Zivim vec 8+ godina u Londonu.Majka sam dvoje male dec 2.5. i 7.5.Muz Srbin poreklom ali rodjen u UK,citaj vise Englez nego sami Englezi ha,ha,ha..Jos pre ove krize smo razmisljali da promenimo mesto stanovanja na neko vreme.Beograd-nemoguce dobiti posao.Muz je SENIOR IT MANAGER,ja profesor.Zivimo vrlo lepo u Londonu,imamo svoju kucu,i stan koji izdajemo.Muz radi za dobru firmu a ja samo part-time jer sam napustila posao u skoli.Pristojan zivot sa 2,3 letovanja godisnje i 3 odlaska u Bgd.Naravno kada je let 2.5 sata i jeftin.Ideja je bila Bliski Istok,gde smo uradili kompletan DOMACI ZADATAK prvo,zatim otisli da sve vidimo i dozivimo,zatim kupili svoju nekretninu -ali sada nema posla bar onoga cime se moj muz bavi.Maha engleske nam je -NEDOSTATAK SUNCA,SAFETY,DOSADA I ZENA KOJA BI UVEK NESTO NOVO DA PROBA...Muz je radio za veliku firmu i saradjivao sa Sydney-om.Zapravo zbog svojih godina 49 isao bi na vizu koju mu sponzorise firma i to mozda preko druga Australijanaca.Tu ne bi trebalo da bude problema.Problem je da ja treba opet da radim domaci-SATIMA.Odakle da pocnem?Neki dobri sajtovi a da nisu bas 100%engleski od kojih mi je muka?Mi bi trebalo opet da odemo na neke srednje grane.Primera radi kuca nam sada vredi 1.200.000 $,mogli bi da je izdamo za oko 4200$,stan nam vredi oko 450.000$ i izdajemo ga za 1800$.Mesecno za hranu,komunalije,takse ,2 kola,telefone ,garderobu itd i sl.potrosimo oko 5000$ sa tim sto nam je kredit jako mali oko 1500$.Onome ko procita bice jasno.Inace muz ima platu od 150.000$.Znam nije trava zelenija sa druge strane ograde ali bi probali.Sta mislite koliko bi ovo sve bilo komparabilno sa Australijom.Nema problem i da zivim skromnije jer stedim po 2700$ mesecno samo da izadjem iz svoje kuce iz Londona kada je izdam.Koji deo Sydneya da gledam?A plaTE STA DA OCEKUJEMO?Nemam problem da se opet vratim u skolu da radim PRIMARY SCHOOL TEACHER.Ovde mi je plata 100.000$.Mi ne zelimo pare nego malo bolji kvalitet zivot,malo sunca i to je to.Izdrilovana za Zapadu tako da se zna kakva sam ha,ha,ha.Da ne deluje SNOBOVSKI i sl onim ljudima koji iz Srbije sve ovo gledaju i pitaju se mozda kako ja to zivim i STA HOCU VISE?Ono sto vi ne znate da cenit-lepo vreme,zdravu hranu i vodu,pare ne nikako ,nikakvu s5tednju...Zivim recimo ako uporedi sa Bgd kao recimo da sam u trosobnom stanu na Zvezdari,znaci NEMAM KUCU NA DEDINJU i recimo standard koji bi mi dalo recimo jedno 1500 evra mesecno u Srbiji.Bas onako srednje.Ni najbednije ni bogato.ZLATNA SREDINA.sVI ODGOVORI SU DOBRO DOSLI ,POSEBNO OD ONIH LJUDI KOJI SU TAMO DUZE I ZNAJU O CEMU PRICAM.Samo mi nije jasno sto svi dolazite ovamo za UK?ZAPRAVO ZNAM.zIVE KAO PSI DA BI USTEDELI NEKI DINAR I DA naravno vide EVROPU za 4 god kada se mahom vrate svojoj kuci.A ja ne mogu da se vratim svojoj kuci u Bgd iako pokusavam oko godinu dana jer moj muz je NEPISMEN,ne zna da cita i pise i nemoze da nadje nikakav posao jer NEMAM VEZU a bio bi zadovoljan i da sa sadasnjih SKROMNIH 4500 evra padne na 1500 evra u Bgd-u.HVALA UNAPRED.