Molim za savet!!! Macka ima zuticu!

hydra84

Početnik
Poruka
4
Mačka je pre oko 15 dana nekoliko dana odbijala hranu, jela je samo pomalo, bila povučena. Davala sam joj pentrexyl nekoliko dana i bilo joj je bolje, počela je normalno da jede. Međutim ponovo ovih nekoliko dana unazad ponovo dosta odbija hranu, jede pomalo samo, traži hranu i manjuče ali slabo jede. Takođe primetila sam i da su joj oči i sluzokože prilično žuti. Inače, pored ovih simptoma, kao i promenjenog izgleda dlake, takođe i dok žvaće hranu to čini malo otežano,sa škrgutanjem zubima. Češće pije vode. Inače, ima 3 godine.
Veterinara sam pozvala koji je rekao da je definitivno u pitanju žutica. Dobila je dve injekcije i počeli smo terapiju, pa ćemo videti šta dalje.

Zamolila bih Vas za savet, koliko je opasna žutica kod mačaka i kako saznati šta je uzrokovalo, kakve analize je potrebno uraditi...? :eek:

Zahvaljujem unapred!!!

Inace,da napisem i ovo, macka je sad zadnjih 4,5 dana bolje, jede u sustini normalno, ponasanje i raspolozenje su u redu, samo sto jos postoji to zutilo, kao i to sto krzno nije bas najbolje i dalje.
Nameravam da uradim analize, tako da ako moze neko da mi preporuci gde i kako ( preporucen mi je do sad samo veterinarski fakulter u beogradu).

Back