MORAM PODIĆI MISLI DA BIH USTALA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

MORAM PODIĆI MISLI DA BIH USTALA

Ova kiša……
Nisam meteoropata, ali jutros…..
Sve boli….svaka koščica kao da je za sebe
misao troma sapliće se tumarajući besciljno lavirintom uma
tek samo ugleda sliku neku pa brzo pobegne
nemajući snage da se za nju zakači, uz nju da ostane
bol u mišićima bolom truje misli
vuku se ulicama uma kao umorne ciganke
ne mogu da radim…ne da mi vrteška u glavi
a moram…..vreme prolazi…kroz sito lebdećeg bitisanja
plutajućeg u kiši……romori…..vreme…..i boli…..
moranja zovu….nemam snage ….
ciganke se umorno vuku….ruke i noge kao od olova
jedva ih pokreću…i kapci su teški...sami se sklapaju…
tako ih je lako spustiti….kao žaluzine…
samo tren…
a moram…….moram….podići misli da bih ustala…
s mukom nosim toliki bol u pohod.... životu....moram
uspravljam se lagano....boli.......ako....
ali osećam krv kako struji i misli u mišićima i kostima manje bole...
od leka....od svih mojih ljubavi.....

2012-03-25-113717.jpg

2012-03-25-113645.jpg

2012-03-25-113659.jpg

2012-03-25-113633.jpg

image059.jpg

image057.jpg

image045.jpg

i Maki na dedinom traktoru. Idoše Maca i on u polje, da obidju njive.....i da....puste duše da polete

2012-03-23-130625.jpg

Cic slikala mace u cvećari u Aleksincu dok smo kupovale cveće za Macinu familiju u Nišu, gde idosmo u goste, sad, krajem marta kad davasmo šest meseci mami i tati...zajedno. Sutradan, je bio taj prelep dan ispunjen smehom, pričom i zvucima klavira. Klasika....njihov sin bogami jako dobro svira. Kad budem otišla u žetvu, obećala sam sebi i njemu da ću doći da mi održi jedan koncert....i hoću.
A ovo je Cic sa jaganjcima hahaha Ne bi bila to Cic da nije naterala komšiju da bude tu, da je brani od ovce i ovna ako treba hahaha i naravno, brata da je fotografiše....prelepo je.....
E, sad, kad sam dala sama sebi infuziju života, mogu dalje.....ono "moram" sada nije više teško

PS Dobro jutro.........ajmooooooooo :kafa: pa u dan....neće taj da nas čeka...bega majkumu hahaha​

mari47;bt209240:
Aha, bila u Nišu krajem marta:confused:
Ja to sa blogova saznajem, dotle li smo došle, prijateljice?!:confused:
Inače, slike lepe, Cic umiljata kao i uvek,na tatka joj:manikir:

Opet ne čitaš...:eek:
Kad bre da svratimo.....to smo bili kod Macinog brata od rodjenog ujaka. Ženio se kad je mami bila sahrana pa nismo bili zbog duple crnine...ni sestre nisu išle...i sad odosmo kako dolikuje....na ručak pa zaglavismo od milinu :D....pa onda pravac Beograd...Maki vozio....Maca onako umiljat uživao razdragan i veseo od žestoku milinu....i kasnio u noćnu smenu :zcepanje:

LJILJA MMM;bt209246:
Opet ne čitaš...:eek:
Kad bre da svratimo.....to smo bili kod Macinog brata od rodjenog ujaka. Ženio se kad je mami bila sahrana pa nismo bili zbog duple crnine...ni sestre nisu išle...i sad odosmo kako dolikuje....na ručak pa zaglavismo od milinu :D....pa onda pravac Beograd...Maki vozio....Maca onako umiljat uživao razdragan i veseo od žestoku milinu....i kasnio u noćnu smenu :zcepanje:

Ama razumem, nego onako da ste svratili da se dokusurimo od zaglavljivanje,a imala sam
potrebu da vidim i zagrlim Macu, ti znaš.:zag:

Back