Mostar gradu moj

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.912
Mostar 80-ih bio je najljepši grad na svijetu :) a i najtoplij što se naroda tiče a bogami i visokih temperatura koji su terali da noću spavaš otvorenih prozora i vrata.
Uveče kad sunce zadje svaka domaćica je svoju baštu zalijevala i zatim legla na crevo prskajći beton u nadi da malko razhlade i da pirne vetar sa Neretve i dremanje pretvori u dubok san .

Svi mi povezujemo i neki kolac za našim detinjstvom za mene je to Šampita :) znala sam kod jedne od tetka cu da je nadjem u frižideru to je bilo sigurno 100% i cela moja radost posle dugog putovanja bila je ta Šampita .

:)

Koji je vaš omiljeni kolac od malena ?

Kolač koji me mirisom vraća u detinjstvo su karamel oblande.
Fil se dugo kuva i verovatno mi je zbog toga ostavio upečatljiv utzisak.
I danas napravim taj kolač, ali asocijacija na detinjstvo je uvek prisutna.

Kolač koji me mirisom vraća u detinjstvo su karamel oblande.
Fil se dugo kuva i verovatno mi je zbog toga ostavio upečatljiv utzisak.
I danas napravim taj kolač, ali asocijacija na detinjstvo je uvek prisutna.

Nikada se danas ne može napraviti tako ukusno jelo kao ono iz detinjstva.
Koje su nam pravile babe i tetke, babe najčešće....
Nema detinjstva.
Ono je davalo onu finu žicu ukusa.
Možda i nije, ali nam se tako priviđa !

Mostar 80-ih bio je najljepši grad na svijetu :) a i najtoplij što se naroda tiče a bogami i visokih temperatura koji su terali da noću spavaš otvorenih prozora i vrata.
Uveče kad sunce zadje svaka domaćica je svoju baštu zalijevala i zatim legla na crevo prskajći beton u nadi da malko razhlade i da pirne vetar sa Neretve i dremanje pretvori u dubok san .

Svi mi povezujemo i neki kolac za našim detinjstvom za mene je to Šampita :) znala sam kod jedne od tetka cu da je nadjem u frižideru to je bilo sigurno 100% i cela moja radost posle dugog putovanja bila je ta Šampita .

:)

Koji je vaš omiljeni kolac od malena ?

58a587966d6b43c51b7d8fad57c7cceb.jpg
blueberry-muffins-2-550-FW.jpg
apple-pie-oh-173264-xl.jpg
maxresdefault.jpg

Poslednja izmena:
Testo koje je ostavljeno ujutru da raste na stolu ,kuvani mak koji je trebalo čuvati od mene da bi ostalo išta za štrudlu,onaj miris koji se dobije kada se nestrpljivo podigne čista krpa kojim su prekrivene tek ispečene jufke dve sa makom jedna sa orasima...moji zimski raspusti kod babe i dede sa kevine strane :aha2:

Od druge babe salčići sa pekmezom od šljiva ili kajsije i već pomenute karamel oblande :njam:

Back