- Poruka
- 92.960
https://forum.krstarica.com/threads/umetnici-u-ateljeu.822078/post-37806326
Zanimljivost..
Mona Liza – portret Da Vinčijeve majke?!
Da Vinčijeva majka je bila kineska robinja i vrlo je verovatno da je ona zagonetna Mona Liza,
otkriva u svom istraživanju jedan italijanski istoričar i pisac. Anđelo Paratiko je proveo poslednjih
20 godina živeći u Hongkongu i istražujući veze između njegove domovine Italije i Kine u
poslednjih petsto godina.
Gospodin Paratiko je rekao da će se dokumentacija koju je otkrio tokom dve godine
istraživanja o italijanskom umetniku Leonardu da Vinčiju naći u njegovoj najnovijoj knjizi:
„Leonardo da Vinči – kineski naučnik izgubljen u renesansnoj Italiji“.
Knjiga, koja bi trebalo da bude objavljena iduće godine, otkriva dokaze koji povezuju
Da Vinčija i Daleki istok.
Za kineski Morning Post gospodin Paratiko je rekao: „Ja sam prilično siguran da je
Leonardova majka bila sa istoka, ali da bi se uverili u to, moramo da koristimo metod
dedukcije“.
„Jedan bogati klijent Leonardovog oca je imao roba po imenu Katarina.
Nakon 1452. godine, koja je godina Leonardovog rođenja. Ona je nestala iz
dokumenata. Više nije radila tamo“, dodao je istoričar.Da Vinčijev otac je bio
notar, a veruje se da se njegova majka zvala Katarina i da je bila siromašna meštanka.
Ali po najnovijim otkrićima gospodina Paratika, ona je najverovatnije bila robinja.
„Tokom renesansnog doba, zemlje poput Italije i Španije bile su pune robova koji
su došli sa Istoka“, tvrdi Anđelo i dodaje da postoje određeni aspekti Leonardovog
života i rada koji ga dovode u vezu sa zemljama Istoka.
Zanimljivost..
Mona Liza – portret Da Vinčijeve majke?!
Da Vinčijeva majka je bila kineska robinja i vrlo je verovatno da je ona zagonetna Mona Liza,
otkriva u svom istraživanju jedan italijanski istoričar i pisac. Anđelo Paratiko je proveo poslednjih
20 godina živeći u Hongkongu i istražujući veze između njegove domovine Italije i Kine u
poslednjih petsto godina.

Gospodin Paratiko je rekao da će se dokumentacija koju je otkrio tokom dve godine
istraživanja o italijanskom umetniku Leonardu da Vinčiju naći u njegovoj najnovijoj knjizi:
„Leonardo da Vinči – kineski naučnik izgubljen u renesansnoj Italiji“.
Knjiga, koja bi trebalo da bude objavljena iduće godine, otkriva dokaze koji povezuju
Da Vinčija i Daleki istok.
Za kineski Morning Post gospodin Paratiko je rekao: „Ja sam prilično siguran da je
Leonardova majka bila sa istoka, ali da bi se uverili u to, moramo da koristimo metod
dedukcije“.
„Jedan bogati klijent Leonardovog oca je imao roba po imenu Katarina.
Nakon 1452. godine, koja je godina Leonardovog rođenja. Ona je nestala iz
dokumenata. Više nije radila tamo“, dodao je istoričar.Da Vinčijev otac je bio
notar, a veruje se da se njegova majka zvala Katarina i da je bila siromašna meštanka.
Ali po najnovijim otkrićima gospodina Paratika, ona je najverovatnije bila robinja.
„Tokom renesansnog doba, zemlje poput Italije i Španije bile su pune robova koji
su došli sa Istoka“, tvrdi Anđelo i dodaje da postoje određeni aspekti Leonardovog
života i rada koji ga dovode u vezu sa zemljama Istoka.