše jer ego je njen čuvar.
Kao i svaki pas čuvar, desi se da ego sam nagonski jurne kada je duša u opasnosti.
Za veće prostranstvo vam treba i veći, opasniji pas čuvar.:mazipsa:

PS Samo zbirudija misli zapisanih kad naidju ....:aha:

PS Dobar dan.....kafa​

Ti nemaju dušu to su stipse, imaju dušu samo kad pričaju!:heart:

Svaka tuga se mora odživeti jer nas življenje tuge menja, uči i vodi do spoznaje, isto kao što smo posle srećica uvek drugačiji….naučeni i promenjeni
Posle srećica smo dovedeni u stanje nepreznosti a nismo naučeni,samo se na muci uči!:heart:

Poslednja izmena:
sirijus49;bt177568:

Ti nemaju dušu to su stipse, imaju dušu samo kad pričaju!:heart:

Svaka tuga se mora odživeti jer nas življenje tuge menja, uči i vodi do spoznaje, isto kao što smo posle srećica uvek drugačiji….naučeni i promenjeni
Posle srećica smo dovedeni u stanje nepreznosti a nismo naučeni,samo se na muci uči!:heart:

Jesu stipse ako neće da nauče da daju, ali mnogi veruj mi ne umeju.:heart:

Ne Sirijus....i na srećicama se uči...da se živi i ceni dodeljeno i da ništa nije večno.:heart:

zxy;bt177569:
A sve ,menščini,navrću vodu na tvoju vodenicu,afirmišući ti čas ego čas dušu,po potrebi;):D:per:

Hahaha ma jok.....moje misli će na tvoju vodenicu da navrću vodu ;) :eek::zper:
A za ego i dušu i zapise misli kojih imam gomilu čitavu kriva je krštenica....vreme mi je za retrospektivu :zcepanje::zcepanje:

LJILJA MMM;bt177577:
Ma ima ja toga kodža (titl...mnogo) :manikir:
Ma šta si zapela za Romantiku....aaaaaaa znam....da vršim praktičnu nastavu tamo? :manikir:;):zcepanje:[/QUOT

O da, takva sam ja: kad volim, volim baš...Trenutno Romantiku,
a posle - ne se znaje...Možda nešto drugo bude u opticaju:jede:

mari47;bt177584:
LJILJA MMM;bt177577:
Ma ima ja toga kodža (titl...mnogo) :manikir:
Ma šta si zapela za Romantiku....aaaaaaa znam....da vršim praktičnu nastavu tamo? :manikir:;):zcepanje:[/QUOT

O da, takva sam ja: kad volim, volim baš...Trenutno Romantiku,
a posle - ne se znaje...Možda nešto drugo bude u opticaju:jede:

Vodi Z-a i Riadu na romantiku na praksu....posebno Z ...Riadita je još mlada, će nauči dete....kad gu pošaljemo na školuvanje na Romantiku....Z ne mora da uči...on naučen po pisanju bih rekla, samo da se podseti jer odavno ne napisa ništa :zcepanje::kafa:

LJILJA MMM;bt177587:
mari47;bt177584:
Vodi Z-a i Riadu na romantiku na praksu....posebno Z ...Riadita je još mlada, će nauči dete....kad gu pošaljemo na školuvanje na Romantiku....Z ne mora da uči...on naučen po pisanju bih rekla, samo da se podseti jer odavno ne napisa ništa :zcepanje::kafa:

Ništa ne piše zxy pod milim bogom, a lepo piše
kad piše, osećajno ...jaooookako ga volim tako
osećajnog uh:cmok2::jede: i Riadicu isto...:heart:

LJILJA MMM;bt177598:
ama ti klikćeš pogrešno...i gore ih sve ispobrka ...nisam ja ništa :zcepanje:

Jes, pobrkala sam . evo 3oo blogova ( još 2)...
Sutra pišem oproštajni blog...sa naslovom
"Ko je vas poznavao....ništa mu neće teško pasti"...:zcepanje::zcepanje:
Šalim se, bili ste divni, inspirativni, iskreni koliko i ja:zcepanje::zcepanje:
...
Sad ozbiljno:
Ljiljo MMM, pročitala sam još jednom tvoje Mozgaličice.
Ne zna se koja je od koje filosofskija. Ti si multitalentirana
žena i ja bih ti sada skuvala kafu, nego mi se spava:confused::cmok2:

mari47;bt177599:
Jes, pobrkala sam . evo 3oo blogova ( još 2)...
Sutra pišem oproštajni blog...sa naslovom
"Ko je vas poznavao....ništa mu neće teško pasti"...:zcepanje::zcepanje:
Šalim se, bili ste divni, inspirativni, iskreni koliko i ja:zcepanje::zcepanje:
...
Sad ozbiljno:
Ljiljo MMM, pročitala sam još jednom tvoje Mozgaličice.
Ne zna se koja je od koje filosofskija. Ti si multitalentirana
žena i ja bih ti sada skuvala kafu, nego mi se spava:confused::cmok2:

Ama si pogrešila kad si mene citirala...nešto se ispobrčkalo :zcepanje:
Fala za ovo multi.....:zag:
Kakav oproštajni blog i kakvo to prošlo vreme pominješ? :rtfm:
ovo ostalo je istina :manikir:
a kafu ću sačekam.....da ustaneš....pa da se rasaniš....imam ja vremena :manikir:

RiadaT.;bt177602:
Ja bih se nekako sigurnije osjećala kad bi ti krenula sa mnom...ipak direktorka kad kroči hahaha ima da ode romantika u ....znaš vec gdje....:rotf:

Nemoj mene živ ti sve....ja volim praktično razgibavanje:zper:a Mari kaže da to tamo ne rade.:(..mislim još i ova opajdara ako cikne....ima me trajno banuju :zcepanje: a romantika ode ....tamo :rotf:

LJILJA MMM;bt177604:
Nemoj mene živ ti sve....ja volim praktično razgibavanje:zper:a Mari kaže da to tamo ne rade.:(..mislim još i ova opajdara ako cikne....ima me trajno banuju :zcepanje: a romantika ode ....tamo :rotf:

Eh,onda mi to liči na neki muzej:zcepanje:mislim ta romantika i to...hajd povescu Mari,ona mi može biti kustos:zcepanje:a tebi ću poslije sve ispričati šta sam sve vidjela:rotf:

Back