cikabosko
Primećen član
- Poruka
- 532
Kako se do sada odvija čitanje presude Momčilo Perišić će biti oslobođen.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako se do sada odvija čitanje presude Momčilo Perišić će biti oslobođen.
http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/t6742.lt.htmlVojno pravosuđe optužilo je 2002. godine Momčila Perišića za krivično delo špijunaže u korist Sjedinjenih Američkih Država. Ista optužnica je za odavanje službene tajne teretila potpukovnika Miodraga Sekulića i Vladimira Vlajkovića.
Postupak je vodio Vojni sud u Beogradu do njegovog ukidanja 1. januara 2005. godine. Posle toga predmet prelazi u nadležnost Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.
Krivično vanraspravno veće tog odeljenja donelo je 9. novembra 2005. godine odluku da prekine krivični postupak protiv nekadašnjeg načelnika Generalštaba do okončanja postupka koji se protiv njega vodi pred tribunalom u Hagu. Istom odlukom obustavljen je postupak i protiv ostalih optuženih.
– Odluka o prekidu doneta je na osnovu odredbe Zakona o saradnji SRJ sa Haškim tribunalom. Njom je propisano da će se, u situaciji kada je predmet postupka pred domaćim sudom krivično delo koje nije u nadležnosti međunarodnog tribunala, postupak pred domaćim sudom prekinuti do okončanja postupka pred tribunalom – rekla je za "Politiku" Ivana Ramić, portparol beogradskog Okružnog suda.
Oslobođen!
Kako to, a Srbin je?
Суд је наложио да буде одмах ослобођен.Ako ja razumem "immidiate release" - momentalno pustanje.
Sudijin engleski nije fenomenalan, a ja se ne razumem u pravo.
Momcilo Perisic je morao biti oslobodjen jer je odigrao glavnu ulogu u DOSu prilikom svrgavanja Slobodana Milosevica.
Jel sam dobro shvatio da je pušten na slobodu ?
Ako ja razumem "immidiate release" - momentalno pustanje.
Sudijin engleski nije fenomenalan, a ja se ne razumem u pravo.
Суд је наложио да буде одмах ослобођен.
Па да, штета што је ослобођен, а тако је лепо тукао по Загребу .... ???Oslobođen!
Kako to, a Srbin je?
Ovo bi za Srbe trebalo značit više nego što je Gotovinin slučaj značio za Hrvate. Perišić je de facto vodio rat u Bosni i Hrvatskoj. Ovime Srbija nema mnogo ljage za devedesete. 90% osudjenih Srba je iz Bosne. Mislim da je presuda čak i poštena kad rezimiramo sve jer se nedostatkom dokaza tužiteljstva radilo na glupim konstrukcijama koje nemaju veze sa razumom.
Ovo je potpuno ocekivano, sad ce da oslobode nekog naseg cisto da bi mi okrenuli plocu kako ovo mozda i nije anti-srpski sud
Manipulacija obicna
Па да, штета што је ослобођен, а тако је лепо тукао по Загребу .... ???
Јел вам сада бар јасно да сте палили ауто - гуме, као и дубровчани, нормално... пицке једне, да ми је само знати чиме вас је Перишић задужио...
Eto, sad to sve primijeni na presudu Gotovini da budeš doslijedan!