Mozete li se suzdrzati - finans. odgovornost

Poruka
22.458
Krenuli ste kući sa posla, prolazite pored izloga i....jaooo, kakvo sniženje, čizme/cipele/kaput/haljina.. nije više 130 e nego je sada 40 e. Zavirite u novčanik, do plate je 7 dana a vi imate 50 e. Možete li se suzdrzati ili kažete "ma koga hebe, moram ovo kupiti.."
Razumele ste, ne moraju biti ove novčane relacije, koliko ste odgovorne prema budžetu kojim raspolažete? Da li vas je lako navući na crveno? :whistling:
PS. Nema sublimacije u zadnjem pitanju :malav:

Hiperprodukcija :(

Ako su mi tih 50.evra poslednjih verovatno bi izdržao, mislim ako je stvar baš dobra i treba mi, možda bi od nekog i pozajmio novac

Da, ali ovi markentiski monstrumi napadaju celu godinu više puta mesečno. Jednom predje u dvaput, dvaput u triput..I eto nas ko Amerikanci :malav:

- - - - - - - - - -

Volela bih da me to privlači,mislim da je tako život mnogo zabavniji.Ovako mi je muka kada moram u kupovinu.z:(

Mmm, ti slazeš novčanice "glava na glavu" :malav:

I da mi džabe daju malo bih šta uzela.Probirljiva,skromna :rida: i volim red,Čak i među novčanicama.:tease:

...takodje...podjem sa parama, udjem, pokusavam, stvarno se trudim ali retko sta mi se dopada...mahom mi je sve isto, bez svega se moze ili mi lici na nesto sto vec imam ili zakljucim da mi ne treba...recimo da vidim praline koje zelim, tesko da bih odolela ali krpici, ne morala da odolevam, samo bih presla preko nje...

Krenuli ste kući sa posla, prolazite pored izloga i....jaooo, kakvo sniženje, čizme/cipele/kaput/haljina.. nije više 130 e nego je sada 40 e. Zavirite u novčanik, do plate je 7 dana a vi imate 50 e. Možete li se suzdrzati ili kažete "ma koga hebe, moram ovo kupiti.."
Razumele ste, ne moraju biti ove novčane relacije, koliko ste odgovorne prema budžetu kojim raspolažete? Da li vas je lako navući na crveno? :whistling:

Sva sreca pa me soping i snizenja ne zanimaju :lol:

A ako mi pretekne koji dinar to pre dam na 3 dana u Budimpesti ili Becu nego na krpice. Ako pretekne, naravno...

- - - - - - - - - -

Ja taj mali broj skoro uvek nađem na nekom sniženju i za male pare, baš zato što je mali i što retko kome odgovara.

Takodje...

Ne bih kupila.Kupujem uvek ono sto mi ne dostaje i sto mi se dopada kad mi je potrebno a ne kad su snizenja.

Potpuno sam neracionalna kad je novac u pitanju.
Zato mi ga bog i ne daje previše.

A dobro znam da sirotan nije onaj koji malo ima, već onaj kome svašta treba.

Uvaljujem se u dugove i kod države i kod prijatelja, ali ko ga ebe, jedan je život.

Da napomenem, uvek vraćam dugove i uvek mi ljudi pozajmljuju.:strika: Vole me valjda.

mogu.
trosim koliko imam, kad nestane ostajem kod kuce.
nikad ne bih rizikovao opusten zivot zbog necega, pa makar to bila i "kokishka".
pare ne posudjujem, niti ih trazim. kredite jos nisam dizao.
posudio bih bliskim osobama i to iznos koji mi ne moraju ni vratiti, kad dajem onda zaboravim da sam dao.
i ne volim ljude koji za uslugu ocekuju kontrauslugu ili sl. kad dajes, daj, nemoj ocekivati nista.

Potpuno sam neracionalna kad je novac u pitanju.
Zato mi ga bog i ne daje previše.

A dobro znam da sirotan nije onaj koji malo ima, već onaj kome svašta treba.

Uvaljujem se u dugove i kod države i kod prijatelja, ali ko ga ebe, jedan je život.

Da napomenem, uvek vraćam dugove i uvek mi ljudi pozajmljuju.:strika: Vole me valjda.

:zag: Ko moja žena, satra i ono što nema u novčaniku :lol:

- - - - - - - - - -

e ja gledam snizenja kad kupujem hranu, uzimam na akciji kad se pojave proizvodi koji su mi okej :))) to mi je onako interesantno, ne znam koliko se ustedi, vjerujem da nije mnogo.

I ja, nekada se uštedi a nekada fora 2 za 1 bude skuplja od varijante 30% gratis, kako kad me zayebu.

Back