molitva sv.nektariju eginskom

blizance

Ističe se
Poruka
2.391
Sutra je veliki praznik i osim Svete Liturgije arhangela Mihaila bice odrzan i akatist Svetom Nektariju Eginskom u crkvi Lazarici na Zvezdari.Zanimam me u kom momentu se mogu pomoliti Svetom Nektariju licnom molitvom za ozdravljenje bolesnih u mojoj porodici,kad prodje akatist,zavreme ili pre njega?

Sutra je veliki praznik i osim Svete Liturgije arhangela Mihaila bice odrzan i akatist Svetom Nektariju Eginskom u crkvi Lazarici na Zvezdari.Zanimam me u kom momentu se mogu pomoliti Svetom Nektariju licnom molitvom za ozdravljenje bolesnih u mojoj porodici,kad prodje akatist,zavreme ili pre njega?

Kamael se verovatno sali , a molitva moze uvek i na svakom mestu da se prinese Bogu ...

Kamael se verovatno sali , a molitva moze uvek i na svakom mestu da se prinese Bogu ...

Znam da moze uvek ali postoje i neka crkvena pravila koja bih da ispostujem ako mogu pa sam htela o tome da se raspitam.

- - - - - - - - - -

U trenutku kad pocne akatist. Ako se pomolis pre toga nista nisi uradila.

Ipak se salis:)To se vidi u drugoj recenici kad kazes<NIsta nisi uradila>

"Mojsijevim zakonom Izrailjcima je bilo propisansgda samo na jednom, od Boga određenom mestu, prinose sve njihove žrtve. I duhovni zakon hrišćanima određuje samo jedno duhovno mesto za prinošenje svih njihovih žrtvi, a naročito žrtve nad žrtvama - molitve. To mesto je smirenje.[2]"...

Sa:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/AsketskiOgledi/Lat_AsketskiOgledi31.htm

Ako Si iz Bgd -a , nakon Nedeljne Liturgije u Manastiru u Rakovici se vrsi Liturgija Sv. Nektariju Eginskom , a tamo su i mosti Sveog Nektarija i nakon Sluzbe se iznose na celivanje i ostavljaju imena dragih osoba za koje se i namenjuje molitva .

Poslednja izmena:
"Mojsijevim zakonom Izrailjcima je bilo propisansgda samo na jednom, od Boga određenom mestu, prinose sve njihove žrtve. I duhovni zakon hrišćanima određuje samo jedno duhovno mesto za prinošenje svih njihovih žrtvi, a naročito žrtve nad žrtvama - molitve. To mesto je smirenje.[2]"...

Sa:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/AsketskiOgledi/Lat_AsketskiOgledi31.htm

Ako Si iz Bgd -a , nakon Nedeljne Liturgije u Manastiru u Rakovici se vrsi Liturgija Sv. Nektariju Eginskom , a tamo su i mosti Sveog Nektarija i nakon Sluzbe se iznose na celivanje i ostavljaju imena dragih osoba za koje se i namenjuje molitva .

Hvala ti na pomoci.

Neka su Ti na zdravlje i na spasenje duse i tela molitve ...

Hvala dragi istomisljenice.Svako dobro i tebi zelim.
Sinoc posle molitve u crkvi Svetog Lazara na Zvezdari vec pri odlasku kuci osetih veliko olaksanje i milos Boziju.

- - - - - - - - - -

Можеш увек да се помолиш... у кући, цркви. Препоручуем књигу о св. Нектарију Егинском одлична је. Купио сам је давних година...

Hvala ti na pomoci i savetu.

- - - - - - - - - -

Veceras kao i sinoc u isto vreme u vec pomenutoj crkvi na Zvezdari sa pocetkom u 17h,je akatist Svetom Nektariju Eginskom.Ko je zainteresovan neka ode ako moze a posebno ko ima zdravstvenih problema.Velika milost i sreca!

Back