Molim za pomoc-MTB

• Začetnik teme Začetnik teme Zozimo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nina2:
hm, nisam sigurna ali mislim da je u pitanju kao neka kompresijska poluga za viljusku.... i sluzi za efektivnije penjanje uz brdo...:?
Zvuci zanimljivo!Nadam se da ce nam neko reci nesto vise o njoj!Pozdrav svima i puno srece u Novoj godini.Zdravlje,mir u srcu i puno ljubavi!Srecno novo biciklisticko leto,nek Vam je vetar uvek u ledjima!

Anonymous:
Nina2:
hm, nisam sigurna ali mislim da je u pitanju kao neka kompresijska poluga za viljusku.... i sluzi za efektivnije penjanje uz brdo...:?
Zvuci zanimljivo!Nadam se da ce nam neko reci nesto vise o njoj!Pozdrav svima i puno srece u Novoj godini.Zdravlje,mir u srcu i puno ljubavi!Srecno novo biciklisticko leto,nek Vam je vetar uvek u ledjima!
Od Elendila-koji zaboravi da se potpise!

Anonymous:
Nina2:

Srecno i zdravo i sto vise lepog vremena za uzivanje u voznji! :)

Ima gotovih guma, Schwalbe i Nokian prave najbolje. Princip je jednostavan. Treba nabaviti gumu sa velikim i debelim kramponima. Ja sam upotrebio Continental Traction Pro. Naj jednostavniji nacin je da se nabave srafovi za drvo, neki sto tanji da ne bi razparali gumu. Duzina sarafa se odredjuje na osnovu debljine krampona. Sraf treba da viri iz krampona oko 2-3mm. Naravno to zavisi od gume. Sto duze to bolje za sneg i led. Treba uzeti u obzir da se sare savijaju ako sraf viri previse. Treba izbegavati stavljanje srafova na sredinu gume, jer je taj deo naj optereceniji i sare se zbog srafova jako savijaju, te moze doci do kidanja. Pre zavrtanja srafova u gumu, sare treba brobusiti nekim tankim predmetom, kako bi se obezbedio pravilan prodor srafa. Kod odabira gume u koju ce se srafiti naj bolje je odabrati gumu koja je gusto pletena, da u slucaju kidanja niti, a kidace se , guma ipak ostane jaka. Na kraju kada su svi srafovi uvrnuti treba napraviti zastitni sloj za unutrasnju gumu. Naj jednostavnije je uzeti neku staru izlizanu spoljasnju gumu i odrezati obruci. treba pogledati kako ce guma da lezi kada se stavi u redovnu i po tome treba seci . Naj bolje je da izlizana guma nema uopste sare. I sada preostaje montiranje gume na felnu. Nakon uspesno obavljenog posla i izbodenih ruku preostaje samo uzivanje. Ako ima jos pitanja, samo izvolite. :D

TEYA BMX:
MA NETREBAJU MI GUME DOBRO IDE I SA OBICNOM NEGO NEMAM DRUSTVO NIKO NE VOZI MORAM SAM U BG-U SVE SISE NIKO NECE DA VOZI PO SNEGU!!!!!!!!!!!!!
Ja razmisljam o tome vec nekoliko dana, ali 11.02. imam ispit pa ne znam da li bih imao vremena do tada, a posle idem na par dana u Ša pa sam slobodan tek od polovine meseca. Mada možda i padne neka vožnja ranije.

Back