Mozemo mi to i sami?

Tinar:
Ernesto_Che:
joGooOOD:
pa i ja ludice :D nego,joooj ovo bi trebalo da je pitanje...nisam neka vernica,cak ni ne postim kada bi trebalo...ma boli me uvce :wink:

uostalom,isus je postojao kao istorijska licnost,i on je iskoristio par legendi iz naroda(das ce doci na magarcu spasitelj,da je sin boga).On je mozda bio lekar,(ali to su istorijske cinjenice....)pre verujem U JEDNU TEORIJU U 1 RUSKOJ KNJIZI KOJU SAM PROCITALA...tu 1 zena tvrdi par stvari koji po meni zvuce logicno i cilj objasnjenja ali cu ispasti caknuta sto u to veruejem! :roll:

prvo to da je Isus dosao i iskoristio par legendi bi mogla da shvatim kao uvredu-al dobro, oprastam ti :wink:
tvoja recennica "cak i ne postim kad bi trebalo" pokazuje da ne znas bas previshe sta znachi verovati...
mislim da je tvoje pitanje bespredmetno-moze li se to i bez Boga? ako verujesh, ne moze, ako ne verujesh moze...ne vidim sta ti sad znachi to da ti se javi-ako ti se javi onda to znachi da verujesh, a to znachi da necjesh postavljati takva pitanja kao "moze li se to i bez Boga?" onda, Bog ne moze nikome da pomogne ako on nije "josh radan"...kako meni na primer (sad lupam) da Bog pomogne da mi izdaju knjigu ako ja recimo ne pishem, ili se ne trudim da dovoljno pishem...? razumesh...onda Bog, se zaista retko javlja nekome da procaska sa njim o tome kako treba josh malo da se potrudi da bi na primen izdao knjigu...ne znash to?
Ne verujem da je ona mislila bash na to, vec na neki trip da ti Bog da snage. Ja lichno ne verujem u Boga i u Isusa kao njegovog sina, vec kao istorijsku lichnost koja je postojala (posebno posle filma "Stradanje Isusovo").

ne draga ernesto,nego ti nisi skapirala moju temu.Nije religiozna,nije za svadju.Vise kao anketa.Free up your mind!!!Htela sam da cujem misljenje na to pitanje jer mi se ucinilo zanimljivim.Da li nam treba cika s bradom da bismo bili uvereni da nesto mozemo ili nasa volja to uspeva sama.Zao mi je ako sam povredila veru jer nemam pojma o tome,priznajem ali ovo je zaista samo pitanje kao anketa... :( bash ste grozno zlobni!

dusho, ja nisam videla da je ovde IKO bio zloban...niti da se IKO svadjao...ja sam samo iznela svoje ubedjenje da se tvoje pitanje "treba li nam chika sa bradom ili ne" svodi na pitanje-"verujete li u Boga ili ne"...mozda ne bash u potpunosti, ali u glavnom...
a sto se tiche filma, mnogo mi je bio gadan...nije bash tako verno predstavljen i malo je vishe brutalan nego sto bi po mom misljenju trebao da bude...ali stvar ukusa...(sorry sasha, ali prokomentarisacju samo ovo ovde...ako chitate hessea chitajte demijana-daleko je bolji od sidarte!...ali uopsteno, citajte hesea!)

joGooOOD:
e miss,konkretno-ne,a ustvari-da :lol: ma ne...smara me kad mi neko soli mudrost i analizira o cemu ja govorim.Sto je najgore,ni o cemu :lol:
nemoj da se ljutis,zezala sam se...vidis da ima ovakav smajli " :wink: ",a sto se mudrosti i analiziranja tice,mi smo svi dosli ovde da kazemo sta mislimo o nekoj temi,a ne da nekog prozivamo ili da mu solimo pamet...

joGooOOD:
ma nee,niste vi bili zlobni. :roll: ......uuuuoooopsteeeeeeee
samo malcice

e dusho, pochecu ozbiljno da se zabrinjavam za tebe...sta mislis, ozbiljan sluchaj paranoje a? :wink: moja dijagnoza...
shalim se, nema ljutish, ali ja zaista nisam videla da sam ja niti iko drugi bili zlobni ovde...mozda sam ja lichno bila maaaalo sarkastichna na nekim delovima, ali sta cju, takva sam...ako bi mi dala neki primer moje ili bilo chije zlobe, bila bih ti doveka zahvalna...
moja namera nije bila da ikome solim pamet, ja sam samo rekla ono sto imam da kazem o ovoj temi i pokusala sam da to argumentujem na pravi nachin. ako ti to zovesh "soljenjem pameti" volela bih da mi kazes, kako ti mislis da bi tema i odgovor trebali da izgledaju...ja ne solim mudrosti, pricham ono sto mislim, ako tebi do lichi na mudrosti, pa osecjacju se polaskanom :wink:
a ako ti ne prichash ni o chemu, sto si onda postavila temu?

Moon Child:
ma ne slusajte Ernesto sad se samo izvlaci...ona je gora od :twisted: ....
:wink:

e izvini, joogood, evo ti je jedna zlobnica :wink: ...
kud ona prodje tu trava ne raste....
ma ne pravim naucnu raspravu o Bogu...kad bi to radila to bi izgledalo malo drukchije :wink: a i nisam bash dorasla tome, jel? ovo su samo neki nacrti... :wink:

Back