Montazne kuce...

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
Sve vise ljudi kupuje i gradi montazne kuce.
Ovako nesto bi meni trebalo :cool:, negde u okolini Beograda, u opstini Sopot ili Grocka na primer, a cena i nije nesto velika.:D
Na ovako nesto treba dodati jos cenu placa i jos neke radove, ali sve ukupno cini se bas da nije mnogo uopste u odnosu na ono sto se dobija.:D
Dosta jeftinije nego klasicna gradnja kuce i brze cini se.:D
Vasa iskustva i misljenja?!;)

P.neto =134.93m2
P.bruto = 146.90m2
2_montazna_kuca_tip135_ivanjica.jpg

1_montazna_kuca_tip135.jpg

Cena sive faze:

23.000€
(cena je sa PDV-om za sivu fazu za tržište Srbije)
3_montazna_kuca_tip135_tehnicki_crtez.jpg

1. Ulaz
2. Vetrobran
3. WC
4. Predsoblje
5. Degažman
6. Dečija soba
7. Kupatilo
8. Spavaća soba
9. Ostava
10. Kuhinja
11. Trpezarija
12. Dnevni boravak
13. Degažman
14. Dečija soba
15. Kupatilo
16. Soba za goste
17. Terasa

P neto = 134.93m2
P bruto = 146.90m2

Komšija ima jednu, iz Ivanjice.
Ekstra je. Zimi topla.leti hladna.
Kupac pravi temelj i sve dobode i odvode (struja, voda...)

Dozvoljene su varijacije - još jedna terasa i sl.

Drugar u Borči ima, samo on je napravio baš ekstra:
Iskopao veliki podrum (za garažu)
i plus (ovo je baš nepotrebno) obložio je spolja
fasadnom ciglom.

pa nekako mora da si odgovoran s tim kucama, nije ko stan da te zabole dup.e i da mrzis komsiju i da ima neki mistichni predsednik kucnog saveta koji ne radi nista ali nisi ti

- - - - - - - - - -

dobro i u stanu procuri i tako

Kad sam pravio vikendicu zidao sam je od cigle i to one stare svapske pa sve duplo dakle na dve cigle plus kamen zestoka armatura pokriveno sa crepom i hebem ja te montazne kartonjerke koje moze da srusi povetarac.

Sve vise ljudi kupuje i gradi montazne kuce.
Ovako nesto bi meni trebalo :cool:, negde u okolini Beograda, u opstini Sopot ili Grocka na primer, a cena i nije nesto velika.:D
Na ovako nesto treba dodati jos cenu placa i jos neke radove, ali sve ukupno cini se bas da nije mnogo uopste u odnosu na ono sto se dobija.:D
Dosta jeftinije nego klasicna gradnja kuce i brze cini se.:D
Vasa iskustva i misljenja?!;)

Gradnja je daleko brza od zidane kuce.
Nemam iskustva sa takvim objektima, u mom kraju se radi samo ciglom i blokom.

]Pa koliko sam shvatio dosta ljudi se za to odlucilo i pricaju samo dobro[/B].
Dobra toplotna izolacija. Lako se zagrevaju i rashladjuju.
Za kucu od 150 m2 ovo je zaista smesna suma.
Kažeš da se dosta ljudi odlučilo za tu varijantu a ja ti tvrdim da se puno veći procenat nije odlučilo za tu varijantu .
I šta sad ?
Ja sam svoju kuću gradio 1999. g. i najprije sam počeo razmišljati o montažnoj kući koju pravi Ivanjica . Ono što čovjeka prvo privuče
je cijena i brza izgradnja . U kombinaciji su mi bili montažna kuća , blokovi , cigla i siporeks .
Znam da zidam a to opet znaći da pomalo poznajem i gradjevinski materijal .
Prvo što sam odbacio je montažna izgadnja jer je taj materijal koorac od ofce . U mojoj ulici je izgradjena jedna ( samo jedna - što
ne ide u prilog tvrdnji da se mnogi odlučuju mada je u mojoj okolini izgradjeno hiljade novih kuća ) i na toj kući već otpada fasada .
Kao drugi sam odbacio blokove jer sa njima svi imaju loša iskustva ( nikakva izolacija )
Opredjelio sam se za siporeks i siguran sam da nisam pogriješio .
Evo jedan link o tome kako su svi " zadovoljni " montažnim kućama .
http://arhitekturabezbeograda.wordp...ntazne-kuce-najveci-promasaj-gradjevinarstva/

Kažeš da se dosta ljudi odlučilo za tu varijantu a ja ti tvrdim da se puno veći procenat nije odlučilo za tu varijantu .
I šta sad ?
Ja sam svoju kuću gradio 1999. g. i najprije sam počeo razmišljati o montažnoj kući koju pravi Ivanjica . Ono što čovjeka prvo privuče
je cijena i brza izgradnja . U kombinaciji su mi bili montažna kuća , blokovi , cigla i siporeks .
Znam da zidam a to opet znaći da pomalo poznajem i gradjevinski materijal .
Prvo što sam odbacio je montažna izgadnja jer je taj materijal koorac od ofce . U mojoj ulici je izgradjena jedna ( samo jedna - što
ne ide u prilog tvrdnji da se mnogi odlučuju mada je u mojoj okolini izgradjeno hiljade novih kuća ) i na toj kući već otpada fasada .
Kao drugi sam odbacio blokove jer sa njima svi imaju loša iskustva ( nikakva izolacija )
Opredjelio sam se za siporeks i siguran sam da nisam pogriješio .
Evo jedan link o tome kako su svi " zadovoljni " montažnim kućama .
http://arhitekturabezbeograda.wordp...ntazne-kuce-najveci-promasaj-gradjevinarstva/
Hvala Sarvas.
Ja sam cuo neke price da su se mnogi odlucili za tu varijantu i da je firma iz Ivanjice dosta kvalitetna, ali cim sam procitao da je rok trajanja 20 godina smrklo mi se.z:hm:
Slazem se sa tobom u potpunosti.

Back