Može li neko preživeti samo na vodi iz hrane?

ja jedem dosta voća i povrća i padalo mi je na pamet puno puta jer me bližnji često opominju da ne pijem dovoljno vode. Tačno, ne pijem čistu vodu, ali recimo krastavac ima 95% vode a to "ljuštim"
Marketmore Cucumber | Premium Garden Seeds | Hoss Tools

Retko pijem čistu vodu ali pijem čajeve, sokove, kafu, jedem supu... Čitam da dosta voća i povrća sadrži veliku količinu vode, i preko 90%, pa se pitam, da li može čovek da opstane ako ubacije vodu samo kroz hranu?
Mislim da je ovo jako pogresno i upitno. Kazes -pijes kafu-pa pijenje kafe tek pospesuje potrebu za vodom!! posto je kafa jel te diuretik...U sokovima ima vise smeca i secera a ponajmanje vode. A covekov organizam se sastoji oko 70 % od vode pa je zato jako zdravo piti puno vode. Ne razumem kako Vam uopste ovakve stvari padaju na pamet? Nije vam palo na pamet da pitate lekara, na primer...? Ali i dalje mislim-bez vode se NE MOZE-bez hrane nekako i da, samo na vodi ali obrnuto-cisto sumnjam...

. Čitam da dosta voća i povrća sadrži veliku količinu vode, i preko 90%, pa se pitam, da li može čovek da opstane ako ubacije vodu samo kroz hranu?
може на вишњама трешњама, лубеници, кајсијама... у принципу лети.. док зими на бананама мало теже.
то ти говорим из искуства.. углавном једем само воће, те гледам када треба воде пити.. (иначе пијем дестиловану) ...

Mislim da je ovo jako pogresno i upitno. Kazes -pijes kafu-pa pijenje kafe tek pospesuje potrebu za vodom!! posto je kafa jel te diuretik...U sokovima ima vise smeca i secera a ponajmanje vode. A covekov organizam se sastoji oko 70 % od vode pa je zato jako zdravo piti puno vode. Ne razumem kako Vam uopste ovakve stvari padaju na pamet? Nije vam palo na pamet da pitate lekara, na primer...? Ali i dalje mislim-bez vode se NE MOZE-bez hrane nekako i da, samo na vodi ali obrnuto-cisto sumnjam...
ne pijem toliko kafe, slatke sokove razvodnim sa vodom ali ipak najviše volim da se hidriram kroz voće i povrće.

(ne)Ukus vode mi ne odgovara. Ponekad imam gorušicu ako pijem čistu vodu. Hladnu vodu bolje podnosim

може на вишњама трешњама, лубеници, кајсијама... у принципу лети.. док зими на бананама мало теже.
то ти говорим из искуства.. углавном једем само воће, те гледам када треба воде пити.. (иначе пијем дестиловану) ...
Zivis samo na vocu?
Koliko dugo?

gledam sada koliko procenata vode ima u raznom voću i povrću. Bio sam ubedjen da je groždje "sama voda" a ono ima "samo" u proseku 81% čiste vode.
Da uporedim sa zelenom salatom koja ima 96%...

рецимо, пар дана уназад сам био само на трешњама нисам ни гуцнуо воде...
Ja stvarno ne razumem tu potrebu da se neko...naprasno pravi razlicit. Covek je od preistorije do dan danas-SVASTOJED. Priroda nam ne bio dala ocnjake da ne treba da jedemo meso. I tako dalje-brdo je dokaza da covek nije samo biljojed. P.C. Znao sam coveka-bio vegan, ziveo "100% zdravo"-vezbao, veganstvo, post, duhovnost..preminuo u 59toj godini, pokoj mu dushi.
A to ne-pijenju vode je...nemam reci zaista.

Ja stvarno ne razumem tu potrebu da se neko...naprasno pravi razlicit. Covek je od preistorije do dan danas-SVASTOJED. Priroda nam ne bio dala ocnjake da ne treba da jedemo meso. I tako dalje-brdo je dokaza da covek nije samo biljojed. P.C. Znao sam coveka-bio vegan, ziveo "100% zdravo"-vezbao, veganstvo, post, duhovnost..preminuo u 59toj godini, pokoj mu dushi.
A to ne-pijenju vode je...nemam reci zaista.
u mom slučaju je nepijenje čiste vode vezano za to da mi je mlaka voda odvratna i stvara mi gorušicu, znači tele mi je odbacuje

Back