Molim za pomoc i savet....

Pa da, ali ja sam bio kod 2 psihijatra, i oba su mi rekla da to nema apsolutno nikakve veze sa psihom, kazu da bol moze da se pojaca psihom, nikako i da dodje do bolova usred iste...
E sada da li oni nisu upuceni sta je psihosomatika meni nije jasno :)
Ja ne bezim od toga da je to verovatno bas ta psihosomatika, ali nek lepo kazu to je to sedi kuci i leci se sa tim i tim, tako i tako... Ne, oni kazu ovo nema veze samnom, nije ovo za kardiologa(neuropsihijatra, gastroenterologa itd), i ja dodje kuci i umirem od bolova i gusenja itd po ceo boziji dan i noc...

I takodje mi govore kako to moze doci usred te upale jednjaka prouzrokovana refluksom, da moze doci do upale tih misica(hrskavica) sto spajaju rebra sa grudom kosti, i sada najmodernija njihova teorija da mi je ured velikog treninga mozda kicma pritisnula blago neki nerv...
Mislim sta reci, nek mi kazu i da sam za Kovin, nije problem, samo neka mi kazu dijagnozu jel smatram da bol u tolikoj meri vec 3 meseca tesko moze doci zbog, eto tako kako oni kazu, stresa i panicnih napada... A i kao sto kazem naucio sam da se samokontrolisem vec 2 meseca ni jednu paniku nisam napravio, i ako sam gledao u plafon 2-3 puta i mislio da je kraj...

Mislim mozda vama iz prethodnih postova zaista deluje kao panicni napadi, i meni je psihosomatika br1 na sta sumljam trenutno, ali da li je moguce imati bas bolove usred iste, i kakve testove odraditi da bi si bio siguran da je to, jel kako ste vec rekli, o tugo, ovi moji doktori hoce da me salju cak iom. na neka ispitivanja krvnih sudova sa 21godinom...
Zaista nije lako, sta god da je...

Poslednja izmena:
e pa ja neznam sta da ti kazem,mene boli na levoj strani,bas tamo gde mi je pre 4 godina radjena bronhoskopija.boli me cesto i bas jako,ponekad jedva disem,ali eto nisam se uputila ni jednom jedinom lekaru,zato sto cekam da mi se nesto stvarno desi i da imam razlog da odem.to traje vec oko 1,5 god ali nema nicega vise,tako da ili je psihicke prirode ili se to desava na promenu vremena.ali nikad nisam gledala u plafon i mislila da je kraj:dontunderstand:zato neznam zasto ti to mislis,pa ako si takva ljudina od coveka,nemoj da pizdis (izvini na izrazu),razumem da ti je tesko,ali obici tolike lekare,specijaliste i oni ti kazu da je sve ok,onda neznam sta sad.ako boli,popij diklofen ili bilo sta protiv bolova,pa teraj.nadam se da ce ti biti bolje uskoro i da je sve to samo neka prolazna bol,upala misica ili sta vec.svako dobro,pozdravz:poz:

Nisi mislila da je kraj zato sto tvoj bol verovatno nije na psihickoj bazi, dok moj jeste... Ili su oba ali ti umes da se boris sa tim a ja ne, posto traje tek 3 meseca i prvi mi je veci bol od upale grla... To mi je jedini normalan razlog... :)
Ma salu na stranu, nije lako da odjednom, pored bavljena sportom, odlaska na more mesec dana, devojaka, izlazaka, uhtati te ovako nesto... I ona taman pomislis ma dobro mi je mogu ja to, i krenem da prosetetam sa drugarima i primetim kako oni idu isred mene ne obracajuci paznju dok ja polako zaostajem, a mene krene tako jako da gusi i boli i onda zastanem i kazem cekajte malo, srusicu se... A oni se pogledaju, nasmeju i kazu o boze kakvu si ti bolestinu navuko, ce "pandrknes" pre vremena... Znam da to nisu pravi drugari, al tesko je boriti se... Cu upasti u depresiju iz cista mira, ako vec nisam...
I ne smem da pijem takve stvari za bolove, kazu slab zeludac... Tako da i to moram da trpim...

Poslednja izmena:
...mozda je tvoj bol povezan sa faktorima koje je tesko dijagnostifikovati...mene je pre nekoliko godina boleo zub, svi zubari su mi rekli da je zub ok i da im nije jasno zasto me boli(nije bio neki jak bol i javljao se povremeno)... kasnije mi je jedan zubar u usa rekao da je to zato sto nocu skrgucem zubima i da moram da nosim nightguard

...kako god, bol moze biti posledica fizicke povrede ili emocionalnih trauma ili stresa ili kombinacija svega ovoga

Pa tesko da je od lekova, sta znam. U principu nisam ni jedan lek pio kao terapiju jel mi je svaki doktor rekao, nije ti nista al evo ti ovo mozda pomogne, i ja zaista nisam zeleo da se trujem takvim stvarima. Jedino sto konstanto pijem je beviplex, valerijana kapi, ponekada q10 kako bi zastitio organizam ukoliko je nesto ozbiljnije i zaista retko ksalol ili bensendin(naravno i kolicinama koji mi je doktor prepisao) i ponekada beviplex zamenim bendoxinom. E sada sta od toga moze izazavati neku alergiju, ili nesto slicno stvarno ne znam.

Inace danas sam bio kod vidara, kostolomca, jel kako se sumljalo imao sam prignjecen prsljen usred treninga, koji se ne moze videti na snimku. Otisao sam kod njega i objasnio mu simptome, on se covek samo nasmejao i rekao kako svaki drugi covek koji dolazi kod njega zbog takvih simptoma i da je on ubedjen da je to ipak ta izbocina na prsljanu koja je ispala iz "lezista" i pritiska te nerve. Ja u neverici legao kad on covek svaki prsljan koji je pritisnuo nije pukao, medjutim dosao do jednog u srednjem delu ledja i kaze e pazi sada taj tvoj, sto daje tvoje tegobe. Pritisne ga covek isto kao i ove prethodne kad medjutim ovaj puce kao petarda... Rekao mi je da mirujem par dana i da cu videti da je dobar deo, ako ne i sve ovo, dolazilo bas od tih nerava. I stvarno, ne mogu da kazem da mi je skroz dobro, jel su verovatno nervi napeti jos uvek usred pritiska od 3 meseca, ali daleko je manji bol, a problema sa disanjem od jutra nije bilo... Videcemo dal je to, al stvarno nemam razloga da ne verujem coveku posto sam u toj sobi gde je bio video sliku njega sa Jelenom Jankovic, patrijahom Pavlom, Aikido timom, nekim monasima sa Hilandara, kaze Lepa Brena je dolazila itd. Svi kazu oni dolaze kod njega na popravku, al niko ne prica i nasmejao se :) Mislim sta reci, valjda ce i meni pronaci bolest jednog dana, ovo za sada najvise obecava od svega... I da napomenem da covek ne trazi pare za to, sto me je takodje bas zacudilo... Samo je izasao iz tog dela kad me je zavrsio i pozvao drugog da udje :P
Pozdrav, Darko

E ljudi moji... Nisam zeleo da otvaram novu temu ali morao sam da se posavetujem sa nekim malo pametnijim u ovom teskom trenutku za mene. Kao sto vidite u prethodnim postovima ja sam veliki panicar i patim od psihosomatskih bolesti. Taman mi se sve vratilo u normalu, koliko toliko, medjutim majka mi je preminula pre nekoliko dana. Sam sam bio u kuci u tom trenutku i sam sam je odvezao kod doktora koji su se borili za njen zivot nekoliko sati, medjutim bilo je kasno. Mnogo mi je tesko na svu ovu moju muku zadesilo me nesto sto se sa tim trenutno ne moze ni porediti...

Medjutim imam jedno pitanje, i nisam znao koga da pitam vec vas njihove kolege. Naime doktorka koja je primila na prijemno mi je rekla da je to neverovatan propust lekara, jel se na snimku pluca jasno kao 1 i 1 vidi da voda dolazi u pluca, a radiolog koji je 3-4 dana pre zavrsnog cina to pregledao napisao je u izvestaju da ima prosirenje leve komore srca a da su pluca bez promena... Predlagali su nam obdukciju medjutim nismo imali hrabrosti za tako nesto! Nekoliko lekara pre toga su rekli da je ekg sa promenama ali da nije opasno, njen doktor opste prakse joj je jedva dao uput za kardiologa koji je rekao da je sve u redu, a nije bilo tako...

Sta uraditi sada, ja vec mislim da ide sve svojim tokom i vec sam se pomirio sa sudbinom, iako vam ne mogu opisati moju privrzenost majci, odlucio sam da se obdukcija ne radi i da ne tuzim lekara koji je pregledao snimak... Ali sa jedne strane ne mogu da se pomirim sa tolikom nepaznjom.

Sta je vase misljenje, ipak su to vase kolege, da li je bilo pomoci nekoliko dana ranije s obzirom da je dana kada joj je pozlili prestalo srce da radi(mozda i infrakt to nisam saznao), bubrezi su otkazali tog trenutka, a voda je nemilosrdno gusila...
Imam veliku odgovornost jer se ona za moje zdravlje od oktobra nemilosrdno borila a ja nisam preduzeo nista konkretno kada mi se par dana zalila na bol u grudima jel sam poverovao samo tom jednom lekaru i pomislio da je i onda dobila isto psihosomatiku kao i ja posto je imala 99% slicnih simptoma, al na kraju se ispostavilo da nije bilo ni blizu...

Boda u plucima je mogla da se stvori u toku samo jednog dana i vrlo je moguce da se na snimku od pre 5 dana nista posebno nije videlo.
Ako je uzork smrti bio infarkt, to nikako nisi mogao da sprecis, to treba da znas. Desava se i ljudima koji leze u bolnici da dobiju infarkt i umru !!! Ako je tvoja majka redovno uzimala terapiju za srce, nikako nije moglo da se predvidi to sto se desilo. Ako nije uzimala, to opet nije tvoja krivica.
Infarkt je odneo mnogo mladih zivota sasvim iznenada cak i kod ljudi koji su prividno bili potpuno zdravi.
Ako je tvojoj majci EKG u toku tih dana kad se zalila na tegobe u grudima bio uredan, snimak pluca uredan, niko nije mogao da predvidi sta ce se kasnije desiti.
Ako ti nalazi nisu bili u redu, onda je to druga prica.
Zao mi je zbog tvoje majke, moje iskreno saucesce.

EKG nije bio uredan poslednja 2x, bilo je vidnih promena na srcu. A snimak pluca doktorka koje je primila tog dana u bolnicu je rekla da se vidi jasno kao dan da voda dolazi u pluca, ali u opisu radiologa pise da nema promene na plucima. Zena se zaprepastila, nije znala sta da nam kaze. Ona nam je i predlagala obdukciju, ali jednostavno nismo zelili tako nesto. Inace bila je bolesna, ali samo od pritiska koji je bio visok i blago povisenog secera visine 7-10. Sve ostalo je bilo u redu... A snimak pluca radjen je u cetvrtak a ovo se odigralo u nedelju. Cekala je ponedeljak da ode jos kod jedne doktorke posto se zaista tesko osecala. A sto se infrakta tice ne znam da li ga je imala, pretpostavljam da jeste od straha ili kako vec, nesto su mi pricali ali nisam razumeo niti mi je to bilo vazno u tom trenutku... Da je voda ugusila i da su bubrezi stali u to sam siguran. Da je greska lekara to mi je i ta doktorka i jos nekoliko prijatelja zdravstvenih radnika potvrdilo. Samo mi nije jasno da li se to moglo spreciti od cetvrtka do nedelje ili je vec i u cetvrtak bilo kasno...
Da li se dobija nesto ako se podnese nesto sudu, znam da mi majka nece nikada vise biti tu ali...
Tata je vec odustao od toga, ja sam vec blizu, ali tesko mi je da se pomirim...
I jos da dodam da je terapiju od nekolicine lekova uzimala vec par godina, pogotovo redovno u poslednjih par nedelja kada je pocela da oseca promene.

Hvala.

Imala sam slicne probleme, i moram ti reci da ako su nalazi u redu, (ne znam da l' si isao na sondu, tamo bi trebalo da se pokaze) meni lici na pomeren zeludac. Uostalom, proveri i sam, lezi na krevet, i napipaj pulsaciju zeluca...ako je oko pupka, onda nista, na mestu je, medjutim ako je iznad, levo , desno...gde god, samo ne kod pupka, onda je najverovatnije to. Moj savet ti je da u tom slucaju nadjes neku baku koja namesta zeludac...i da se setis kad je sve pocelo, tj. od kog dogadjaja, da nisi mozda bio fizicki aktivan, trcao, trenirao, nervirao se i sl.

citam ovaj vas problem i iako ste o njemu pisali jos u januaru mesecu ,neznam kako se sad osecate.verovatno ste se navikli na sve te simptome jer sam ja skoro sve to imsala i prosla sve kontrole i preglede i mogu vam rec da je najverovatnije hiatus jhernija tj zeludcana kila u pitanju jer je to bila i moja dijagnoza.javite se ako sam u pravu....:)

Imala sam slicne probleme, i moram ti reci da ako su nalazi u redu, (ne znam da l' si isao na sondu, tamo bi trebalo da se pokaze) meni lici na pomeren zeludac. Uostalom, proveri i sam, lezi na krevet, i napipaj pulsaciju zeluca...ako je oko pupka, onda nista, na mestu je, medjutim ako je iznad, levo , desno...gde god, samo ne kod pupka, onda je najverovatnije to. Moj savet ti je da u tom slucaju nadjes neku baku koja namesta zeludac...i da se setis kad je sve pocelo, tj. od kog dogadjaja, da nisi mozda bio fizicki aktivan, trcao, trenirao, nervirao se i sl.

molim vas jel stvarno postoji neko ko ume da namesta zeludac ...preko mi je potrebno

Back