Most do ostrva

• Začetnik teme Začetnik teme pml
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pml

Zainteresovan član
Poruka
366
Bilo bi dobro da se napravi pešački most od zemunskog keja (ili negde od parka na ušću) do Velikog ratnog ostrva i čudi me da do sada nije napravljen.
Na leto postavljaju pontonski ali bilo bi baš lepo da može i tokom jeseni i zime da se ode tamo i da se šeta onim stazama po ostrvu.

Mogao bi da ide preko malog ratnog ostrva (gde je najuže rastojanje) i da se ono iskoristi za stub ili da budu dva mala mosta na tom mestu.

images

Poslednja izmena:
Nemoguce jer je skoro celo Ratno ostrvo zasticeni rezervat prirode. Jedino gde je dozvoljeno koriscenje je bas taj deo gde se postavi ponton.

Korišćenje čega ?
Ako misliš na pristup ostrvu nije tačno.Ja sam prošlog leta išao po celom ostrvu po stazama za šetanje.
Što se tiče vode u okolini, ako mogu tamo da budu splavovi sa glasnom muzikom može i mostić.

Kad kinezi već u blizini grade onaj veliki most mogli bi da naprave i dva ovakva do ostrva gratis.:)
Da budu i klupe i dobro mesto za pecanje (ako je dozvoljeno tu)
HPIM5322-1.jpg

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro da se napravi pešački most od zemunskog keja (ili negde od parka na ušću) do Velikog ratnog ostrva i čudi me da do sada nije napravljen.
Na leto postavljaju pontonski ali bilo bi baš lepo da može i tokom jeseni i zime da se ode tamo i da se šeta onim stazama po ostrvu.

Mogao bi da ide preko malog ratnog ostrva (gde je najuže rastojanje) i da se ono iskoristi za stub ili da budu dva mala mosta na tom mestu.
images

Nisam znala

Nemoguce jer je skoro celo Ratno ostrvo zasticeni rezervat prirode. Jedino gde je dozvoljeno koriscenje je bas taj deo gde se postavi ponton.

A što ga sklanjaju zimi?

Ako nije dozvoljeno praviti ga kod parka na ušću mogao bi da se napravi na mestu gde stavljaju pontonski.
Mogao bi da bude kao jedan od onih što idu preko autoputa kroz Begrad, dva puta duži.

images

Inače, šteta je što Beograd nema nijedan pešački most.Prelaženje postojećih mostova peške je veoma neprijatno jer tako blizu pešačkog dela zuje automobili i autobusi.

Malo skupa igracka bi bili ti samo pesacki mostovi.

I, ko bi uopste njima isao? Sred zarkog leta i ladne zime jedva neko... A most bi morao da ima bar 5 metara korisne sirine, da bi se preko njega stavile i staze za bicikle.

Malo skupa igracka bi bili ti samo pesacki mostovi.

I, ko bi uopste njima isao? Sred zarkog leta i ladne zime jedva neko... A most bi morao da ima bar 5 metara korisne sirine, da bi se preko njega stavile i staze za bicikle.

Mogao bi da donosi pare, naplaćivanje prelaza, na jednoj strani budu lokali, prodavnice, restoran,bio bi koristan za turizam.
Evo u Pragu.Zima a pun most.

karlov_most.jpg

Ako je mogao u Sremskoj mitrovici da se napravi ovaj pešački, može i ovde.

300px-The_Bridge_of_St_Ireney_above_the_Sava_river.jpg

300px-Sremska_Mitrovica_-_The_Bridge_of_St_Irinej_2.jpg

Poslednja izmena:
Mozda je problem sto je reka kod Sremske Mitrovice siroka oko 190 metara, a sadasnje pontonsko mesto za Ratno ostrvo premoscava 340 metara.

Bilo kakvi lokali i restorani bi podrazumevali da se na samom Ratnom ostrvu gradi... mislim da nema sanse. Zastita prirode i restorani ne idu u istu pricu.

Sećam se imbecilnog predloga da se na Ratnom ostrvu napravi "srpski Menhetn" sa soliterima, kockarnicama, pa nekakav religiozni centar, pa staklena kupola preko ostrva...srećom, odustalo se od svega. Inače je ostrvo i pod zaštitom UNESCO-a.

Sećam se imbecilnog predloga da se na Ratnom ostrvu napravi "srpski Menhetn" sa soliterima, kockarnicama, pa nekakav religiozni centar, pa staklena kupola preko ostrva...srećom, odustalo se od svega. Inače je ostrvo i pod zaštitom UNESCO-a.

BIlo ja raznih, što glupih što pametnih ideja. Ništa nije realizovano, a što se tiče "zaštite" ona je na papiru, tamo je brlog, na žalost.
Što se tiče mosta i to je stara ideja, nikad se niko ozbiljno tome nije posvetio.
Desna strana nizvodno, prostor izmedju ostrva i zemunske obale nije plovni put, mogao bi da se napravi most, mogli bi ispod njega čak i da prolaze manja plovila, špic Lida bi mogao da se uredi i da bude u funkciji tokom cele godine

E pa stvarno lupa ko šta stigne !

- Kakav bre most, pa ni plažu Lido nisu uredili !

- Dalje, priroda pod zaštitom države pa kao ..
Šta ?

Pa na samom ostrvu postoje vikendice, njivice, vojni logori, izletničke logorske vatrice ..!
( mrzi me sad da ilustrujem slikama )

- Pešački mostovi se u Beogradu ne prave jer su beogradske reke velike !
Pa kad se već pravi most, onda se napravi i za automobile.
Pešački mostovi kao oni u recimo Sarajevu
ovde ne dolaze u obzir.
Sem preko auto-puta, gde ih ima, dosta.

Šta sam ono još pročitao ..?
Ah, da !
- Da nam Kinezi sagrade, uz sve što nam već grade !

Potpuno smo poinfantinili,
posle Tita nađosmo Kineze,
oni su naši novi junaci !

Ej, bre, pa to će jednog dana morati neko da plati !
Jel' imate vi decu ?!

Plaža Lido nema šta da se sređuje. Nema nikakvih uslova da se sagradi bilo kakava infrastruktura tipa ugostiteljskih objekata, jer bi bilo vrlo teško njihovo povezivanje na odovodnu i kanalizacionu mrežu. Jedino rešenje bi bilo da kanalizacija odlazi direktno u Dunav, a voda je na Lidu vrlo plitka. Vojih logora nema, sem nekoliko šatora za vreme dok postoji pontonski most, vatre se pale isključivo na delu predviđenom za to, a u dubinu ostrva ne ide niko. Vikendica nema, postoje sojenice u kojima ljudi žive godinama, a da pritom nimalo ne utiču na okolinu. Ostrvo je idealno takvo kakvo je. Dosta su vanzemunci uređivali Zemun.

MOst koji grde Kinezi je neophodan, da ne govorimo da Beogradu treba još najmanje dva mosta.

Plaža Lido nema šta da se sređuje. Nema nikakvih uslova da se sagradi bilo kakava infrastruktura tipa ugostiteljskih objekata, jer bi bilo vrlo teško njihovo povezivanje na odovodnu i kanalizacionu mrežu. Jedino rešenje bi bilo da kanalizacija odlazi direktno u Dunav, a voda je na Lidu vrlo plitka. Vojih logora nema, sem nekoliko šatora za vreme dok postoji pontonski most, vatre se pale isključivo na delu predviđenom za to, a u dubinu ostrva ne ide niko. Vikendica nema, postoje sojenice u kojima ljudi žive godinama, a da pritom nimalo ne utiču na okolinu. Ostrvo je idealno takvo kakvo je. Dosta su vanzemunci uređivali Zemun.

MOst koji grde Kinezi je neophodan, da ne govorimo da Beogradu treba još najmanje dva mosta.

Mogli bi bar da naprave više onih klupa i stolova i da budu bliže vodi.

Možda bi mogao povremeno tamo da bude i neki brodić restoran i da ima svoju baštu na samom ostrvu.
Pre nekoliko godina je stajao neki brodić pored plaže kad je bilo takmičenje u vožnji skutera.

Za taj most treba para kojih gotovo sigurno nema. Cak i leti dok sam isla preko onog mosta sto postavlja vojska moglo je samo do 8 sati da se ide i tad su jurili pijane. Policija je tamo bila i kazu da je to mesto rizika i da posle 8 nema boravka.

U Beogradu se jedva odvoje pare da se osvetli neki deo ulice ili puta a ne most tog tipa. Jeste da pesacki kosta dosta manje ali kosta.

Back