Moranje, dokazivanje i biranje

Ima toga medju muskarcima, da nazovemo to takmicarski duh, poredjenje, sta vec.
Ali vise mislim na ono sto zene ocekuju da muskarac bude.

Kao na npr:
http://www.tportal.hr/lifestyle/sexfiles/192853/30-osobina-koje-mora-imati-savrseni-muskarac.html

A ima milion takvih lista, sta zene vole, sta ocekuju od muskaraca, jednostavno se stavlja pritisak na muskarca.
Ima i pritiska koji muski rod namece zenama, ali kako god mi okrenuli, obicno se muskarci nadmecu oko zene i dokazuju da su najbolji moguci izbor (ne mislim sada ovde majmunisanje i lupanje u grudi, a ima i toga).

Kada izredjaju sta sve zele, primera radi, muskarac "mora" da bude muzevan, odlucan, da ima svoje ja, nezavistan finansijski, psihicki, zreo, itd, itd...
E sad, ako taj muskarac ne zna da popravi nesto u kuci ili kuka kao baba, ili ne zna da vozi, ili nije dovoljno odlucan i jak, ispada iz igre, ili jednostavno u ocima svoje partnerke zataji kao muskarac.

Stoji i da nece svaka zena reci, "ovaj moj tupson, ne zna ni da pocisti za sobom, ni gde ce za letovanje, pozajmljuje novac od majke za auto (ili sta vec)" ali ima takvih primera. Mislim da se u takvim slucajevima javi ono "mogla sam i bolje, gledaj ovog, treba mi bre muskarac, koji zna sta hoce, koji je svoj, ne neki smokljan".

Isti slučaj je i sa ženama. Koja će bolje da izgleda, koja će da smuva više frajera, koja će bolje da se obuče, koja će bolje da se uda ... milion stvari za takmičenje.
Pa žena mora: da bude uvek sređena, doterana, našminkana, depilirana, namirisana, obučena u tesno, na štiklama, sređena frizura.... ali mora i da: očisti kuću, opere i ispegla veš, uvije sarmu i opere sudove, pere ukakene pelene, pere prozore i vrata, vodi decu u školu, pomaže oko domaćih zadataka, a da je pri tom dragi nikad ne vidi sa viklerima na glavi... i kako to sve sa nalakiranim noktima??? Misliš da je nama lako?
Sa ovog spiska sa hrportala jedna stvar je najvažnija. Da me nasmeje... ako to nije u stanju - džaba mu sve....

Ako sam nešto naučila svih ovih godina, to je da se nikada nikome ne bih dokazivala samo da bih mu se svidjela i ispunila neka unaprijed zacrtana očekivanja.
Isto vrijedi i obrnuto.
Možemo mi maštati, očekivati i zamišljati koliko nam drago, život ipak funkcionira na nekim drugim principima.

Koliko sam puta to rekao, sex je sránje. Zaista. Toliko gluposti oko toga,cesto prevelika cena. Ja se ne cenkam tu, za mene je sex najjeftinija stvar u zivotu. Niti se trudim za to, niti mi je nesto bitan. Bioloska potreba? U krajnjem slucaju izdrás. Mislim da je to jako bitan uvid u zivotu koji treba da se shvati, jer mnogo bolje zivis posle. I radis, i provodis se i sve ostalo.

Back