- Poruka
- 98.635
Da li je monogamija zaista prirodno stanje coveka ili nam je nametnuta kako se kao vrsta ne bismo previse razmnozavali?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma to zbog ovih prokletih feministkinja je monogamija "in"... Vise jadni muskarci od tih rospija ni ljubavnice ne smeju da imaju, a kamoli vise supruga.
I ja sam se to pitala
i mislim da je to cista kategorizacija a da zavisi samo od karaktera volje i zelje
a ni zene ljubavnike, pa kome je onda vise to nametnuto?
- - - - - - - - - -
a da nam je zaista takav genetski kod zar nam onda ne bi padalo na pamet ni da pogledamo nekog sa strane, a kamoli da neko pozeli drugog?
Моногамија је обичај или стање у коме особа има само једног партнера (мужа или жену) у једном периоду. Реч моногамија долази од грчког monos (један или сам), и грчког gamos, што значи брак или савез. У дословном преводу, израз моногамија значи бити венчан са једном особом. Тренутно се израз моногамија користи и за венчане и за невенчане парове.
a ni zene ljubavnike, pa kome je onda vise to nametnuto?
- - - - - - - - - -
a da nam je zaista takav genetski kod zar nam onda ne bi padalo na pamet ni da pogledamo nekog sa strane, a kamoli da neko pozeli drugog?
Da je normalno stanje, tj. prirodno stanje ne, jer da je tako sigurno bi nas seksualno privlacila i uzbudjivala samo osoba sa kojom smo u vezi, a obicno to nije tako jer cesto pogled, kod nekih i druge stvari, odlutaju u stranu. Opet, neke zivotinjske vrste biraju samo jednog partnera za ceo zivot, tako da je i monogamija prirodna ako se vodimo po toj logici.
Da li je monogamija zaista prirodno stanje coveka ili nam je nametnuta kako se kao vrsta ne bismo previse razmnozavali?
Nije nametnuta. Kao rod, skloni smo degenerisanju ukoliko se između sebe krenemo spajati, a u takvim društvenim uređenjima, gde nema monogamije, nego ko zna čega, imamo ozbiljnih problema sa rađanjem degenerika. Neki drugi primeri su svakako postojeći, ali činjenično govoreći: mnogo toga što mi danas želimo prevesti u normalno je nekada bilo nenormalno, a uočilo se pravilo tek nakon pojave degeneracije.
Covece prica se o monogamiji i poligamiji, a ne o incestu.![]()
Gledaj malo šire, pobogu. Uzmeš pet žena i zalomi ti se da je jedna do njih tvoja polusestra ili neki rod do trećeg kolena, a da za to saznaš tek onda, kada se setiš da ne valja biti bogom prokleti musliman i odeš i pogledaš u rodne knjige, a ono tamo, tri od tvojih pet žena su ti krvno srodstvo, a jedna polusestra. Nije nemoguće.
Pa ako vec gledas religijski, tek' u Bibliji ima incesta...![]()
Моногамија је обичај или стање у коме особа има само једног партнера (мужа или жену) у једном периоду. Реч моногамија долази од грчког monos (један или сам), и грчког gamos, што значи брак или савез. У дословном преводу, израз моногамија значи бити венчан са једном особом. Тренутно се израз моногамија користи и за венчане и за невенчане парове.
u svakoj slucaju meni je jedna dosta![]()
da je prirodno bilo bi zauvek a ne u jednom periodu...a razlog zasto ne varamo je samo taj jer nam je trenutno dobro sa onim sa kim smo