MONSTRUMI TRUJU PSE PO NOVOM SADU I BEOGRADU

Evo kako izgleda ta nova verzija kreozana:
428262_416348341774351_2076933074_n.jpg

Interesantno da se otrov cesto postavlja i u blizini decijih igralista. Mislim da to dosta govori o psiholoskom profilu trovaca, makar o necemu podsvesnom. (Inace, dok sam zivela u gradu i svog prethodnog psa redovno vodila u setnju, skupljala sam za njim a pre neki dan sam se izdrala na nekog decka u gradu koji nije pokupio za svojim stenetom, da ne bude zabune, i promovisem skupljanje na lokalnom nivou kad god mi se ukaze prilika. I da, ljudska su gora, i bukvalno i figurativno.)

"Dragi prijatelji i pasoljupci! Danas sam zvala Centar za trovanja Rebro i ljubazna doktorica mi je objasnila sve o otrovu za puzeve. To je stabilan otrov koji dolazi u obliku granula ili tbl ili prasak ako se smrvi te moze biti bijele, plave ili sivoplave boje. Stabilan je i snijeg i kisa ga nece isprati i kemijski inaktivirati. Otrovan i za djecu i odrasle, a pogotovo pse. Napada centralni zivcani sustav( simptomi: jako slinjenje, konvulzije, tikovi, bilo kakvi vidljivi grcevi) i ostecuje jetru i bubrege. Kada primjetite simptome izazovite povracanje i odmah daje aktivni ugljen 4-6 tbl ( sto veci pas veca doza). Odmah svom veterinaru. Psi umiru od konvulzija. Specijalnog antidota nema vec samo simptomatska terapija. Svi psi koji su dovedeni na veterinarski fax su prezivjeli. Treba oko 24 sata da izadje iz sistema, ali simptomi perzistiraju ovisno o ostecenju organizma. Atropin ( koji je antidot u dosta otrova ovdje umanjuje slinjenje) i diazepam( za konvulzije) su lijekovi izbora. Ja sam obavjestila svog veterinara o ovim cinjenicama jer ni oni nisu znali sve podatke pa vas sve molim kopirajte ovo i obavjestite sve pasoljupce i svoje veterinare. Policija istrazuje u suradnji sa Centrom za trovanja i sa veterinarskim faksom. Cuvajte svoje malisane, kako ljudske tako one repate ♥"

Tako da znate, nije novi kreozan nego otrov za puzeve.

Na potezu od Vitanovacke do stare toplane u Beogradu opet bacen otrov za pse.
Pre par dana neki pandur koji je doveo decu kod tasta i taste vadio pistolj na stence (lutalice) koji su bili tu ispred zgrade jer se njegova deca plase. Pocela deca iz kraja da placu i on odustao. Stenci otrovani posletoga. Jednog uspeli da spasu.
Juce se otrovalo stene vizle staro par meseci. Na travnjaku ima i uginulih svraka. Otrov je jos tu negde.

Градски врапци жртве брзе хране

Мањи број џивџана у великим градовима последица је превише масне и превише заслађене хране коју једу њихови младунци

vrapci.jpg

http://www.politika.rs/scc/clanak/345628/Gradski-vrapci-zrtve-brze-hrane

Стручњаци француског Националног центра за научна истраживања (ЦНРС) објаснили су да је мањи број џивџана у великим градовима и метрополама последица хране коју једу, а која је превише масна и превише заслађена за њихове младунце.

Истраживачи су измерили телесну масу, количину масних наслага на врату, величину кљуна, ногу и крила птица.

Back