Moralisanje, popovanje, itd.

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Forumasi i forumasice, moralisete li?
Krenete li tako nekom da popujete ko radi nesto sa cime se moralno ne slazete kako mislite da je to lose i da to ne treba da radi?
Da li moralisete samo bliznjima, zato sto brinete za njih, ili moralisete i ljudima koje slabo poznajete, ili ne poznajete ako znate da rade nesto lose?

Da li na glas popujete, ili precutite (i kome), ali tiho u sebi osudjujute i moralisete, i zasto?

Krenete li tako nekom da popujete ko radi nesto sa cime se moralno ne slazete kako mislite da je to lose i da to ne treba da radi?
Da li moralisete samo bliznjima, zato sto brinete za njih, ili moralisete i ljudima koje slabo poznajete, ili ne poznajete ako znate da rade nesto lose?

Da li na glas popujete, ili precutite (i kome), ali tiho u sebi osudjujute i moralisete, i zasto?
sledbenik sam isusov i nalozeno mi je da popujem:andjeo:

popujem ako se radi o meni, suprugu, bebi
vaspitanje tuđe dece prepuštam njihovim roditeljima, a i zašto bih se mešala kad ne dam da se oni meni mešaju?
mami tu i tamo, starija sestra meni, mlađoj niko ništa jer je još u pubertetu i slaba vajda od toga :(

Nekada jesam, ukazivala, pričala i pravo da ti kažem, usta mi se osušila pričajući. U jednom momentu sam digla ruke i tužno, najtužnije moguće gledala nečije srljanje..srljanje u čistu propast jer su mi ruke bile apsolutno vezane, nisam slušana bila... čije su već posledice takvog ponašanja utoliko vidne i danas sigurna sam, no nebitno je skroz. Hoću da kažem, nikada u životu nisam mirne duše gledala zaista kada neko propada, srlja, kada mu je teško...Možda je to izgledalo, kao zvocanje, džantranje...ali velika greška. To je samo značilo, da mi je stalo, da sam brinula. Da mi je bilo važno.

Danas više to ne radim. I ne smatram da trebam da radim. Sada sam "začepila & umuknula", poslušala sve želje i čestitke i digla ruke. Uostalom, to su i hteli, zar ne? A, ja sma dobra vila..pa ispunjavam želje.

Sada sam kao Lucija u crtanom..govorim tiho i ne nosim psa s sobom, jer ga nemam.

Savete dajem samo kada je pitanj života ili smrti. Ili kada to neko izričito traži.

Videh ja dobro moje jutro, sa savetima, dobronamernošću i pažnjom.

Sada radim ono što sam odavno trebala..gledam isključivo svoja posla.

:hvala:

Back