Ima toga medju muskarcima, da nazovemo to takmicarski duh, poredjenje, sta vec.
Ali vise mislim na ono sto zene ocekuju da muskarac bude.
Kao na npr:
http://www.tportal.hr/lifestyle/sexfiles/192853/30-osobina-koje-mora-imati-savrseni-muskarac.html
A ima milion takvih lista, sta zene vole, sta ocekuju od muskaraca, jednostavno se stavlja pritisak na muskarca.
Ima i pritiska koji muski rod namece zenama, ali kako god mi okrenuli, obicno se muskarci nadmecu oko zene i dokazuju da su najbolji moguci izbor (ne mislim sada ovde majmunisanje i lupanje u grudi, a ima i toga).
Kada izredjaju sta sve zele, primera radi, muskarac "mora" da bude muzevan, odlucan, da ima svoje ja, nezavistan finansijski, psihicki, zreo, itd, itd...
E sad, ako taj muskarac ne zna da popravi nesto u kuci ili kuka kao baba, ili ne zna da vozi, ili nije dovoljno odlucan i jak, ispada iz igre, ili jednostavno u ocima svoje partnerke zataji kao muskarac.
Stoji i da nece svaka zena reci, "ovaj moj tupson, ne zna ni da pocisti za sobom, ni gde ce za letovanje, pozajmljuje novac od majke za auto (ili sta vec)" ali ima takvih primera. Mislim da se u takvim slucajevima javi ono "mogla sam i bolje, gledaj ovog, treba mi bre muskarac, koji zna sta hoce, koji je svoj, ne neki smokljan".