demo0007:
pa dobro ovako....crtanje ide prirodno nisam vezbao xD al eto

e sad zgibove cu da radim onda tako ne pod onim uglom pod a) nego | pa cu se mucim
cini mi se da se rezultati vec vide ja sam zadovoljan za 2 dana mogu da uradim onu razliku a) i b) a nisam mogo da se mrdnem necu da se obeshrabrim a kamoli da se bacim na neku hemiju!
nisam lud e sad u ishrani sam izmenio jedem onoliko koliko mi je dovoljno bukvalno samo da nisam gladan i ne jedem posle 6,7 mozda 8

ubacio sam salatu zelenu

moji me zezaju jer sta god da jedem ja samo salatu trazim hleb nisam bas skroz izbacio al sam uzeo onaj crni sa suncokretom...
Pretpostavljam da danas imas vec upalu? Ili mozes vise da se dignes, ili uradis koji komad... ko zna

Sto se tice ishrane, dobra stvar je sto jedes cisto da nisi gladan. Vecina ljudi se prejede (pogotovo subotom i nedeljom za rucak) sto je losa stvar.
Pogotovo ako je u pitanju losa hrana. Organizam ne iskoristi sve to, a vecina ostaje u njima.
Salata ima dosta vlakna, takodje svako zeleno povrce je bogato kalcijumom. Da ne spomenem da je salata ODLICNA da se mesa sa mesom. Kada spojis ta dva para, tek onda organizam moze totalno da apsorbuje nutricije iz mesa.
Sto se tice hleba...
Ja sam veliki protivnik hleba. Reci cu ti zasto a ti i dalje mozes da se odlucis sta ces i kako ces. Mislim, meni je sve jedno sta jedes i u sta verujes

Ali ne bih ti pisao ovo da ne zelim da dobijes rezultate. Cak sta vise, mozes ovaj tekst dati tvojim roditeljima da procitaju.
Hleb je prisutan u covecanstvu jos pre 10 000 godina. I ljudi su zaista navikli da ga jedu. Deca i odrasli aktuelno misle da je hleb esencijalna hrana.
Sto je naravno totalna glupost. Zasto?
Hleb sadrzi RAFINISANO BRASNO. I ako znas strukturu brasna, onda znas da brasno nema nutricije.
Mnogi ljudi misle da je hleb dobar (jer smo ga koristili toliko godina u proslosti) i da ima vitamin E, koji je coveku potreban.
Istina je sledeca; Rafinisano brasno se rafinise (znaci przenje na visokoj temperaturi) i otud se uniste SVE nutricije. Jednostavno dobijes praznu belu smesu koju ljudi umese sa kvascem i vodom i nazovu hlebom - esencijalna hrana za coveka.
Mislim, hleb u starim danima (pre 10 000 godina, kada je prva civilizacija formirana) nije bio isti kao danas i bio je zaista DOBAR I ZDRAV.
Ne toliko ZDRAV kao voce (jer pre svega, voce je nesto sto ce tvoj organizam najbrze uzvariti i pruziti potrebne nutricije)
Ranije se zito udaralo i susilo i bili su potrebni DANI da se hleb napravi. Danas, hleb proizvode dok kazes KEKS. PUF, i kao sto madjionicar iz sesira pusti goluba, tako se i hleb danasnji formira.
Jos jedna razlika izmedju "dobrog" i "vestackog" hleba je u tezini.
Zdrav hleb je TEZAK, vestacki je lak.
demo0007:
+jedem voce trudim se da trcim svako vece sinoc nisam isao sam na basket i izmorio sam se dosta cak vise nego da sam trcao 5x oko ade....valjda je to ok
a malo mi bzvz sto nemam sa kim da trcim pa mi bas smor al dobro istricam sam *** mora se....
Iskreno da ti kazem, i ja sam trcim. Takodje i sam treniram.
Ranije sam imao i drugova i drugarica i takvu ekipu, da zauzmemo celu teretanu. I kada dodje vreme prave "discipline", vecina odustane. Ili daje neke dobre izgovore

Tebi se ne isplati da ih cekas, pogotovo da ih ubedjujes. Jednostavno koncentrisi se na sebe.
demo00007:
e sad ono sto si reko za kera i devojku posto kera nemam odo da nadjem devojku

i jos zivim u stanu ono za dzak ne bi mogo da izvedem + sve ovo odem nekad na plac tamo radim sa lopatom guram kolica i sve sto mogu sacu cim dodje raspust da se potrudim da se sto vise "mucim" na placu....
Nadji dve

Mozes na placu da napravis set dzakova, i da eksperimentises sa lopatama
demo0007:
e sad nasao sam ove sajtove i nasao sam da za zgib dosta trebaju bicepsi i lastimusi
http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=Biceps za bicepse
http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=Lats za lastimuse il kako vec
za bicepse bi mogo i radicu onu zadnju sliku sa tim tegovima od 4 kg sto imam valjda ce da pomognu posto ono sa sipkom mi se cini da vec smeta za rast necu da rizikujem a i nemam takve tegove a u teretanu necu msm ne mogu nemam vremena ono idem u 2 skole i zauzet sam dosta ovo kuci mi je najbolje....
a za lastimuse isto zadnja samo moram da nadjem tako neku traku da razvlacim.....
e sad u ovom asd.doc sto sam okacio gore u 5 postu pise da trebaju propadanja posle u week 1,2 krecu propadanja dobro ima vremena dok ja dodjem do tu al nemam gde da vezbam ta propadanja da li je problem ako ih ne radim.....?
i jos za tricepse
http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=Triceps
radio bi predzadnju ako ne utice na rast? i onu prvu to sigurno
Sto se tice tegova i uticaj na rast... to je komplikovana tema i dosta decaka se boji da ce prestati da "raste" nakon sto radi trening tezine.
Zavisi KAKAV trening i sa KOJIM tezinama

Ako ces se igrati sa 5,10,15 kg to je decija igra i to mozes koristiti u bilo koje vreme. Medjutim ako planiras bas teski trening, za to ti ne mogu reci.
Sto se tice bucica, mozes slobodno koristiti bilo koje - ne uticu na rast. Mada iskreno da ti kazem, posto si jos mlad i telo ti se formira, vezbe kao sto su propadanje, zgibovi, sklekovi, trbusnjaci, trcanje, plivanje itd su ODLICNI za tebe. Ne moras se preopterecivati sa tegovima, doci ce vreme i za to. Zasto zuriti.
Kada radis zgibove, vezbas laktimuse. ne treba ti traka

Propadanje mozes raditi, ko kaze da ne mozes

? Propadanje je odlicno za triceps, ja bih ih radio da sam na tvom mestu.
Znas sto?
Drevni grci su ih koristili da nabace masu na gornji deo tela. Mornaricke foke ih koriste i to u depresivnim kolicinama (tipa 15x15!)
Jednostavno uzmes dve stolice. Na jednu drzis noge (pete) a na drugoj sedis na ivici i podignes se rukama i odes dole dokle mozes i dizes se. Nije tako strasno.
Ponedeljak: Ledja Koje vezbe bi mogo za ovo?
Zgibovi (uski, siroki, srednji) mozes raditi ledjne vezbe (legnes na stomak i dizes se).
Mozes raditi "supermena".Legnes na stomak i ispruzis ruke i noge (samo stomak ti dodiruje pod) i tako drzis koliko mozes.
Utorak: Triceps (bilo bi dobro da imas bucice za biceps) Sta su bucice i kakve bi vezbe mogao za triceps sklekovi?
a za biceps ono gore sa tegovima moze?
Bucice su jednorucni tegovi

Mozes ono gore sa tegovima za biceps.
i jos kad imam neku upalu misica dal treba da radim tad jel to ima nekog efekta?
Mozes i ne moras. Naprimer meni nekad noge legnu da ih radim kad imam upalu i ipak ih uradim jer se osecam snazno.
Medjutim kada sam iscrpljen (od rada) onda radim drugu misicnu partiju ili u najgorem slucaju odradim trbusnjake.