Mops

htio bih jospitati o jednoj stvari sto se javlja.od kako sam promijenio hranu,pas mi je dobio proliv i tada mu ide i krv :( veterinar kaze da se prehladio,ali mene iskreno malo hvata panika.mozes li mi reci svoje iskustvo.hvala

htio bih jospitati o jednoj stvari sto se javlja.od kako sam promijenio hranu,pas mi je dobio proliv i tada mu ide i krv :( veterinar kaze da se prehladio,ali mene iskreno malo hvata panika.mozes li mi reci svoje iskustvo.hvala

Da li znate da li je pas ciscen od unutrasnjih parazita i kada?

Pozdrav svim clanovima, mi imamo zenkicu mopsa 9 meseci stara, pa je vodimo na sterilizaciju sledece nedelje. Da li neko zna koliko traje oporavak ili je imao slicno iskustvo sa svojim mopsom, posto smo culi da su oni malo rizicni za anesteziju!? Hvala unapred!

Ima li neko mozda da poklanja koje stene :\ Stvarno nisam u stanju da dajem velike pare na kuce,(sto se tice hrane i toga u redu ali za samo kuce nemam :P )a zelim da poklonim sestri jedno posto ona obozava ovu rasu kao i ja :)
A i stvarno su prelepi ^_^ Ili mozda ako mozete da nadjete negde malo jeftinje nego uobicajeno,bio bih vam zahvalan :)
Pozdrav

Ima li neko mozda da poklanja koje stene :\ Stvarno nisam u stanju da dajem velike pare na kuce,(sto se tice hrane i toga u redu ali za samo kuce nemam :P )a zelim da poklonim sestri jedno posto ona obozava ovu rasu kao i ja :)
A i stvarno su prelepi ^_^ Ili mozda ako mozete da nadjete negde malo jeftinje nego uobicajeno,bio bih vam zahvalan :)
Pozdrav
A sta se npr, desi s psom, ako ga udari auto..i operacija npr. kosta 200-300 eura... Da li razmisljate o tome, s obzirom da te pare za psa nemate, kako biste reagovali u toj situaciji...??!! Uspavali psa, pozajmili novac?
Razmislite ljudi dobro, pas kosta i kada je zdrav, a ne daj boze kada je bolestan. Ako nemate novca za kupovinu, tesko ce ga biti "za ne daj Boze". Najmanje novca ode na psa, za kupovinu, sve posle toga mnoogo vise kosta!!

Postovani, uveliko razmisljam da kupim mopsa, ali je moj problem u tome sto zivim sama i radim puno radno vreme. Zanima me da li psa mogu ostaviti samog toliko dugo? Unapred hvala! :)
Mops, ili neki drugi pas..... meni licno je nehumano ga ostavljati toliko dugo. Niko ne kaze da ne moze, ali kada je pas beba..... a i posle ...:(

Pozdrav svima!
Donekle imam iskustva sa psima (veće rase doduše), što se tiče dresure, ishrane i tome slično, i čini mi se da sam na ovom forumu nalazio vrlo korisne informacije..
Želeo bih da uzmem mopsa, živim u stanu sa devojkom (više radim od kuće, pa sam često kod kuće), a živim blizu parka za pse.. Zanima me kakvi su generalno u stanu, da li im smeta to ili je čak i prednost, da li su probirljivi što se tiče ishrane ili postoje neke preporučene dijete za njih, da li imaju poznate zdravstvene probleme (osim trećeg oka i sinusa) i tome slično.. I naravno, koje odgajivačnice su za preporuku a koje za zaobići u Srbiji... :)
Hvala unapred na odgovoru!

Pozdrav svima!
Donekle imam iskustva sa psima (veće rase doduše), što se tiče dresure, ishrane i tome slično, i čini mi se da sam na ovom forumu nalazio vrlo korisne informacije..
Želeo bih da uzmem mopsa, živim u stanu sa devojkom (više radim od kuće, pa sam često kod kuće), a živim blizu parka za pse.. Zanima me kakvi su generalno u stanu, da li im smeta to ili je čak i prednost, da li su probirljivi što se tiče ishrane ili postoje neke preporučene dijete za njih, da li imaju poznate zdravstvene probleme (osim trećeg oka i sinusa) i tome slično.. I naravno, koje odgajivačnice su za preporuku a koje za zaobići u Srbiji... :)
Hvala unapred na odgovoru!

Ako vec volis takvu vrstu pasa ( a volim ih i ja, podsecaju me na ljude) uzmi francuskog buldoga. Mops danas ima teskih problema sa disanjem, svaki drugi mora
na operaciju, a najveci je problem ( moje iskustvo sa komshijskim mopsovima) da su tvrdoglavi, ne mozes nikakvim komandama da ih naucis, do sk su ovi
francuski buldozi drustvo za svaku priliku. Nisu oni uopste probirljivi, svi imaju barem 3 kila vishka:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Mops, ili neki drugi pas..... meni licno je nehumano ga ostavljati toliko dugo. Niko ne kaze da ne moze, ali kada je pas beba..... a i posle ...:(

Ne, nijedan pas ne bi smeo da bude 8 ( a to je obicno onda i 10 sati) sam. To je nehumano, za mene i neprihvatljivo.
Pa sta ce mi onda pas?

Topla i iskrena preporuka buducim vlasnicima mopsa da pre nego se odluce na kupovinu obavezno provedu sat dva, dan, u njegovom drustvu. Ja sam imala mopsa samo par dana i bila sam prinudjena da ga vratim. Ne znam sta je u pitanju, nacuh da su u pitanju lojne zlezde. Mops je pas koji se vrlo vrlo vrlo oseca, lose, ja sam na primer od toga povracala, druge rase koje su kucne npr maltezer, pudla se ne osecaju toliko jer nemaju lojne zlezde. Shodno tome, putovacete, bicete primorani npr za vreme lenjeg odmora (mopsima ne prijaju visoke temperature )da ga ostavite kod prijatelja roditelja, pitanje je da li ce drugog puta ga prihvatiti. Maramice NE pomazu u otklanjanju mirisa, maskiraju na kratko. Drugo veoma bitno, na stranu hrkanje, mops vrlo bucno i tesko dise cak i kada ne spava, njegovo normalno disanje je glasno kao disanje drugih pasa npr nakon trcanja, sto cesto zna da unese nemir, posebno ako to niste ocekivali i bili pripremljeni. Trece Prde ucestalo i osetno je vrlo! Cetvrto procitah na nekom sajtu o linjanju -non stop, non stop je mala maca za njihovo linjanje. U nekom trenutku imate osecaj da vam je dlaka ispod noktiju u grlu, svuda.. o karakteru sta god da procitate na forumima je istina i na mestu. Ja bih volela da sam ove informacije imala pre nego sto sam se odlucila na kupovinu, ne dozvolite sebi i da se vezujete pa da budete prinudjeni da ga vratite, naravno pored pitanja novca, a slozicemo se da nije mali iznos u pitanju (mada kupujete sebi clana porodice). Nas stan je mali, i njemu kao tako malenom stenetu nije bio dovoljan, udarao je svuda jer trci a nema gde, imaju energije i zele prostor, a svakako opcija drzanja i u spavacoj sobi je nemoguca iz gore navedenih razloga. Mozda sam ja ekstreman primer loseg isustva, ali topla preporuka nadjite se u drustvu ovog psa pa donesite odluku. Inace 10ka za lepotu ovog psa, druzeljubivost i ljubav koju vam pruza.

Back