Može li se uštedeti šopingom u RS ili u Mađarsku ?

bane k

Iskusan
Poruka
5.761
Koliko je tačno da dosta građana Srbije odlazi i šoping u Republiku Srpsku, dok oni sa severa odlaze u Mađarsku.
Šta je to sve jeftinije u komšiluku da se isplati poći i provesti vikend u komšiluku, i koliko se zaista isplati ?

Dosta sam o ovom do sada samo slušao a koliko je sve to istina, šta su pravi razlozi razlici u cenama koje idu i do 20%, molio bih one koji su imali prilike da pođu tamo, ili su pak otuda, javite se !

Zadnjih meseci nisam isao do Srpske u soping, zato sto sma ostao bez auta...Ali iz prica sugradjana koji idu, cak i proizvodi iz Srbije koji se tamo prodaju su poprilicno jeftiniji.
Pocev od kravice , Knjaz Milosa,drugih prehrambenih proizvoda.
Posebno je isplativo ako se ide u nabavku jednom u 15-tak dana, pa se jos izvrsi i povracaj PDV-a....
Sto se tice sezonske odece, tu je znacajna razlika, s tim sto je i tamo a i ovde ono sto je jeftino uglavnom kineskog porekla.
Usput, dospe se gorivo ili gas koji su takodje jeftiniji u Srpskoj.

Zadnjih meseci nisam isao do Srpske u soping, zato sto sma ostao bez auta...Ali iz prica sugradjana koji idu, cak i proizvodi iz Srbije koji se tamo prodaju su poprilicno jeftiniji.
Pocev od kravice , Knjaz Milosa,drugih prehrambenih proizvoda.
Posebno je isplativo ako se ide u nabavku jednom u 15-tak dana, pa se jos izvrsi i povracaj PDV-a....
Sto se tice sezonske odece, tu je znacajna razlika, s tim sto je i tamo a i ovde ono sto je jeftino uglavnom kineskog porekla.
Usput, dospe se gorivo ili gas koji su takodje jeftiniji u Srpskoj.
A kakav je režim prelaska na drini, ima li poteškoća pri prelazu, koliko je dopušteno preneti robe, ima li istinske carine za koju smo samo čuli da je skoro formalnost

Madjarska je bila pre pet godina kad sam bila na ekskurziji, hipermarketi su im džabana. Ko živi blizu isplati mu se. Inače upoznamo nekog Grka iz Soluna na moru ove godine, on kaže da oni idu u Makedoniju po gorivo i namernice.
Hoćeš reći da Madžarska više nije destinacija ko što je bila ?
Za Makedoniju ne znam, daleko je, ali je Srpska možda danas najbolja za te stvari !

Ili možda za nas ovako ispaćene i bez posla nijedna destinacija nije po meri :))

Sve što se obično kupuje u Mađarskoj, ima i na Buvljaku po istim cenama. Ja idem u Mađarsku par puta mesečno, na bazene u Morahalom, pa retko kad nešto kupim. Baš juče smo bili, kupila dva krem sira, jedan voćni jogurt i dva barnija za dete da pojede u kolima. A čekali smo na granici oba puta više od sat vremena.
Ma da, potvrdila si i moja neka saznanja. Ovde kod nas ( okolina Sombora ) većina donosi materijal za gradnju i adaptaciju, pomalo tehniku, i svi računicu imaju u više odlazaka i povraćaja PDV-a koji je izgleda glavni motiv.

Back