Mops- ishrana

.FiLoZoF.

Zainteresovan član
Poruka
182
Pozdrav, uskoro dobijam stene mopsa ( 2 meseca staro ) pa bih hteo da znam kojom kolicinom hrane ga treba hraniti jer su skloni gojenju. Planiram da ga hranim granulama, razmisljao sam da uzmem Royal Canin, pa ako bi neko mogao da mi kaze koliko grama dnevno i koliko obroka. Hvala

Pozdrav, uskoro dobijam stene mopsa ( 2 meseca staro ) pa bih hteo da znam kojom kolicinom hrane ga treba hraniti jer su skloni gojenju. Planiram da ga hranim granulama, razmisljao sam da uzmem Royal Canin, pa ako bi neko mogao da mi kaze koliko grama dnevno i koliko obroka. Hvala

Koliko hoce da jede jer je stene. Stenci nisu skloni gojenju nego odrasli zreli psi. Svaki pas ima svoj metabolizam, nekom treba vise, nekom manje hrane, nezahvalno je stene hraniti na mericu jer je u razvoju. Daj mu 5 obroka neke kolicine, pusti da pojede ili ne pojede i za 10-15 minuta skoni. Neke broke ce pojesti, neke mozda nece. Ako jede ostavi obrok, ako ne jede izbaci ga... Videces i sam, posmatraj svog psa, to je najvaznije a ne da li je pojeo 100 ili 120gr hrane
Uz to, mopsovi spadaju u 9 grupu, tako da lepo pronadji, ima vec otvorena tema o toj rasi pa malo iscitaj, nisi se ti prvi sreo s takvom dilemom a i na toj temi su vlasnici te rase, pre ceti pomoci.

Poslednja izmena:

Back