Mops USTICA

ilijabre

Zainteresovan član
Poruka
446
Pozdrav svim forumasima i korisnicima foruma,

ovom temom zelim da zastitim buduce vlasnike pasa od prevaranata kojih ima koliko i miseva u Srbiji pa i celoj bivsoj Jugoslaviji.

Ja znam da ce ovde mnogi da osudjuju ovu temu ali svi koji budu pricali nesto protiv ove teme verovatno ce se nac prozvanim pa ce im zbog toga ova tema i smetati.

Evo i mog slucaja:

Kupio sam psa pre 8 godina od gospodina iz odgajvacnice Ustica iz Lazarevca gde je muzjaku jedan testis ostao u stomaku *nije se spustio* ali posto je taj pas kupljen kako bi bio kucni ljubimac to tada nije predstavljalo problem, a onda prosle godine u avgustu sam kupio zenku kako bi je izvodio na izlozbe i bio sam diskvalifikovan jer zenkici donji sekutici jedan par nije izraso, sto je genetski defekt i u prvom i u drugom slucaju pa sam pozvao gospodina i zatrazio da mi vrati novac od zenkice, na sta je on odgovorio da ga savrseno boli ona stvar i da on nikad nikom nije vracao pare *sto znaci da nisam prvi koji se zalio na genetiku pasa*. Bio sam danas kod veterinara koji je priznat u Srbiji koji je isto sto su mi ljudi juce, drugi odgajvaci i sudije sa izlobe rekli, da je to genetski defekt i da je krivac odgajvac i da cak to moze preko suda da se procesuira. Ja evo resio sam da ovako javno i na mnogim forumima upozorim ljude koji zele da kupe mopsa da zaobidju ovog gospodina u sirokom luku. Pored ovog problema sa zenkicom imao sam jos neke probleme sa zdravljem gde sam nakon 20 dana ustanovio da zenka ima problem sa usima otiso kod veterinara i dijagnostikovali su usnog sugarca i infekciju koju kako su veterinari rekli je jedino u leglu mogla da pokupi. Zaobidjite odgajvacnicu Ustica iz Lazarevca jer nikom ne zelim da ima ovakav blam i ovakve zdravstvene probleme sa svojim psima.

Po zakonu mogu da ga teretim na sud i da izguram da dobijam novac ulozen u psa ovih 10 meseci koliko je pas kod mene i da dobijem drugog psa ali onda bih morao da vratim svog psa nazad sto mi ni za zivu glavu ne pada na pamet jer je ona ipak ljubimica, a na tu loptu ovi prevaranti i igraju da se mi vlasnici pasa vezemo za psa i da nam ne pada na pamet da ga vratimo.

Sirite moju pricu i podelite vasu kako bi zastitili ljude oko sebe kako se oni ne bi bili nasamareni i izigrani kao sto sam ja i kao sto ste vi nasamareni.

Pre svega podrška, jer smatram da je vlasnik odgajivačnice teško đubre koje nije u stanju ni da prizna grešku. Ali me interesuje kojim tačno rečima ti se on obratio, a ti si to interpretirao kao da ga zabole? Pošto te je on to pitao na početku, a ti si rekao da se to moglo čuti između redova. Mislim, stvarno nije ništa zlonamerno, jednostavno me interesuje...

Pre svega podrška, jer smatram da je vlasnik odgajivačnice teško đubre koje nije u stanju ni da prizna grešku. Ali me interesuje kojim tačno rečima ti se on obratio, a ti si to interpretirao kao da ga zabole? Pošto te je on to pitao na početku, a ti si rekao da se to moglo čuti između redova. Mislim, stvarno nije ništa zlonamerno, jednostavno me interesuje...

tacno recima sledece
ja: hoces da mi vratis ili pare ili da mi das drugo stene
ON: ja pare nikom nikad ne vracam a imao sam situaciju da mi je jedna bivsa musterija dosla posle 4 dana jer mu je moje stene crklo (zaboravih zbog cega) i vlasnik je trazio drugo i kad sam mu ga dao kiselo mi se nasmejao u facu i od tad ne dajem ni drugo stene nit vracam novac
JA: pa znaci hoced da mi kazes da te boli ***** za ovaj moj slucaj NA STA ME JE PREKINUO U RECENICI REKAVSI
ON: ne ja to nisam reko da me boli ***** nemoj da mi ubacas reci u usta
JA: pa da reko da te boli uvo ili ***** je isto
ON: ne ja nisam reko da me boli ***** ali pare nit drugo stene neces da dobijes a i otkud ja da znam mozda si mu ti cupao zube
JA samo sam se nasmejao i reko dobro dovidjenja

nakon cega sam pogledao par snimaka gde je pas bio mali i video da kao mali je imao mlecnih 6 zuba dole ali da su sad izrasli samo 4 otiso kod veterinara koji mi je reko da je to slucaj u incestnom razmnozavanju i da mali pas kao beba pa do 4 5 6 meseci moze da ima sve mlecne zube ali da mu neki zubi pa i par zuba kao u mom slucaju nikad ne izrastu sto je utvrdio pregledom vilice i reko da ovde i da hoce da izrastu zubi moze da izraste samo jedan jer za dva nema mesta sto je opet diskvalifikaciona mana i svako ko se iole razume zna o cemu mi je veterinar pricao a oni koji se ne razumeju a zele da kupe psa moj savet je da povedu veterinara sa sobom kad idu da kupe psa koji je ovako skup i da veterinar ustanovi i obavi pregled steneta pre nego sto kesiraju 300 i vise eura za neko felericno kuce, ok je da je to pas koji je planiran da bude ljubimac onda ne mora ni da mu izrastu zubi ali ja sam mu lepo reko pri kupovini da planiram psa na izlozbu i da planiram kvalitetnu odgajvacnicu da napravim.

Tako da eto nije sija nego vrat na sta se on uvredio jer sam ga ja preveo onako u mom zargonu

Šta si znao o mopsovima ili odgajivačnicama mopsova u Srbiji prije nego što si kupio psa ?
Ja sam ubjeđen da nisi ništa jer da si imao dovoljno informacija ne bi prošao onako kako
si prošao .
Plan ti je u startu bio pogrešan . Ne prave se odgajivačnice tako kako si ti zamislio .
Ne poznajem mopsove ali poznajem rotvajlere .
Da ne dužim puno . Ako budeš imao želju da držiš odgajivačnicu moraš biti svjestan
da ti niko neće prodati vrhunsko štene koliko god novaca da ponudiš .

Šta si znao o mopsovima ili odgajivačnicama mopsova u Srbiji prije nego što si kupio psa ?
Ja sam ubjeđen da nisi ništa jer da si imao dovoljno informacija ne bi prošao onako kako
si prošao .
Plan ti je u startu bio pogrešan . Ne prave se odgajivačnice tako kako si ti zamislio .
Ne poznajem mopsove ali poznajem rotvajlere .
Da ne dužim puno . Ako budeš imao želju da držiš odgajivačnicu moraš biti svjestan
da ti niko neće prodati vrhunsko štene koliko god novaca da ponudiš .

Tako je Sarvas, covek bi trebalo barem godinu dana da studira rasu koju zeli da uzme ( tako sam ja radila),
alii, uvek postoji ono " ali" sto devojci srecu kvari , desava se da jedno stene u leglu ima neki problem ( pa neka je i zub)
i sta sad? Da li je odgajivac kriv za to? Imala sam i ja problem sa svojim prvim psom (a kupila sam ga od najpoznatijeg odgajivaca)
da ga je mucila godinama strashna alergija ( druge iz njegovog legla nije), ali mi na pamet nije padalo da vracam psa ili da trazim
neke pare od odgajivaca.

Drugi ( ovaj sadasnji decko) ima ihihi "estetskih" problema, meni je to bilo jasno vec prilikom "kupovine", odgajivacnica je tipa "hobi",
ali ja izlozbe nisam planirala, pas je inace savrsen ( malo je mani nego sto bi trebalo da bude, a i on ocigledno ima problem sa zubima),
ali s kojim pravom da trazim pare od odgajivaca? Ako je coveku jasno da svoje stene/odraslog psa nece da menja za lepseg i boljeg, onda je
nepotrebno bilo kakvo cimanje sa odgajivacnicom. A sudovi bi tu jel pomogli samo tako:D
Da bi nesto na sudu dokazao trebalo bi da das valja i nekoliko hiljada evra za raznorazne vestake.

Back