Molim za pomoć!

kunicmario49

Početnik
Poruka
33
Postovanje. MOLIM ZA OGROMNU POMOĆ!! ovako.. imam malog psa starog 3 mjeseca, sa 1 mjesec, očišćen je od parazita ali sam zakasnio na vakcinu.. pasic je bio jako dobar i veseo, igrao se mnogo i sve bilo super.. hranio sam ga samo prirodno sa kuhanom piletinom i pirinac.. svaki dan bi pojeo nešto malo slatko ( mozda je to sada ovaj problem sto ima ) u nedelju navecer je bio odlično.. nahranio sam ga i pustio da spava.. ujutro se stanje STRAŠNO pogoršalo.. povracao je i imao proliv.. odma sam otišao u veterinarsku i potražio pomoć.. dobio je neke 3 inekcije i bilo mu je malo bolje.. sutra dan je odma počeo jesti.. ali bi to odma povratio i imao je malo krvavu stolicu.. i svaki dan je bilo sve gore i gore.. evo već od ponedeljka nikako ne jede , a samo pije vodu.. veterinarka je sumnjala na stenecak jer psić nije cjepljen.. ali sada ne vidi simptome stenecaka.. nego misli da ima gliste.. znaci već od ponedeljka prima antibiotike, Vitamine, B-complex, infuzije i carbopil tablete, smršavio je skroz.. ali ja ne vidim napredak.. sad sam počeo sumnjati na bubrege ili sta vec.. ona nema aparate da radi sve nalaze i da se vidi po stolici i krvnoj slici sta se tacno dešava sa psom.. OGROMNO VAS MOLIM ZA SAVJET!!! OČAJAN SAM???????????? I HVALA unaprijed.. Pozdrav

Sent from my E5603 using Tapatalk

Ja bih ti preporucio da mu smanjis obrok na 1/3 ili 1/2 za pocetak pa ako ne povrati polako povecaj. Neki psi lose reaguju na pirinac ,probaj sa piletinom i mesom bundeve koje je preporucljivo i za crve i za proliv.
Bundeva moze biti iz konzerve, kuvana ili sveza.

Psi ne smeju da jedu slatko,jer to kod njih moze da izazove i gubitak vida.Ne znam da li smes da mu das Brufen.Pitaj veterinara,neka ti da savet.A ako smes,pitaj od koliko mg.Bilo bi dobro da ovde ima neko ko je veterinar,jer ako nije stenecak,a on ima krvavu stolicu,ne znam sta bi moglo da izazove krvarenje.Pilece kosti su opasne,jer mogu da izazovu krvarenje.Nadam se da ce se ovde naci neko ko ce ti resiti problem.

Taj vet koji kaže da mu to gliste je tenkre...
A štenećak je moguće,a onda je gotov...
Moja veca je davala našem,takođe nepelcovanom neki antibiotik za ljude,ali razdelila kapsulu na četiri dela...
I ozdravio ekspres...Imao slićne simptome...Ne znam, koji je antibiotik bio-bilo pre pet godina,ali sigurno širokog spektra...
Predubeđenje da isti lekovi ne deluju i na ljude i životinje je smešno-ne žive oni u drugom svetu...Psi imaju sličan probavni sistem kao
ljudi i slićnu crevnu floru,samo mnogo jaču pepsićnu kiselinu želuca...
Loparamid ti ne bih preporučio jer bi ti trebala med.vaga da ga razdeliš na šest -sedam delića ,a sitna je tabletica i inače...To bi zaustavilo prolive 100%.
Inače psima slatko-ni pod razno-ne luče insulin skoro uopšte...I pirinač im previše jer ptijalinskim dejstvom prelazi delimićno u šečer...Oslepećeš
cuku...

Back