Motivacija za trčanje

Jimmy.B

Aktivan član
Poruka
1.462
Nekako sam se smorio, zadnjih godinu dana patike nisam ni pogledao A prošle godine odnosno u novembru 2020 sam istrčao dva polumaratona u dva dana uzastopno... ova Corona i ova situacija oko nas Totalno mi je u ubilo tu motivaciju Nemam volje ,mada znam da moram ..šta da radim Kako da se ponovo nateram da obučem patike i da trčim.. mozda ove godine upisem maraton ako bude bilo, zato što prošle godine se bilo otkazano nije bilo ništa ..možda je to Jedan od razloga, ko zna ,ono kad vidim da neko trči tačno sam ljubomoran a struge strane ne radim ništa po tom pitanju...

Kada bi me vidio rekao bi sta me ti savjerujes.120 kg imas.Ti sebi ne mozes pomoci.E sad.Ja sam neko ko je isao 3,4 puta na more biciklom.3 puta presao u cugu 500 km.Znaci visednevno pjesacenje po 50 km dnevno.Trcao sam dnevno po 20 km.Moje iskustvo(a sada i ja sebe pokusavam da vratim u tu fazu) je da moras natjerati sebe na trening i ne dozvoliti da prvi mjesec nijedan dan bude bez nekog treninga.Napravis pauzu u trcanju ali izvezes nekoliko desetina kilometara biciklom.Odes na bazen i odradis trening plivanja.Poslije ti trening postaje droga.E sad.Potrosio sam dzaba vrijeme pisajuci jer to vec znas.

Mozda drustvo za trcanje, klubovi za trcanje?

Ili ako preferiras samostalno trcanje, prijavi neku trku (npr. u subotu je Zimski nocni polumaraton u Bgu, doduse zatvorene su prijave), gledaj motivacione klipove. Sad je tesko krenuti zbog hladnoce, ali nije nemoguce. Bice Bg maratona, prijave su otvorene. Isprati sajtove https://trka.rs/ i https://runtrace.net/

I ovde je dobra baza trka: https://www.trcanje.rs/kalendar/

Mozda da kupis neki aksesoar za trcanje, poput sata, neke majice, i slicno, i takve stvari hoce da motivisu da krenes od necega, tipa da isprobas to novo sto si kupio.

Poslednja izmena:
Kada bi me vidio rekao bi sta me ti savjerujes.120 kg imas.Ti sebi ne mozes pomoci.E sad.Ja sam neko ko je isao 3,4 puta na more biciklom.3 puta presao u cugu 500 km.Znaci visednevno pjesacenje po 50 km dnevno.Trcao sam dnevno po 20 km.Moje iskustvo(a sada i ja sebe pokusavam da vratim u tu fazu) je da moras natjerati sebe na trening i ne dozvoliti da prvi mjesec nijedan dan bude bez nekog treninga.Napravis pauzu u trcanju ali izvezes nekoliko desetina kilometara biciklom.Odes na bazen i odradis trening plivanja.Poslije ti trening postaje droga.E sad.Potrosio sam dzaba vrijeme pisajuci jer to vec znas.
Doslovno postane droga. Kad par dana preskocim trening, krene da me hvata neraspolozenje i griza savesti. Malo je manji obim nedeljnog treninga zimi dok je ovako hladno i nikakvo, tesko je odrzati motivaciju, pa ne bude vise od 5h treninga sve ukupno. Ali u toku letnjih dana je stvarno tesko zadrzati se u kuci, ponekad nabijem i 10h treninga na nedeljnom nivou, trcanje i bajs.

Ne nisi ...svaka motivacija je dobrodošla ??

I sajt trcanje.rs ima gomilu motivacionih i zanimljivih tekstova.

Najbolje je da za pocetak bar isteras nekoga iz kuce da trcite zajedno.
Znam ...čitam

Back