Dača R
Aktivan član
- Poruka
- 1.157
Čovekova priroda nije monogamna ,to je rezultat licemernog društva u kojem živimo,Svako društveno uređenje za nagonsko je biće u nama represivno, jer se nasade svakog društva kose s našom prirodnom neobuzdanošću. Zato je mi i pokušavamo dovesti u red, no sasvim bezuspešno..
Tko od vas, dok je u dužoj i ozbiljnoj vezi ma i s najvoljenijom osobom, može biti imun na druge?
Tko od vas ne oseća privlačnost drugih osoba?
Ima li takvih?
Ima li među vama netko da se unutar svoje ljubavi nije ponekad, makar na trenutak, propitkivao kako to čini neki neznanac ili neznanka?
Nismo idealni,Pa i taman da imamo idealan seksualni život, da nam se svi snovi ispunjavaju u mekom naručju voljene osobe, da ona povlađuje svim vašim željama, jednom će ipak doći osećaj zasićenosti i želja za promenom. Do toga dolazi sasvim nesvesno,Ta neminovnost, koja se tako perfidno i u dugi niz godina zna skrivati, međutim ne znači smesta odlazak u krevet s nekim drugim, ali je uvek prvi korak na tom putu.
Ali malo-pomalo, dogodit će se i požar:
"Što mi se to sada događa?"
"Zašto se ne mogu kontrolirati?"
"Imam neizdrživi osećaj krivnje.
Što se to događa!? ništa. Samo se oslobađa priroda u nas,istinska priroda koju smo zbog normi lažne civilizacije potisnuli, pogrešno misleći da ćemo je moći obuzdati, kontrolirati.
To se događa zato jer nagonsko biće u nama NIKADA nije usredotočeno na samo jednu osobu Zadovoljstvo tog nagonskog bića uvek želi više i još; i uvek će ga zanimati kako to izgleda s nekim drugim. I to je sasvim prirodno!
Ali racionalnost neće dopustiti da ova istina u mnogima duboko odekne, i to je .
Monogamija je za poštovanje da,ali ne ona iza koja se ljudi skrivaju moraliziraju, a rade upravo to po cemu pljuju. To je licemerstvo.
Osecaj krivice, savest koja te progoni ne izaziva sam cin, vec cinjenica da si se poigrao s tuđim poverenjem. Da si nekog LAGAO gde si, s kim si i sto si radio. Dakle, neiskrenost. Bila to izlazak s društvom nakon posla ili sex s drugom osobom. Ako te svoje potrebe moraš skrivati od partnera - vec je pogrešno krenulo.
I zato mislim da je iskrenost bitna. S svakom laži mi štitimo SEBE, ne petljajmo tu neku duboku ljubav prema drugoj osobi. MI želimo kraj sebe imati nekog ko nije u stanju prihvatiti nas onakve kakvi jesmo. Dakle u pitanju je i posesivnost u neobicnom obliku, ali posesivnost.
Evo nekog sa istim stavovima ko ja