moze li dota 2 na 2gb ram memorije

Poruka
3.797
radicu sad neki upgrade ovog starog krsa od kompjutera,pa ako je neko od vas igrao dotu 2 na 2gb ddr2 da mi kaze kako radi? ima li kocenja i seckanja dok se pomera kamera? takodje sam video na netu na nekim sajtovima pise da je minimalni zahtev geforce 8600gt sto je ludost,ja ne verujem u to,mislim da moze i slabije graficke i neki dual core. vasa iskustva? pozz :cool:

Ja sam na W7 sa 2GB rama, dual core AMD-om i GeForce 8600GT, znaci starija konfiguracija.
Dok je dota 2 radila na Source 1 engine-u imao sam 30-40 FPS nekada i vise malo, na low detalja, sve gluposti iskljucene, u 1920x1080 rezoluciji.

Ista podesevanja ali Source 2 engine sada, i manje-vise isto (iako su obecali da ce raditi bolje na slabijim masinama), samo sto mi FPS padne nekada sa 30-40 na 2-4 i tako 1-3 sekunde, sto je veliki problem.
Nije to do moje ocajne konfiguracije :D koliko je stvar optimizacije jer i oni sa jacim konfiguracijama koji imaju po 80 FPS su prijavili da im frame rate padne sa 80 na 20 recimo.

Vec nedelju i po, mozda i dve cekam da srede to, jer u ovom stadijumu mi je igra neigriva (osim sa botovima, jer tu mi nije bitno da li izgubim ili sta vec) jer mozda na svakih 1-2 sekunde, padne framerate sto je dovoljno za greske, nekom mozda ne smeta, meni smeta.
Desavalo se to i u Source 1, ali desi se jednom mozda u partiji od 45 minuta, a sada se desi pa bar 20 puta minimum tokom partije. Stvar optimizacije, i izbacuju patcheve svakog dana, ali problem je tu jos uvek, valjda ce srediti uskoro.

Pa ispod 30 fps je neigrivo po mom misljenju, a ovi padovi na 5 fps-a poseba prica. Optimizovali su neke stvari nadam se da ce i ovo skoro, jer ovako je meni bar neigrivo.

meni je katastrofa sve ispod 45fps. i ne volim visoku rezoluciju u igrama tog tipa,ja kod sebe stavim 800x600,tako mi lakse da igram.ali zato stavim detalje i tako te stvari,da bude lepse. jer,ionako mi monitor 1280x1024,pa mi ne smeta niska rezolucija.

Ne zezaj se sa time, prodaj kome treba i kupi nov računar. Neće se iznaigraš na 30fps, ima samo iskvariš oči.
Imaš amd varijante sa integrisanim grafama, i jedan thermaltake culer najjeftiniji, imam lično, super tih i hladi perfektno.
Overklok staviš i igraš na 100fps. Ili ako imas pci-e grafu onda pentium haswell ili skylake 4GB ram i uživaš. Mnogo je bolje.
Ja imam i5 3570 i 8GB hyperx. Inače evo kako neke igre rade, bez grafičke, samo na HD:
Zavisi dosta od igre, i na kojoj rezoluciji oćeš da igraš.
Benchmark ću i dotu danas da pokažem fps. Sa i bez grafe čisto da imaš uvid. Inače od kako sa prešo sa 4GB na 8GB sve radi mnogo bolje, brat mi je igrao sa 2GB dotu 2 i bilo mu je užas, znači 4GB minimum.

Samo što sam probao i ovako, R7 250 i i5-3570 sa 8GB ram daje 150fps na sve low 1080p, na medium 60-70fps, na high 45-60fps.
Iz iskustva znam da na 2GB ne može da se igra normalno, jer je moj brat tako igrao, pa sam mu kupio R7 250 isto kao moju, i 4GB ram i sad igra normalno sa preko 60fps na celeron 2.7GHz nov.
Ako budeš igrao na 30fps sve vreme kad uđeš u kombat ima da padne na 10-15 ili još gore i onda ne možeš da igraš u fight. Tako se ne glupiraj već uzni realan pc da bi igrao normalno.
Grafičku preporučujem R7 370 ili GTX 960 MINIMUM! R9 380 je najbolja trenutno ako samo hoćeš da igraš i ne smeta ti zvuk kulera koji ladi pregrejanu kartu, inače GTX 970 zakon.

ovaj..ispravka moja. sinoc sam pustio malo nesto sa botovima,izgleda da ipak koci dok pomeram kameru. ja ne znam da li je ovo nesto trenutno,zbog apdejta recimo,ali ne svidja mi se kako radi...ni onaj glupi openGL mode ne pomaze...ja znam da je i taj openGL jos sa dotom 1 bio glupost...zadrzacu je jos neko vreme na hard disku,ako se ne popravi siatuacija,brisem je.

cccc...uzas. pa gde bre bas na source enginu da naprave dotu 2...kao prvo,mislim da on uopste nije za takve igre kao sto je dota. on odlicno radi svoj posao,igrao sam half life 2 sve epizode,extra je...ima neku svoju fiziku,solidne teksture...kao i problem sa tamnim bojama i nijansama,sve kao neke linije koje se izdvajaju...bolje da su napravili nesto kao LOL,malo 2d,malo 3d,da bude normalna zahtevnost,ipak je to igra u kojoj je pogled odozgo,puno tekstura,efekata i materijala raznih,tako da u isto vreme racunar mora odraditi brdo posla i proracuna...gore nije moglo,prokletstvo!!!

Source 1 je bolje radio na mom matorom kompu, Source 2 je trebao da poboljsa performanse na slabijim kompovima :hahaha:.

Na drugom kompu koji je daleko slabiji od i5 sve radi ok, na min detalja i na prijatnih 60fps. Sredice ga valjda do kraja godine. Meni je pre igra seckala, zapuca bas na sekund dva, i tako cesto. Sada nema zapucavanja ali je framerate ocajan.

Koji hardware je u pitanju i koliki ti je FPS u igri?
Meni na W10 i na 2GB rama sa Athlonom X64 x2 daje oko 35-40 FPS. E onda se desi da padne na 20-25 ponekada, pa se polako primeti "Matrix" efekat i onda dizem ruke.
Bice na prolece patch koji treba buggove da sredi, pa se nadam i boljoj optimizaciji.

Kako je radilo sada je ok skoro. :)

Koji hardware je u pitanju i koliki ti je FPS u igri?
Meni na W10 i na 2GB rama sa Athlonom X64 x2 daje oko 35-40 FPS. E onda se desi da padne na 20-25 ponekada, pa se polako primeti "Matrix" efekat i onda dizem ruke.
Bice na prolece patch koji treba buggove da sredi, pa se nadam i boljoj optimizaciji.

Kako je radilo sada je ok skoro. :)

ja imam visoke frejmove,od 70 do 90.na midu oko 61. jesi li pogledao post na ovom forumu,bas u ovoj sekciji,problem oko dual-channel ram memorije? ako imas single mod,losi su frejmovi. ot kada sam premestio u dual-channel,dobio sam brdo frejmova. max na mom monitoru je 1280x1024,tako da mi je dobra grafika skroz. koristim komandnu liniju "-dxlevel 80" i "-nod3d9ex" i "-console". da bih sprecio graficku da koristi Directx10 mod,koji je nesto zahtevniji,probao sam jednom,ima manje frejmova,ali nije strasno,mogu i u njemu da igram. kad udjes u igru,otvoris konzolu i ukucas "fps_max 120". evo slika,FPS se vidi u gornjem desnom uglu ekrana,malo je mutno jer su slike u jpg formatu,ali se vidi da su preko 80 frejma uvek.

dota2 2016-03-18 14-54-24-25.jpg
dota2 2016-03-18 14-55-05-23.jpg
dota2 2016-03-18 14-55-14-99.jpg
dota2 2016-03-18 14-55-14-99.jpg
dota2 2016-03-18 15-00-13-71.jpg
dota2 2016-03-18 14-54-24-25.jpg
dota2 2016-03-18 146-55-09-61.jpg

Poslednja izmena:
Probao sam sa launch opcijama (mada nisam siguran za ovu -dxlevel 80). 30-45 frejmova, sto je ok. Mada igrao sam jednu bot igru 10-ak minuta, tako da to i nije neki test.
Imam dva RAM modula, tako da to nije problem. Mislim da je jedino CPU problem i da se Intel daleko bolje nosi sa Dotom 2 nego stari AMD. :)

Back