Moral

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
slusaj kuku, moral ti se stice putem iskustva
jedini put do morala: maksimalna nemoralnost
ne mos ti nateras sebe da budes moralan kad to nisi

i sta si to ucinio crni kuku kad ovakve teme zapocinjes :lol:

- - - - - - - - - -

ali je sigurno da te griza savest muci lol inace ne bi otvarao vake teme

- - - - - - - - - -

Sto rece Arianna (:heart:) - mozes biti ako hoces.

ma jes, samo treba da "pozeli" i postace moralan :lol:

Da li ste moralni? Ja sam u zadnje vreme shvatio da nisam, nazalost. Malo mi je zao zbog toga, ali ima i dobrih strana (valjda :rumenko: )

Mislim da jesam.
U svakom slucaju trudim se da budem.

I nema dobre strane u tome sto si nemoralan. Na kraju ces ostati sam i ljudi ce se radovati kada umres jer su se oslobodili zlotvora.

Ipak mislim da je moralnom lakse postati nemoralan nego obrnuto. Sta to kaze o namaaaaaa?

Pa ne bih rekao da je bas tako jer je istinski moralnom coveku jako jako tesko da uradi nesto nemoralno drugome jer se to kosi sa njegovim poimanjem sveta, ljudi i zivota.
Nemoralnom bi bilo dovoljno da ukloni odredjenu naviku da bi postao moralan, makar prema drugim ljudima. Druga je prica sto je nemoralan covek cesto (95% slucajeva) po definiciji los covek (zlonameran) pa jednostavno ne zeli da bude covek, covek o kome je recimo govorio patrijarh Pavle, i da se okrene stvaranju (svog zivota i gradjenju svoje licnosti) umesto otimanja i sitnih dobitaka saplitanjem drugih.

@Antigona

Ne valja ti sto razmisljas o serviranim ti splacinama. Bolje brisi te misli iz glave i fokusiraj se na svoj avatar... i na smislene stvari. :D
Izvinte zbog spama ali ovo vazi i za ostale forumase.

Back