Momcilo M.
Obećava
- Poruka
- 83
Da li na forumu ima motorista ?
Sta vozite ? Iskustva sa putovanja i uopsteno o motorima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bravo...zavidna kilometraza i sam komentar jako jasan, precizan i tacanJa sam ove sezone presao na BMW-u R1200GS nekih 6000-8000 km i isao na more 2x pa u Bosnu vise puta.
Vozim motore aktivno 17 godina i mislim da sam na dva tocka do sad presao nekih 120k km. Za nekog dosta a za nekoga smesno ali meni je zadovoljavajuce i voleo bih da je ta cifra jos veca ali videcemo kako ce se razvijati ova glupost od posasti jer pasosi ce zatvoriti mogucnosti.
Za sad sam vozio po Rumuniji,Bosni,Crnoj Gori,Hrvatskoj,Albaniji i naravno nasoj Srbiji a zelja su mi Italija i Austrija a mastam i o Spaniji. Zato sam uzeo i noviji GS 1200 pa da uzivam jos vise.
Od motora sam imao poprilicno toga i cak i prodajem motore iz uvoza pa sam tako stekao i saznanja sta je dobro a sta je jos bolje.
Sve u svemu nema loseg motora nego je do loseg vlasnika.
Naravno,oprema se podrazumeva u fulu i na 38 stepeni se vozi u jakni i pantalonama sa protektorima i sa cizmama.
Ja sam motorista vec 15. godina.Da li na forumu ima motorista ?
Ksko si zadovoljan sa HondomJa sam motorista vec 15. godina.
Vozio sam GPZ500S, 14 godina, trenutno vozim Hondu VFR750F RC36
Pogledajte prilog 1047914
Pogledajte prilog 1047915
Imam je od jula meseca, zadovoljan sam za sada, lepo ide, nisam imao problema. Moram srediti malu zajebanciju na ramu, ali to ce biti verovatno sledece sezone. Ovako nemam nekih ulaganja osim zamene ulja i filtera.Ksko si zadovoljan sa Hondom
Po mom misljenju to je jako dobar tip Honde. Navozyces se sa njom verujem.Imam je od jula meseca, zadovoljan sam za sada, lepo ide, nisam imao problema. Moram srediti malu zajebanciju na ramu, ali to ce biti verovatno sledece sezone. Ovako nemam nekih ulaganja osim zamene ulja i filtera.
Neka upola posluzi kao GPZ500s sto je sluzio i bicu prezadovoljanPo mom misljenju to je jako dobar tip Honde. Navozyces se sa njom verujem.
Samo napred i pamet u glavu.
Ima naravno. Vozim dugo već motor. Mada sad manje nego prije 20g, ali je gušt tu. Ne jurcam i ne budalesam, godine čine svoje. Kad si na motoru nemaš nikad prednost. Obišlo se dosta, par puta se i palo s motora. Srećom ne strašno. Ali se barem nešto naučilo. Nekad sam prelazio godišnje i preko 20 000km, sad dosta manje. Sad pređem između 3000-4000km. Bitno da se uživa i da je glava na mjestu. Jednom se živi.Da li na forumu ima motorista ?
Pešak padne i na ravnom, verujte izveo sam i to. Pocepao pantalone. Zapeo, pa se razbio.,Decenijama vec sam na putevima Srbije i Evrope, sto motorom, autom, sleperom ili vozeci tutisticki bus jer mi je to posao zadnjih 10 -11god. Viseo sve i svasta, dozoveo mnogo lepih ali nazalost i losih stvari. .Motorom sam isao i za Rusiju. Moze se reci da imam iskustva i dosta km predjenih ali opet to ne znaci da sam nepogresiv te sam pre dve godine napravio gresku i preziveo tezak udes motorom. Helikopter me u bolnicu odneo. Bilo je to u Austriskim planinanama. Kako kazu iskusni nije upitno dal ces da padnes nego kad ces da padnes i da molis boga da to bude sa sto manjim posledicama. Naravno vozim i dalje...pa i pesak padne na ledu la opet i dalje, ide peske...Oprema dobra 80% cuva glavu.
A u novom dobu kočnicom....Netko je gore spominjao opremu. Naravno, nikad ne sjedam bez kacige, potkape, rukavica, pojasa, jakne s protektorima(ramena, leđa, laktovi). Također i hlače sa protektorima nosim, mada njih više kad dužu turu vozim. Iako bi trebalo uvijek. Čuvati se moraš. Trenutni motor ću voziti dokle god me služi, zadovoljan sam jako njime. Sluša me, ujedno i ne prašta greške. Kad si mlađi voziš gasom, a kad si stariji glavom. Sljedeći motor ako budem uzimao biti će BMW K1600 GTL.
Naravno, lako je gas dati, treba znati zakočiti u pravo vrijeme i na pravom mjestu.A u novom dobu kočnicom....