Molim pomoć oko odabira zanimanja u domenu kulture

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobro veče ljudi.

Imam 27 godina, nezaposlen. Radim sitno šta stignem, još glavi mesta nisam našao, a vreme mi je..
Oduvek me su me interesovale društvene nauke poput istorije, kulture, sociologije, lingvistike, antropologija, poezija tj umetnost, književnost..
Najviše mi smeta današnja nekultura medju omladinom, nedostatak svesti o tradiciji, kulturi i umetnosti.
Pošto znam da u Novom Sadu može da se završi smer na fakultetu kulturolog, ne bih se oko toga puno zadržavao, jer mislim da mi četiri godine fakulteta neće doprineti k znanju ništa značajno, pa se time ne bih ni bahćao. Znam da je zvanje potrebno za započeti nešto.. Da li neko može da mi pomogne gde i šta da radim sa mojim interesovanjima? Voleo bih da organizujem neke kulturne manifestacije, da radim, da dižemo ovu zakržljalu svest mladih. Humane akcije, guslarske večeri, neke značajne pomene u kulturološkom životu i sl.
Prvo sam razmišljao o nekakvom časopisu, knjizi pa i sl. Da li postoji neki kurs za kulturologa, čisto ono formalno da imam nešto ako je potrebno da bi se "probio" ?

Ja živim neki skroman život, ne očekujem puno, ali bih voleo da radim ono što me ispunjava. Pošto znam da nikada neću moći dogurati do ministra kulture, zanima me kako se to postaje? I šta nam radi ministar kulture kad nam je omladina ovakva kakva jeste..???

ne znam kako misliš da zakržljalu svest mladih opraviš guslama
Zašto misliš da su gusle nužno potrebne? Gusle su samo deo naše kulture i tradicije, ali za pokretanje kulturne svesti moguće je promeniti mnoge društvene stvari koje su postale uobičajne. Naravno, ako bi se stvorila mogućnost za promene u vidu državnih zakona mogla bi se napraviti odlična stvar. Tipa podići svest mladih o štetnosti noćnih provoda ili o štetnosti šou emisija parovi i zadruge..Kada ljudi steknu svest moguće je pisati peticije i stvarati kritičku misao koja će nas voditi do toga da se zakon mora promeniti - tipa zabraniti golotinje na tv, zadruga i sl nemoral. Sad će neko da kaže da državnoj partiji to ne odgovara. Tačno. Ali njihova volja nije bitna ako se narod probudi iz sna.

Back