MOLITVA NEZNANOM PRIJATELJU

Moj sasma posebni prijatelju, zahvaljujem ti na spremnosti da me saslusas. I samnom ti je znano koliko se silno trudim da opravdam veru koju imas u mene.
Hvala ti, takodje, i za ovo mesto na kojem sad prebivam. I neka me nikad, nista, ni posao ni zabava, ma koliko casti ili zadovoljstva u sebi nosili, ne odvoje duze vreme od ljubavi koja drzi na okupu moju milu porodicu.
Pouci me kako da igru zivota igram posteno, odvazno,samouvereno i srcano.
Daruj mi nekolikko prijatelja koji ce me razumeti, a ipak mi i dalje ostati prijatelji.
Podari mi blagostivo srce, kao i um koji nece zazirati od putovanja, premda na mom drumu, mozda, nece biti putokaza.
Omoguci mi da imam smisao za humor, kao i, tu i tamo, malo slobodnog vremena koje cu proveti u dokolici.
Pomozi mi da se iborim za najvisa, opravdana priznanja za zasluge, za teznje koje u sebi nosim i za prilike sto ih stvaram:, a opet, ucini da ne zaboravim da predusretljivo i prijateljski pruzim ruku svima onima kojima su potrebni ohrabrenje i pomoc.
Daj mi snaagu da se suocim sa svime sto ce naici, kako bih bio odvazan u opasnosti, postojan u nedacama, umeren u gnecu i uvek pripravan za svaki obrt srece.
Omoguci mi da se osmehujem umesto da se mrgodim, da sejem ljubazne umesto grubih i gorkih reci.
Ucini da budem samilostan prema cemeru drugih, da shvatim da postoje skriveni jadi u svacijem zivotu, ma koliko mogao izgledati da me ispunjen vedrinom.
Ucini da uvek ostanem dostojanstven u svakom svom zivotnom preduzecu - da ne budem, neosnovano, pun sebe, ali, sito tako, da ne podlezem ni jos ozbiljnijoj gresci, samopotcenjivanju.
U cemeru, neka mi dusu cini vedrom saznanje da bez senki ne bi bilo ni sunceve svetlosti.
U neuspehu, ucini da sacuvam veru.
U uspehu, ucini da ostanem smeran.
Ucini da postojano odradjujem svoj deo posla, pa i preko toga, sto vecma mogu:, i kada svoj posao privedem kraju, zaustavi me i isplati onoliko koliko mislis da zsluzujem.
I omoguci mi, na kraju, da sa ljubavlju u srcu izreknem...jedno zahvalno-Amin.

OG MANDINO-Najveci trgovac na svetu

Back