Momirović: Ne vidim problem u tome što će svi građani Srbije plaćati za metro

toz972

Poznat
Poruka
8.376

Momirović: Ne vidim problem u tome što će svi građani Srbije plaćati za metro​

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...-ce-svi-gradjani-Srbije-placati-za-metro.html

Autor: N1​

INFO

09.11.2021.​

15:23 > 15:23​

17
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u odgovoru na pitanje N1 kaže da je u redu što će svi građani Srbije kroz budžet plaćati za Beogradski metro.

Foto: 021.rs
Kako kaže, i Beograđani plaćaju za infrastrukturne projekte u drugim delovima zemlje, pa ne vidi nikakav problem u tome.
Momirović je, govoreći o saobraćajnoj infrastrukturi i gradnji autoputeva, rekao da svi građani koriste te saobraćajnice, pa će tako i metro prevashodno koristiti Beograđani, ali i svi drugi građani Srbije.

Zašto bi svi građani Srbije plaćali za metro u Beogradu? U Novom Sadu prokišnjavaju autobusi a ne verujem da je bolja situacija i u ostalim mestima a svi treba da plaćamo za metro u Beogradu. Nepravda. Beogradizacija se nastavlja.

lg.php

LSV traži smenu Momirovića zbog metroa: Svoj luksuz stavlja u prvi plan​

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...g-metroa-Svoj-luksuz-stavlja-u-prvi-plan.html

Autor: 021.rs​

INFO

09.11.2021.​

15:44 > 15:46​

0
Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić smenu ministra Tomislava Momirovića.
LSV traži smenu Momirovića zbog metroa: Svoj luksuz stavlja u prvi plan

Kako se navodi u saopštenju, Momirović svojim stavom da svi građani Srbije treba da plaćaju beogradski metro "jasno pokazuje, da ih deli na stanovnike prvog i drugog reda, umesto da se zaleže da svi ljudi imaju jednake šanse, on svoj luksuz stavlja u prvi plan".
lg.php

Ligaši su stava da izjava ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture "skandalozna i namenjena dnevno političkom skupljanju poena za beogradske izbore".

"Dok mašta o nepostojećem metrou i haraču za njega, koji treba da plaćaju i oni koji ga nikad neće koristiti, LSV pita ministra Momirovića da li zna da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu. Bahati centralizam je sve delove Srbije izvan grada Beograda pretvorio u siromašne i tužne krajeve koji se ubrzano prazne zbog maćehinskog odnosa vlasti. Sa druge strane, u Beogradu niču neboderi, kule, gondole i ostali skupi, neracionalni infrastrukturni projekti", navodi se u saopštenju koje potpisuje Nevena Subotić, članica Glavnog odbora stranke.

Dodaje se da je vreme da Momirović poseti neko selo u Vojvodini ili Šumadiji i da vidi "nivo propasti i devastacije u njima".

"Zašto i kada će rešavanje ovih problema biti prioritet vlade? Da li ministar zna da građani izvan Beograda imaju toliko loše puteve da jedva mogu da stignu do njega, a on bezobrazno traži da plaćaju metro, koji većina od njih nikada neće ni koristiti. Ovakav odnos prema građanima koji žive van Beograda je nedopustiv i sramotan. Pozivamo sve političke aktere na javnoj sceni da podignu glas protiv ovakve politike vlade i pokažu da su im svi građani Srbije jednaki", zaključuje se u saopštenju LSV.

Bravo za LSV. Dole centralizam i pljačka.

Momirović: Ne vidim problem u tome što će svi građani Srbije plaćati za metro​

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...-ce-svi-gradjani-Srbije-placati-za-metro.html

Autor: N1​

INFO

09.11.2021.​

15:23 > 15:23​

17
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u odgovoru na pitanje N1 kaže da je u redu što će svi građani Srbije kroz budžet plaćati za Beogradski metro.

Kako kaže, i Beograđani plaćaju za infrastrukturne projekte u drugim delovima zemlje, pa ne vidi nikakav problem u tome.
Momirović je, govoreći o saobraćajnoj infrastrukturi i gradnji autoputeva, rekao da svi građani koriste te saobraćajnice, pa će tako i metro prevashodno koristiti Beograđani, ali i svi drugi građani Srbije.

Zašto bi svi građani Srbije plaćali za metro u Beogradu? U Novom Sadu prokišnjavaju autobusi a ne verujem da je bolja situacija i u ostalim mestima a svi treba da plaćamo za metro u Beogradu. Nepravda. Beogradizacija se nastavlja.
Sleng za izbore je bio za njihovu decu,a nasa deca da placaju.Lopovi belosvetski.

Pa, dobro... gradski prevoz se uglavnom svuda u svetu uredno plaća. Postoje retki svetli primeri gde je javni prevoz besplatan, ali Srbija još nikada nije pokazala nameru da bude još jedna od takvih zemalja.
Možda u dalekoj budućnosti... a, ko zna... možda neki među nama i to dožive.

I ti muzes drzavnu kasu izgleda, i to je normalno.

To ti soli pamet nekom drugom. Partijska mafija dobija besplatno.
Pa, dobro...
Ne dopada mi se ovaj Momirović, pretenciozan je i skandalozan po ponašanju i govoru, ali se očito podvukao i uvukao tamo gde treba pa mu niko ništa ne može.
Još će se i kroz koju godinu kandidovati, a amnezičari će o njemu steći neku novu i lepšu sliku jer se sve može popraviti i ušminkati.
Da platim za metro mi nije problem jer ću se verovatno jednom ili dva puta provozati u životu, ali oni kojima će isti postati sastavni deo života bi svakako želeli da ne plate.
Da baba dinar da uđe u kolo, a dala bi i tri da izađe. :mrgreen:

Pa, dobro...
Ne dopada mi se ovaj Momirović, pretenciozan je i skandalozan po ponašanju i govoru, ali se očito podvukao i uvukao tamo gde treba pa mu niko ništa ne može.
Još će se i kroz koju godinu kandidovati, a amnezičari će o njemu steći neku novu i lepšu sliku jer se sve može popraviti i ušminkati.
Da platim za metro mi nije problem jer ću se verovatno jednom ili dva puta provozati u životu, ali oni kojima će isti postati sastavni deo života bi svakako želeli da ne plate.
Da baba dinar da uđe u kolo, a dala bi i tri da izađe. :mrgreen:
Najdraža, Vi niste iz Beograda?

Samo neka tako nastave i gledace za koju deceniju Vojvodinu kao i Kosovo... Djubrad.
Nije se ništa promenilo sto godina.

Evo šta je zabeležio književnik Miloš Crnjanski 1924.godine(O Banatu i Banaćanima,Novi Sad 1989.str.117)
„Taj svet o Srbiji ima jedan zastareo,lep,plav,pojam...Ono što će izmeniti sliku Banata i rashladiti ga,biće sistem poreza.Poreze,ogromne poreze.Ne zna se ko,ni koliko plaća.Ne piše nigde.Ište se iznenada i odoka.Konjanik dolazi u selo i kao Turčin traži harač.Nema cedulja,tačnih knjižica,upisanih imena,svako na svom mestu,npr.’Laza Gagić platio 34 forinte i pet filera’pa pečat,pa potpis,pa opet pečat,pa opet potpis,i mir do idućeg kukuruza.Sad Laza P.Gagić odlazi češće na opštinu,a jednog dana ištu dve hiljade dinara,drugog tri,trećeg četiri,kad kako.I to odmah,nema tu šta...I bez pečata i bez potpisa...Posle dve nedelje opet zovu.Zaboravili da zapišu porez na Begej.Posle tri nedelje opet zovu.Zaboravili da računaju porez na bolnicu.Posle nedelju dana opet zovu,nije dvesta dinara prirez,nego dvesta trideset i neka dokaže da je platio za Begej...Da, on neka dokaže da je platio,jer ne mogu da nađu gde je zapisan...I tako do novog kukuruza.“

Pa, dobro... gradski prevoz se uglavnom svuda u svetu uredno plaća. Postoje retki svetli primeri gde je javni prevoz besplatan, ali Srbija još nikada nije pokazala nameru da bude još jedna od takvih zemalja.
Možda u dalekoj budućnosti... a, ko zna... možda neki među nama i to dožive.
Dok sam ziveo u Zemunu i ja sam placao prevoz.Sada nisam bio vise od 10 godina u Beogradu autobusom.Sve placam nekom da me odveze i to opet jednom do dva puta godisnje.

Dok sam ziveo u Zemunu i ja sam placao prevoz.Sada nisam bio vise od 10 godina u Beogradu autobusom.Sve placam nekom da me odveze i to opet jednom do dva puta godisnje.
Pa... ja u svojih obaveznih 8km peške završim dnevno sve što mi treba i ne zavisim od gradskog prevoza uopšte.
Studenti imaju povlastice, penzioneri imaju povlastice, ima i onih koji svojim zdravstvenim stanjem uživaju besplatnu vožnju...
A zdrav i prav čovek koji u prestonici ima super posao, super platu i super sve uslove da kuka da ne može da naplaća gradski prevoz i da se švercuje???
:mrgreen:

Pa... ja u svojih obaveznih 8km peške završim dnevno sve što mi treba i ne zavisim od gradskog prevoza uopšte.
Studenti imaju povlastice, penzioneri imaju povlastice, ima i onih koji svojim zdravstvenim stanjem uživaju besplatnu vožnju...
A zdrav i prav čovek koji u prestonici ima super posao, super platu i super sve uslove da kuka da ne može da naplaća gradski prevoz i da se švercuje???
:mrgreen:
Sve vlasti,pa cak i za vreme Tita su preko GSP-a,pljackali narod.te djacke markice uopste nisu bile jeftine kada sam tamo ziveo.Sada cu u penziju,dobicu povlasticu i markicu besplatnu,ali necu moci da je koristim,jer ne mogu da se vozim autobusom,jer ne mogu da udjem,niti sidjem iz autobusa.Zato moram da platim nekom da me vozi gde treba.

Sve vlasti,pa cak i za vreme Tita su preko GSP-a,pljackali narod.te djacke markice uopste nisu bile jeftine kada sam tamo ziveo.Sada cu u penziju,dobicu povlasticu i markicu besplatnu,ali necu moci da je koristim,jer ne mogu da se vozim autobusom,jer ne mogu da udjem,niti sidjem iz autobusa.Zato moram da platim nekom da me vozi gde treba.
Pa, da li je to realno?

Back