moram ovo da pitam

Eraserhead:
da, upravo ej DSS naslednik SPSa. Pogledaj poruke koje šalju javnosti. To je klasična SPS škola. navodna otvorenost prema zapadu maskiranja oslanjanjem na "majčicu Rusiju". DSS nema priliku da kao SPS uleti u ratove inače bi se nalazili an istom mestu.
Razumem ja da si ti rusofob i da mrzis sve sto ima veze sa Rusijom, ali cinjenica je da je Rusija Srbiji bila, i ostala najbolji prijatelj i saveznik.
Ali kad vi dodjete na vlast, novi srpski zastitinik ce postati - Estonija! Kakva ce to sreca za Srbiju da bude....

Eraserhead:
Ovi moji nikada nisu bili komunisti. Koštunica nije bio takođe ali danas je on naslednik komunističkog načina razmišljanja i vođenja politike u Srbiji. SKJ - SPS - DSS. Mehanizmi kojima on upravlja državom su klasični komunistički.
Stafeta mladosti i to :D
Ili mislis na jednopartijski sistem (hm?), samoupravnu ekonomiju (ala Dinkic), kontrolu stampe (koja je pod demokratama i LDp-om), ili... na sta uopste mislis, ako i ti sam znas ( a sumnjam). Gde ti vidis "klasicne komunisticke mehanizma" upravljanja drzavom?

btw kad ces opet da napravis neku temu o Gligorovu, nisi dugo...

Eraserhead:
Živa je ta proleterska ideja o "slobodnim zemljama" koje će Rusija ujediniti protiv kapitalizma i zlog zapada. Koštunica se u njoj pronalazi.
Naravno, moto DSS na sledecim izborima bice 'proleteri svih zemalja' .....Ne, reci mi da se zezas :shock:

Eraserhead:
Ne, mis mo pobornici najbližeg mogućeg prijateljstva ali i branitelji srpske državnoti za koju su mnogi život dali. sa druge strane drug Koštuninedžad je najviše tugovao za Crnom Gorom i bolesnom idejom Srbije koja ujedinjuje balkanske narode i koaj samim tim gubi sebe.
SFRJ i zajednica Srbije i CG su potpuno desete stvari, nije u pitanju ujedinjavanje balkanskih naroda, nego srpskog. ****** ne vredi tebi objasnjavati, kad si ti od milovih ...

btw2 kad ces opet da napravis neku temu o Gligorovu, nisi dugo...
Eraserhead:
Srbija je naša država.
The Best of LDP :D

Jos jednom:
Eraserhead:
Srbija je naša država.
I zar ti ne bese iz CG, ili sam ja nesto pomesao?

Razumem ja da si ti rusofob i da mrzis sve sto ima veze sa Rusijom, ali cinjenica je da je Rusija Srbiji bila, i ostala najbolji prijatelj i saveznik.
Ali kad vi dodjete na vlast, novi srpski zastitinik ce postati - Estonija! Kakva ce to sreca za Srbiju da bude....

Ja nisam Rusofob samo ne volim one koji bi da Srbiju učine Ruskom provincijom. Taqkođe smatram da je bliskost sa Rusijom pogubna po Srbiju i da Srbija treba da se okrene zapadnim zemljama i kretanjima. Rusija nije nikakav srpski prijatelj jer u međunarodnim odnosima nema prijateljstava. To je besmislena panslavistička teorija.

Srbija u društvu Amerike, Engleske, Francuske, Nemačke, Italije, Španije, Holandije, Švedske... To je modernja i napredna Srbija.
Ili mislis na jednopartijski sistem (hm?), samoupravnu ekonomiju (ala Dinkic), kontrolu stampe (koja je pod demokratama i LDp-om), ili... na sta uopste mislis, ako i ti sam znas ( a sumnjam). Gde ti vidis "klasicne komunisticke mehanizma" upravljanja drzavom?

Nemoj da praviš da ne znaš o čemu pričam. Koštunica je očuvao sistem koji je nasledio. Sistem sa DBom u rukama političara koji služi političkim ciljevima što je karakteristično za komunističke autoritativne države. Oslanjanje na nacionalnu televiziju i novine. Uz to sada imamo i degeneraciju toga pa DB kontroliše neke novine.

Na međunarodnom planu okretanje ka Rusiji, svađa sa zapadom. Sve odlike jedne klasične komunsitičke države kakva ni Jugoslavija nije bila jer je i ona imala svoje ja. Potpuno nedstajanje ugleda Srbije koaj se percepira kao nesposobni mlađi brat jedne bivše velesile od koje su svi, pa i Estonija, pobegli.
Naravno, moto DSS na sledecim izborima bice 'proleteri svih zemalja' ...

Na izborima su oni oprezni baš kao i SPS nekada u praksi su bahati i pogubni po zemlju.
SFRJ i zajednica Srbije i CG su potpuno desete stvari, nije u pitanju ujedinjavanje balkanskih naroda, nego srpskog. ****** ne vredi tebi objasnjavati, kad si ti od milovih ...

SCG nije nastala kao ideja o ujedinjenju Srba već kao ideja o ostatku Jugoslavije. Čak je i ime Jugoslavija dobila. Onda su pojedinci koji veruju u to da Srbija treba da okuplja narode Balkana zamenu za taj san našli u ujedinjenju Srba. U suštinio mentalni sklop je isti.

I zar ti ne bese iz CG, ili sam ja nesto pomesao?

Ne, Srbija je moja zemlja.

Eraserhead:
Ja nisam Rusofob samo ne volim one koji bi da Srbiju učine Ruskom provincijom. Taqkođe smatram da je bliskost sa Rusijom pogubna po Srbiju i da Srbija treba da se okrene zapadnim zemljama i kretanjima. Rusija nije nikakav srpski prijatelj jer u međunarodnim odnosima nema prijateljstava. To je besmislena panslavistička teorija.

Na međunarodnom planu okretanje ka Rusiji, svađa sa zapadom. Sve odlike jedne klasične komunsitičke države kakva ni Jugoslavija nije bila jer je i ona imala svoje ja. Potpuno nedstajanje ugleda Srbije koaj se percepira kao nesposobni mlađi brat jedne bivše velesile od koje su svi, pa i Estonija, pobegli.
Ili okretanje od Rusije da bi se uvukli zapadu, koga za nas nije briga.
Nismo katolici, nismo bili nemacki saveznici u II sv. ratu (kao Hrvati, Estonici i slicni), nismo cak ni muslimani da nam pomaze S.Arabija...Nama je Rusija ono najbolje sto imamo i cega ne smemo da se odreknemo. Jasno da ne treba da zrtvujemo bilo koji nas interes zarad cisto ruskog, ali da im okrenemo ledja, da izgubimo mocnog prijatelja, a istovremeno zapad ce nas uvek gledati sa nepoverenjem, e to je jako losa politika.

Bolje biti mladji brat Rusije (sto ti rece), nego kuchence Amerike (ili Estonije). Amerika vec ima i brace i kucica koliko hoce.
Naravno to opet ne znaci da treba da se sa zapadom sukobljavamo, naprotiv.
Eraserhead:
Srbija u društvu Amerike, Engleske, Francuske, Nemačke, Italije, Španije, Holandije, Švedske... To je modernja i napredna Srbija.
Ma super. Ako nas hoce bez ucenjivanja i pod jednakim uslovima, uz ocuvanje nac. interesa i dostojanstva, nemam nista protiv.

Eraserhead:
Nemoj da praviš da ne znaš o čemu pričam. Koštunica je očuvao sistem koji je nasledio. Sistem sa DBom u rukama političara koji služi političkim ciljevima što je karakteristično za komunističke autoritativne države. Oslanjanje na nacionalnu televiziju i novine. Uz to sada imamo i degeneraciju toga pa DB kontroliše neke novine.
"Svemocni DB kontrolise neke novine", neke druge kontrolise CIA, mozda neke placa i UCk, ko ce znati...Velike price, malo dokaza za bilo sta od toga.

Eraserhead:
Na izborima su oni oprezni baš kao i SPS nekada u praksi su bahati i pogubni po zemlju.
Ma da. Maskirani proleteri, samo niko sem vas to nije shvatio. Da ne govorimo da bas u DSS ima najmanje ljudi sa komunistickom prosloscu, da citavo jezgro stranke cine ljudi iz gradjanskih, srbijanskih porodica (ne volim taj izraz, ali ovde je adekvatan).

Eraserhead:
SCG nije nastala kao ideja o ujedinjenju Srba već kao ideja o ostatku Jugoslavije. Čak je i ime Jugoslavija dobila. Onda su pojedinci koji veruju u to da Srbija treba da okuplja narode Balkana zamenu za taj san našli u ujedinjenju Srba. U suštinio mentalni sklop je isti.
Milosevic jeste patio od jugoslovenstva, a SRJ je stvorena 1992. Kakve to veze ima sa Kostunicom?
Drzavna zajednica Srbije i CG je u mnogo cemu prirodna i logicna. To sto su tamo njihovi "liberali" i Milo stvorili privatnu mafijasku drzavicu je posebna prica.
Uostalom pitaj 40% gradjana Cg sta misle o tome.

Eraserhead:
Ne, Srbija je moja zemlja.
Odlicno, onda pocnite tako i da se ponasate, jer vam niko u to ne veruje.

Back