Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Čitam ovu ispovest na sajtu ispovesti.com, jednu od milion takvih sa pozitivnim reakcijama, jer izgleda samo ovakva moralistička sranja mogu da dobiju takve reakcije. I pitam se šta je to toliko retardirano u korenu ljudskog roda, pa da se toliko loži na red, rad, ispravnost, školu, robovanje poslovima, uredan život, prevaspitavanje i brušenje nepokornih duhova... moram da priznam da je po ovome Srbija već počela da mi se duboko gadi i da ozbiljno razmišljam o odlasku iz zemlje, jer i u užoj rodbini imam masu ovakvih... pojava, koje sam morao da trpim dobar deo života, a nisam ih birao niti su oni mene. Ako neko ima sistem vrednosti radikalno suprotstavljen ovakvom, tu ne može da bude kompromisa jer su oni većina i kljucaju u glavu bez prestanka, iskeženi i zadovoljni samim sobom. Znam da je i u drugim zemljama slično, mora da se radi itd., ali kao stranac bih mogao makar da odem samo da ne gledam ovu poštenjačku bagru. Da je hipi vreme živeo bih u komunama i možda se bavio sitnim ilegalnim poslovima. Sve što država nameće mi se uvek gadilo, a ovakvi ljudi, kao u ovoj ispovesti, su paragoni te državne represije i vere u rad i produktivno gradjanstvo.
Ispovest:
"Zivim u Nemačkoj s mužem, koji je Nemac. Starija sestra iz Srbije je pre par godina imala problema sa sinom i zamolila me da ga pošalje kod nas na par meseci. Dečko od 20 godina, batalio faks, po ceo dan igrao igrice, drogirao se, bahatio se. Moj muž je rekao "neka dođe i ništa ne brini, ja ću sve srediti". Došao je kod nas, treće veče osetimo miris marihuane sa sprata. Muž ga je izbacio iz kuće na -2, rekao mu da pozvoni ponovo kad bude spreman da poštuje pravila naše kuće. Izdržao je do 3 ujutru i pozvonio. Moj suprug, doktor prava, uzeo je nedelju dana odmora da ga nauči kako se stavljaju pločice na terasi (svekar mi je bio majstor, naučio je sina). Kopali su danima, on mu je to uredno plaćao, pa od njega zahtevao te iste pare da podmiri troškove svoje hrane. Sam je sebi morao da sprema obroke, moj muž je nadgledao i učio ga da kuva. Šest meseci je bio kod nas, sestri se vratio kao izmenjeno dete. Ovih dana završava fakultet, pa će nastaviti master kod nas. Volim mog supruga..."
Ispovest:
"Zivim u Nemačkoj s mužem, koji je Nemac. Starija sestra iz Srbije je pre par godina imala problema sa sinom i zamolila me da ga pošalje kod nas na par meseci. Dečko od 20 godina, batalio faks, po ceo dan igrao igrice, drogirao se, bahatio se. Moj muž je rekao "neka dođe i ništa ne brini, ja ću sve srediti". Došao je kod nas, treće veče osetimo miris marihuane sa sprata. Muž ga je izbacio iz kuće na -2, rekao mu da pozvoni ponovo kad bude spreman da poštuje pravila naše kuće. Izdržao je do 3 ujutru i pozvonio. Moj suprug, doktor prava, uzeo je nedelju dana odmora da ga nauči kako se stavljaju pločice na terasi (svekar mi je bio majstor, naučio je sina). Kopali su danima, on mu je to uredno plaćao, pa od njega zahtevao te iste pare da podmiri troškove svoje hrane. Sam je sebi morao da sprema obroke, moj muž je nadgledao i učio ga da kuva. Šest meseci je bio kod nas, sestri se vratio kao izmenjeno dete. Ovih dana završava fakultet, pa će nastaviti master kod nas. Volim mog supruga..."