Znaš, ne volim kad mi neko nameće na taj način etiketirajuću klasifikaciju. To što si ti prihvatio tuđe mišljenje nema veze samnom. Nije mi jasno što toliko insistiraš na tome?! Imaš li svoje mišljenje?
brate nemozhesh da se bavish boksom a da nevolish da te "etiketiraju" u odredjenu kategoriju. imash tolko kila kolko imash, i ******- ta si kategorija, klasifikovan si.
ako imash mishljenje da postoji slobodna volja, to se zove libertarijanizam, ako mislish da je nema, to se zove determinizam. kolko god ti voleo ili ne voleo "etikete", mishljenje koje ti imash ima svoj naziv. mishljenje koje se ti izneo podpada pod "pre-konvencionalni moral". taj naziv stoji, i tako se to mishljenje naziva, smetalo to tebi ili ne.
To šta je moral i koliko je dosledan je subjektivna stvar i, ponavljam, stvar konteksta.
moral je objektivna stvar, i stvar je razuma, a nikako konteksta. mozhe sutra na ulici da te neko ubije i opljachka, a da on misli da je to "u njegovom kontekstu" bilo ispravno.
Ne mogu se složiti da je uvek loše da se ukrade.
ti onda uopshte nemash pojam o moralu. "moral" koji je subjektivan nije "moral", to se zove samovolja. i robinu (koji je krao od sherifa i bogatih) i sherifu od notingema (koji je krao otimajucji vishe nego shto bio porez) je njihov razlog bio dovoljno dobar da kradu. obojca su mogli razmishljaju- nije svaka kradja losha, evo na primer, ova moja.
I nisi se potrudio da klasifikuješ navedeni kompanijski (ne)moral, čvrto se držiš prethodne ograničavajuće klasifikacije.
to je druga tema. ovde se radi o akciji choveka koji razmishlja dali da ukrade ili neukrade. o etichkim postupcima farmaceutske firme mozhe da se pokrene nova tema, ali ovde je tema akcija samo jednog choveka.
Naravno da mi niko ne brani, i još jednom, ne klasifikuj moje mišljenje, molim.
tvoje mishljenje je vecj klasifikovano. nisi ga ti izmislio, milioni i milioni ljudi pre tebe su mislili tako, i ta vrsta mishljenja je vecj odavno ushla u klasifikaciju, i zove se "pre-konvencionalni moral", najnizha vrsta etichkog razmishljanja koja josh nije doshla do pojma morala.