Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Apsolutno si u pravu....svako treba da zivi po svojim standardima, ali sam.
Malo mi ovaj tvoj post lici na neki koji kritikujes tipa zasto vi ljudi radite to i to. Tebi ne bode uvo kritika tudjeg ponasanja? ili sve to vazi samo za tebe i ono sto tebi smeta? Meni sti ti najgori od svih baba zvocara....
Ovi standardi navedeni na sajtu ispovesti.com su standardi većine stanovništva u modernim zemljama. Moji stavovi to nisu. Srednja klasa i malogradjanska moralistička priča (disciplina, rad, ošišan travnjak ispred kuće, gradjanska produktivnost) se promoviše čak i medju ovima što navodno žive drugačije, čak i krimosi pozivaju decu da 'treniraju, da se posvete školi' i slično. Većina ljudi i ne razmišlja, čim ućare neki dobitak u malogradjanskoj utakmici nameću to drugima kao apsolut. Ja mogu da kritikujem ovo slamanje tudje volje (izbacio ga na ulicu da ga disciplinuje, pa se ovaj vratio podvijenog repa i kasnije se vratio kući izmenjen i spreman da bude produktivan gradjanin) jer to ide protiv ljudske prirode, a veliča se jer većina ljudi ima ropski mentalitet i najobičnija su marva, zato su i moguće države, nacije, škole, penzije, plate, zdravstvo koje se plaća i ostale represivne institucije koje ukidaju prirodnog čoveka. Niko od nas i nije slobodan čim se rodi, jer odmah dobija bar kod, jmbg, državu, naciju, grad, roditelje da ga podižu i spremaju za obdanište, školu itd... Većina ljudi i nema neki racionalan odgovor na moje tvrdnje i argumente, najdalje što idu je "a šta bi ti, da budeš džabalebaroš, a ne pošten gradjanin?!", "bato, radi pa nešto pričaj, nema ništa u životu bez znoja i motike!" i slične retardirane, maloumne opaske i zamene za bilo kakav validan argument.
Da sam rodjen u neka starija vremena sigurno bih bio drumski razbojnik i zagorčavao život i bogatima i običnim gradjanima, kao Čaruga npr. S tim što bih ja išao još dalje jer ni sirotinju ne bih poštedeo, ako neko radi na posedu bogataša i to shvata kao život treba ga ili emancipovati ili kazniti. Naravno danas čovek ne može ni u šume da se odmetne i bude hajduk, jer su kamere i telefoni svuda, na svakom ćošku, sa tehnološkim napretkom dosetila se država kako da dodatno kontroliše ljude sa drugačijim stremljenjima jer da svi počnu da rade šta hoće i pljunu na produktivno gradjanstvo i gradjansku disciplinu došlo bi do rata.
“It's a red tide, Lester. This life of ours. The shit they make us eat. Day after day - the boss, the wife, et cetera - wearing us down. If you don't stand up to it, let 'em know you're still an ape, deep down where it counts, you're just gonna get washed away.”