Odličan tekst. Bubanje je bitno da bi se napravila baza znanja koja se koristi da bi se razumele nove stvari.
Najbolji primer je učenje jezika u nematičnoj zemlji. Ako bi išao odmah na prevod bez prethodnog bubanja, stvaranja baze reči, nego odmah uz rečnik, shvatio bi da je to nerealno već na prvoj rečenici jer dok pronađeš značenje 5. reči već si zaboravio prvu koju si preveo. Zato se bubaju reči uz uvežbavanje korišćenjem lakših rečenica, ali ipak moraju da se nabubaju tj. pohrane u trajnu memoriju jer se zaboravljaju.
Osim toga, bubanje (koje sam i ja prezirala kad sam bila u tim godinama, kao dovoljna je samo logika) razvija memoriju tako što mozak sam uči da sistematizuje, klasifikuje i povezuje podatke, da ih zipuje pa posle po potrebi raspakuje, da asocira i razvija kreativnost i tako se razvija.
Druga je stvar ako klince ne intersuje tema pa im je muka da bubaju ili nemaju ambicije da studiraju. Ali nije svako gradivo bubanje niti svaka ocena mora da bude 5, niti svi moraju da završe fakultet.

Bubanje nije ni lako, ni prijatno ali svest da je ono potebno ojačava volju.