Mozete li se suzdrzati - finans. odgovornost

Otkad je 50 evra nedelju dana pre plate malo? :think:
Ajd uzmimo da je stvarno 40 hiljada plata, pa da neko poplaća kirije/račune sa prvih 20 (u proseku), kad raspodeliš preostalih 20 na 4 nedelje koliko mesec ima, ostane ti i malo manje od 50 evra. I to bez kupovine klope. Al' izgleda da ovde na forumu nema nikog sa tom makar zvanično prosečnom platom.

Ili to ili nema nikoga ko plaća sopstvene račune.

Ма иди, срећна сам кад ми остане и 30 евра а не педесет.

Otkad je 50 evra nedelju dana pre plate malo? :think:
Ajd uzmimo da je stvarno 40 hiljada plata, pa da neko poplaća kirije/račune sa prvih 20 (u proseku), kad raspodeliš preostalih 20 na 4 nedelje koliko mesec ima, ostane ti i malo manje od 50 evra. I to bez kupovine klope. Al' izgleda da ovde na forumu nema nikog sa tom makar zvanično prosečnom platom.

Ili to ili nema nikoga ko plaća sopstvene račune.

To ne znam, napisao sam ono što mi se čini minimalno za naš standard.

Krenuli ste kući sa posla, prolazite pored izloga i....jaooo, kakvo sniženje, čizme/cipele/kaput/haljina.. nije više 130 e nego je sada 40 e. Zavirite u novčanik, do plate je 7 dana a vi imate 50 e. Možete li se suzdrzati ili kažete "ma koga hebe, moram ovo kupiti.."
Razumele ste, ne moraju biti ove novčane relacije, koliko ste odgovorne prema budžetu kojim raspolažete? Da li vas je lako navući na crveno? :whistling:
PS. Nema sublimacije u zadnjem pitanju :malav:

Hiperprodukcija :(

nikada ne ostajem bez kinte, ni zbog cega
umem da kupujem ono sto nisam planirala i sto mi apsolutno nije neophodno, ako je kvalitetno, na popustu i nzam da ce me usreciti , nema razloga da ne pokleknem :malav:
ali, uvek kupujem pametno, skoro da nemam promasaje poslednjih deset godina

Teško me je navući. :malav:

Vrlo sam racionalna, prilično škrta i štekara, tako da kupujem samo ono što mi treba, i to uvek kada imam dosta para. Kada imam neku sumu sa kojom ću provući knap vreme do sledećeg priliva novca, kupujem samo ono neophodno. Ništa drugo ni ne gledam, a kamoli kupujem.

Možda bih drugačiji odnos prema parama imala da imam redovan izvor prihoda, ovako sam vrlo oprezna.

Back