Mops

Miamilica

Početnik
Poruka
2
Zdravo svima, pišem vam jer sam stvarno očajna. Imam ženku mopsa staru 5 meseci. Od 17-og novembra ima napade epilepsije ali samo dok spava. krenulo je iznenada nikad pre nije imala nikakvih problema ali od tog dana napadi ne prestaju, samo se pogoršavaju i ima bas dosta napada dnevno. Radili smo analize krvi ali nisu pokazali ništa. Veterinar nam je preporučio da probamo da joj damo lekove za epilepsiju da vidimo kako će da reaguje. Lek koj uzima se zove “pexion” i u početku je dobro reagovala, napadi su se znatno smanjili ali lek je delovao samo 6 dana.. probali smo da joj povećamo dozu i sa većom dozom smirilo se na još 6 dana i od tada iako sto nastavlja da pije lekove stanje se pogoršava.. ne znam da li je neko imao sličnih iskustva..

Ne bi trebalo mnogo da brineš, to se dešava kod mladih pasa, još uvek nisu u potpunosti razvijeni, mozak još nije u punoj funkciji...
Te stvari se obično srede do 2 godine.
Mogla bi da potražiš i drugo mišljenje, da se možda urade opsežnije analize...čisto da budeš mirna.

Probala sam da pitam jednog veterinara u Srbiji šta on misli (jer ja živim u Italiji) kaže mi da je moguće da ima problema sa disanjem i da ne stiže dovoljno kiseonika do mozga.. probacemo da uradimo magnetnu rezonancu da vidimo da li će da pokaže nešto.. hvala na odgovoru

Back