Motka za predsednika

Pa onda valjda znas da ni na selu nije sve tako crno i belo.
Treba ti veterinar (palti to), onda odrzavanje stale (plati to), seme (plati to), ne ide sve trange frange ni na selu...u nekim krajevima verovatno je bilo lakse devedesetih (selo u odnosu na grad), ali i tamo mozes preko oci da ostanes bez icega...cak i kada si mali proizvodjac...
zasadis malo paradajza (za tebe i neku ogranicenu prodaju) i onda udari neka bolestina i propadne sve...jako lose ako si mali prozivodjac jer imas samo jednu njivu (jedan komad zemlje) a ne vise pa ako na jedednu udari nesto ti racunas na drugu...da ne krenem da pricam o stoci...tza nju ti treba barem jedna godina da bi se isplatilo za licnu upotrebu (a i za to ti treba kes)...itd itd ...

Prodash stan u gradu za 30.000 (ako je u Bgd-u josh mnogo vishe)kupish kucerinu na selu za 15.000 i ostane ti 15.000...dovoljno za svakog pametnog. A kad pricham o selu, mislim na Vojvodinu a ne na planinska sela. Sem toga imam dosta rodjaka na selu u Shumadiji kojima sasvim dobro ide.

Prodash stan u gradu za 30.000 (ako je u Bgd-u josh mnogo vishe)kupish kucerinu na selu za 15.000 i ostane ti 15.000...dovoljno za svakog pametnog. A kad pricham o selu, mislim na Vojvodinu a ne na planinska sela. Sem toga imam dosta rodjaka na selu u Shumadiji kojima sasvim dobro ide.

на 30 км од нс мож за 15000 на селу да купиш две виле

BANATSKI Karlovac, 150m2, struja, voda, plin, tel, tvrd materijal, 14.000 EUR.

BANATSKI Sokolac, južni Banat, kuća, 30 ari, struja, voda, tel, gas, 8.000 EUR.

BANJA Rusanda, centar, 120m2, pogled na park, 12.000

NOVI Kozjak, 100m2, tvrd materijal, struja, voda, tel, plin, 12 ari, 10.000

Kada ti stoka pocrka od zime ...
Placaju 7000 i zimi a trose vise ali to se nadokandi placanjem leti (tj. trebalo bi kada je normalna drzava)
Koja stoka? Ja pricham o poljoprivredi, a gajio bih samo zecheve, ne radi jela naravno. :neutral:
Ma uostalom videces isto *ovno...samo je problem sto se dosta ljudi stidi i plasi sela

Zato shto su malogradjani i snobovi.
Radije bih ziveo na selu, svoj na svome, nego u zgradi sa narkomanima i psihopatama.

Prelazis u vegeterijance? Pa valjalo bi za licne potreba a i to mora da se pazi i mazi.

Na nekim normalnijim mestima i poljoprivrednici i ostali su ravnopravni i postovani calnovi drustva...

Ne prelazim u vegetarijance, jedem ribu. :)
Normalno je da onaj koji radi i stvara bude poshtovan chlan drushtva, a ne onaj koji otima i vara.
Nego treba da se napravi reality show da se ovima iz vlade da jedna farma na upravljanje, pa da vidimo rezultate za mesec dana...:mrgreen:

Back