Монархија, какве су то лупетарке ?! - ауторска тема

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je izvitoperen termin vladati , šta zaista znači vladati - upravljati

Recimo ruskom caru zanimanje je bilo domaćin zemlje ruske ... on je imao oabavezu da zemlja ruska napreduje , da se u njoj dobro živi

Pa je recimo jedan od ruskih careva doneo odluku da da pruge u Rusiji imaju šire šine od onih u Evropi da ne bi neprijateljski vozovi mogli da se kreću njima .

Nakon 100 godina korist od toga je imala vlast koja je ubila njegovog naslednika ...

Kod nas je izvitoperen termin vladati , šta zaista znači vladati - upravljati

Recimo ruskom caru zanimanje je bilo domaćin zemlje ruske ... on je imao oabavezu da zemlja ruska napreduje , da se u njoj dobro živi

Pa je recimo jedan od ruskih careva doneo odluku da da pruge u Rusiji imaju šire šine od onih u Evropi da ne bi neprijateljski vozovi mogli da se kreću njima .

Nakon 100 godina korist od toga je imala vlast koja je ubila njegovog naslednika ...
Znaci opet jedno 400g unazad ..

Znaci opet jedno 400g unazad ..

Pa ti i živiš u sistemu koji je uspostvaljen pre 400 godina samo sa manjim modifikacijama ..

Šta ti je problem ?

Baš bi zapadana Evropa imala što ima danas da nije imala pljačkaške dinatsije koje su svoju dominaciju nametnule onima koji nisu na vreme shvatili namere ...

Sad što oni puste lika koji je kao predsednik te države da se vozi tramvajem - to je samo predstava , jer taj čovek ili ništa ne odlučuje ili je oko njega 20 likova zaduženih za slikanje tog čina .

...
Mi Srbi nemamo plemstvo , tako da kod nas tog problema ne bi bilo
...

Ја не могу да верујем да си толико неупућена,
просто девалвираш све оне репутације које ми даде ...

Немамо племство ?
Па добићемо га, оно иде у пакету са краљем,
кога такође немамо.

Племићке титуле дели краљ,
заправо рођаци их добијају рођењем,
а заслужнима их дели краљ.

Немамо племство ?
кога такође немамо.

Знаш како.

И Монархије су се мало модернизовале. Нису онакве каквим су описане у књигама о марксизму или у уџбенику "природа и друштво" за трећи разред основне чколице са почетка осамдесетих година.

Монархија баштини традиционалне вредности, а да би једно друштво било успешно, оно МОРА ДА БУДЕ КОНЗЕРВАТИВНО.

Pa ti i živiš u sistemu koji je uspostvaljen pre 400 godina samo sa manjim modifikacijama ..

Šta ti je problem ?

Baš bi zapadana Evropa imala što ima danas da nije imala pljačkaške dinatsije koje su svoju dominaciju nametnule onima koji nisu na vreme shvatili namere ...

Sad što oni puste lika koji je kao predsednik te države da se vozi tramvajem - to je samo predstava , jer taj čovek ili ništa ne odlučuje ili je oko njega 20 likova zaduženih za slikanje tog čina .

Šta ti je problem ?

Ne može partija protiv drustva koje gaje
slobode koje dalje marksimiziaju individualne vrednosti...
Vi bi od Tesle jedino mogli napraviti cobana

Evo ja zivom i mogu ti reci da uopste nije lose ..
Zemlja gde politocari idu metroom ili bociklom na posao ..gde je plata u politici manja od nekpg ko ima visu strucni spremu Gde je sve tranparetno svaki dianar se mora prikazati kako je potrosen nema tajnih ugovora,nema partijskog zaposljavanja sve se oslanja na individualne vrednodti Drzava radi za intees gradana a ne vlasti ..Pogesno gledste na to oni ne vladaju ali svakalo ucestvuju u odgoju nacije ...oni su danas vise čuvari sistema...Nezavisna institucionalna kontrola vlasti je jako bitna za narod i drzavu da se nebi dolazilo u sitiaciju u kojoj se zemlja trenutno nalazi

Ха ха, ти си тако млад и неупућен,
а можда и неталентован.

У горњем тексту си много изгрешио,
све смо ми те твоје идеале пробали
и видели шта нам треба а шта не.

Ево даћу ти само један пример твог погрешног резоновања :
Наводиш да добра држава ради за интерес народа, а не власти.

А знаш како је Вучић успео ?
Кад је дошао на власт анализирао је и рекао :

Држава нам је у кур цу, ја сам сад њен директор и радићу скоро искључиво у њену корист.
Ви народе поштујте законе и гледајте свој интерес.

И би тако !!!
Вучић диже државу, народ поче да ради и ствара.

И виде и народ и опозиција да је добро
и изјаснише се о томе пре неки дан на изборима.

Мандат други.
Даћемо му, јашта ћемо.

Нека вечно влада онај под којим је мени добро.

Sve je stvar percepcije

Koliko razumem vekovima iza nas politikom se bavio jedan tanak sloj koji je određivao ciljeve a ostali su se bavili svojim poslovima i brigama i kada treba ostvarivali ciljeve .

Zapadna civilizacija je spustila politiku na najniže grane i od svakoga napravila subjekt - svako bi sada da se bavi geopolitikom, strategijom, budžetom... ne može svoje kuče da kontroliše ali bi da kontroliše državu i narod

Kada se očisti sve ono što je zapad zapoganio u svojoj želji za pljačkom tada će moći da se racionalnije gleda na sve

Једна танак слој имао је велик ешаке.

Једна танак слој имао је батине.

Једантанак слој имао је коља

Један танак слој имао је џилите.

Један танак слој је имао мачеве

Један танак слој....

Ма схвате.. Политика је само друга 'фино средство, 'реч за насилно терање других на служење и покорност....

Када се све очисти .. а поганство има у великој мери са истока севера и југа ......

Остаје празно корито.

Evo ja zivom i mogu ti reci da uopste nije lose ..
Zemlja gde politocari idu metroom ili bociklom na posao ..gde je plata u politici manja od nekpg ko ima visu strucni spremu Gde je sve tranparetno svaki dianar se mora prikazati kako je potrosen nema tajnih ugovora,nema partijskog zaposljavanja sve se oslanja na individualne vrednodti Drzava radi za intees gradana a ne vlasti ..Pogesno gledste na to oni ne vladaju ali svakalo ucestvuju u odgoju nacije ...oni su danas vise čuvari sistema...Nezavisna institucionalna kontrola vlasti je jako bitna za narod i drzavu da se nebi dolazilo u sitiaciju u kojoj se zemlja trenutno nalazi

Генијално ... а у прошлом веку и пре тога су шакетали копљали џилитали стрелали ......

И тако лепо дистанцу направили .....

Зашто ви сви који сте отишли нисте лепо 14 генерација у Србији градили него сте на све готово отишли ?!

Монархију ти је украо тито са својим нелегалним авнојем и ту одлуку потврдио на изборима са ћоравим кутијама.

Монархију је демистификаво чопор који је пострељ'о 140 Обреновића .. протерао им сабље кроз стомаке и меткове кроз мозгове ...

Монархију је демистификовао тај који је такво крваво наслеће на себе преузео .....

Немамо племство ?
кога такође немамо.

Некада је уз титулу ишла и имовина. Краљ је био власник целокупне краљевине и могао је да дели и одузима земљу коме год он жели.
Данашњи краљеви нису власници државе већ само своје личне имовине па сад кад додели титулу не може да додели и земљу, уствари може своју имовину да дели али то не раде. Такође, нови Краљ не би могао ни да одреди неку државну апанажу за новог племића. Све у свему у модерним краљевинама титула је постала само питање престижа. На крају, модерни европски краљеви немају институционалне (државне) механизме за протекционизам већ се њихов утицај своди на њихово приватно богатство и моћ коју то богатство доноси.

Ха ха, ти си тако млад и неупућен,
а можда и неталентован.

У горњем тексту си много изгрешио,
све смо ми те твоје идеале пробали
и видели шта нам треба а шта не.

Ево даћу ти само један пример твог погрешног резоновања :
Наводиш да добра држава ради за интерес народа, а не власти.

А знаш како је Вучић успео ?
Кад је дошао на власт анализирао је и рекао :

Држава нам је у кур цу, ја сам сад њен директор и радићу скоро искључиво у њену корист.
Ви народе поштујте законе и гледајте свој интерес.

И би тако !!!
Вучић диже државу, народ поче да ради и ствара.

И виде и народ и опозиција да је добро
и изјаснише се о томе пре неки дан на изборима.

Мандат други.
Даћемо му, јашта ћемо.

Нека вечно влада онај под којим је мени добро.
Naravno da je servis drzave okrenut prema gradanima..onim koji stvaraju a i svi drugi tu profitiraju ako vec procamo o zajednickim imteresima .. Vucic je samo potvrda tih vasih nebuloza

Нисам никада живео у монархији, али ми се чини да је оно што највише смета у њој - племство.

Ниси ти никада живео ни у Републици.
Ми никада нисмо имали Републику.

Тако да ти цела дискусија о неком непостојећем искуству са свим овде папанима, пада у воду

Ne može partija protiv drustva koje gaje
slobode koje dalje marksimiziaju individualne vrednosti...
Vi bi od Tesle jedino mogli napraviti cobana

On je iz tog sistema koji ti braniš otišao u USA jer je sistem hteo od njega da napravi čobana -

Na žalost oni su i od USA vek kasnije napravili siledžije i čobane

Monarhija je ukinuta na nezakonit način.

Vraća se jednim aktom nepriznavanja ilegalnih odluka ilegalnog avnoja i poništavanja izbora sa ćoravim kutijama na kojima su te ilegalne odluke navodno potvrđene.

Republika, kakve su to lupetarke, je mnogo aktuelnija tema

Републике немају суверенитет (осим Велике Америчке Републике)

Републике су више над корпорације, туђих сила и империја.

Тако је Константинопољ формирао Венецију, а Рим Швајцарску, као и Черчил што је извукао Броза уместо Драже и направио му ФНРЈ.

Uvek imaš oligarhije u svakom uređenju

Mi Srbi nemamo plemstvo , tako da kod nas tog problema ne bi bilo

Nama je obnova kraljevske kuće Krađorđević bitna zbog postavljanja pitanja nelegalne otimačine suvereniteta .

Имамо племство као и сва остала друштва, али немамо аристократију!

Монархија без племства је рањива и лако се руши

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back