Motorno ulje

faris-s

Početnik
Poruka
3
Zdravo! Koje motorno ulje koristite?
Obično sam sipao u auto Total Quartz 5W-30, ali sada treba da menjam motorno ulje i preporučili su mi da sipam Mobil 1 ESP 5W-30.
Renault Clio 2010 1.5 dCi

Bitnije je da se menja redovno i proverava nivo nego koji je proizvođač.

Samo biraj ispravnu gradaciju, sintetičko (ili polusintetičko ako si pre to sipao) i uživaj.

Obično sam sipao u auto Total Quartz 5W-30, ali sada treba da menjam motorno ulje i preporučili su mi da sipam Mobil 1 ESP 5W-30.
Ja imam Opel. Koristim ono što piše u priručniku.
1000012123.jpg

Ne treba da se vezuješ za to što fabrika kaže jer oni guraju svoja ulja npr francuzi elf, ford neko fordovo gm neko gm. Zna se šta valja mobil i castrol.

5w-30 stim što ti je 30 temperatura najveća u podneblju gde voziš a nama je 40°. Dakle uzmi 5w-40.

Ne treba da se vezuješ za to što fabrika kaže jer oni guraju svoja ulja npr francuzi elf, ford neko fordovo gm neko gm. Zna se šta valja mobil i castrol.

5w-30 stim što ti je 30 temperatura najveća u podneblju gde voziš a nama je 40°. Dakle uzmi 5w-40.
Nemaju oni svoja ulja kao što nemaju ni svoje delove za auta ali imaju svoja pakovanja i standarde koje zahtevaju od proizvođača ..kod delova imaš one oznake koje sam spominjao koji ti govore o kojem tačno kvalitetu je reć

Prvo ulje odnosno prva fabrika ulja na svetu je Valvoline kako to niko ne spominje njih nego se sve gura Castrol ili Mobil1?
Koristio sam Castrol i za moj tadasnji Renault je Elf bio bolje ulje, fabrika nije ipak luda zbog cega preporucuju Elf.

Back