Moralna dilema

Mona_Sax:
pa naravno,ja sam najbolja higijenicarka,i izvan doma zdravlja ako treba........a ti srce izbegavas moje pitanje...da li bi ostavio svoje dete i pio pivo?!ne moras se ljutiti i napadati ovu higijenicarku,nisam imala namjeru da te naljutim........wahhahahhahha

ma ti si radnica u tvornici kljucheva i charapa:) i zovesh se Dzeni:)

Mona_Sax:
pa naravno,ja sam najbolja higijenicarka,i izvan doma zdravlja ako treba........a ti srce izbegavas moje pitanje...da li bi ostavio svoje dete i pio pivo?!ne moras se ljutiti i napadati ovu higijenicarku,nisam imala namjeru da te naljutim........wahhahahhahha
Ko se zadnji wahhahahhahha najsladje se wahhahahhahha....Ne ljutim se ali ti sad shirish pitanje...Na postavljenu temu ja sam dao odgovor.Mada,ako ima 2 dece a 1 aparat u bolnici,problem se resava tako sto se dete broj 2 preveze u drugu bolnicu...A sad me ti pitaj:"A sta ako je bas u to vreme nestasica goriva i rat u Evropi...?"

Mona_Sax:
Dijete A se nalazi na intenzivnoj njezi i ima male sanse da prezivi.Dolazi dijete B koje ima vece sanse da prezivi.Koga ostaviti prikljucenog na aparat?
(samo je jedno mjesto)

pa sto je to dilema? oma ovog sa vecim sansama jbg, najjaci samo opstaju...
tj lakse bi podneo da mi umru oba ako ni ovaj sa vecim sansama nije imo vajde od aparata...
strasno je jako, ali tako bi...

Moralna dilema:Nalazite se u prodavnici i hocete da kupite toalet papir.Nema toalet papira a vama se *****.Sta cete uraditi?A-ukenjacete se u gace;B-ukenjacete se na sred prodavnice i obrisati goozu liskama od kupusa:C-suzdrzacete se pa cete se ukakiti na putu do kuce u autobusu.d-uzdrzacete kako znate do kuce i onda cete se olaksati i obuci gace na prljavo dupe.

moze_bolje:
pa sto je to dilema? oma ovog sa vecim sansama jbg, najjaci samo opstaju...
tj lakse bi podneo da mi umru oba ako ni ovaj sa vecim sansama nije imo vajde od aparata...
strasno je jako, ali tako bi...
jeeeeeeeeeeeeej....odgovor.
dilema je jer kako bukvalno ubiti slabije dete da bi jace prezivjelo.Sta sad,doci njegovim roditeljima i reci da se njihovom otkazuje lecenje?Moze li se to u praxi?

m4gn3t:
Moralna dilema:Nalazite se u prodavnici i hocete da kupite toalet papir.Nema toalet papira a vama se *****.Sta cete uraditi?A-ukenjacete se u gace;B-ukenjacete se na sred prodavnice i obrisati goozu liskama od kupusa:C-suzdrzacete se pa cete se ukakiti na putu do kuce u autobusu.d-uzdrzacete kako znate do kuce i onda cete se olaksati i obuci gace na prljavo dupe.

pod b) sa tim što ja preferiram zelenu salatu....milina....puna vitamina..... :lol:

postoji velika moralna dilema oko koje se i danas mnogi kose, a to je kad je nastupio trenutak da se pacijent iskljuci sa aparata za odrzavanje zivota... zato sto pacijenta treba odrzavati u zivotu koliko god je to moguce... dok god postoji i najmanja mogucnost da zivi... jer, danas nauka jako napreduje i nije iskljuceno da se vec sutra nadje lek za bolest koja je danas neizleciva... verovatno bi o tom pitanju trebao da odluci konzilijum, a ne samo jedan covek... i kada se sve uzme u obzir, misljenja svih doktora specijalista, onda se donosi odluka...
mislim, tako bi trebalo da bude...
na zalost, kod nas bi u 99% slucajeva na aparatima bila ostavljena osoba cija porodica moze da ponudi vise para doktoru...

Mona_Sax:
ah dragi...sto se mene tice,i jedno i drugo mogu sa stene.Nije pitanje o meni i mom moralu ili opustenom stavu prema navedenoj situaciji.Inace specijaliziram patologiju i svakodnevno obduciram tela...tako nedavno imam upravo ovu situaciju(oba deteta su umrla zbog sporog (ne)delovanja),a to se svakodnevno desava,pa se pitam koga ostaviti...samo trazim nekoliko stavova.....

Izvini, a dal obduciraš svoj jezik............. mislim što ti je tako krvav? :shock:

Back