molim hitno savet

• Začetnik teme Začetnik teme bani
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zorab:
A sad slucaj iz zivota: baka poklonila unuci stan , kad se dete uda, da ima... Dete se udalo, baka se preselila kod cerke, unuka sa muzem u bivsi bakin stan... Muz je nagovori da mu pokloni stan (kao, sramota ga, zeza ga cela familija da zivi u zeninom stanu) I ova pokloni...

Hm a da mu pokloni onda ga kao rodbina ne bi zezala da je u zeninom stanu cccc
a da! ne bi, onda bi ga zezala da zivi u stanu koji mu je zena poklonila :wink:

Bani mislim da je dobra ideja da osiguras taj stan, jer svi mi ulazimo u brak ne razmisljajuci o razvodu ali cinjenica je da ih pola zavrsi tako. I ja sam bila svedok bukvalno preko noci raskida gde su svi bili shokirani ...a eto desi se...
Ovako znas da u svakom slucaju ti i deca necete biti na ulici.
S obzirom da ti je muz saglasan najbolje i najjednostavnije je da on kod advokata potpise da u slucaju ravoda nece traziti deo stana.

Šakal:
Pa čak i da je tako...razvod je samo pitanje vremena...šta koji moj čeka? Da kupi gajbu pa da se razvede? Glupost. Možda hoće još malo da mu pije krv...ko zna... Kako god okreneš muškarac je taj koji nayebe pa ispada da je zakon ipak naklonjeniji majkama, ženama...
Ne zakon je naklonjen muškarcima to zanm iz svog ličnog iskustva koje ću izneti

Ja imam iskustvo i to jako loše,ne može biti gore!
Pre nego što ću da se udam rešeno je da ćemo živeti na spratu kuće gde žive njegovi roditelji!Sprat je bio samo izidan bez stolarije i struje.Jednostavno samo zidovi.Pre svadbe moji su kupili stolariju,platili majstora da razvedu struju,omalterisali ceo sprat.
Kao miraz donela sam spavaću sobu i kompletnu opremu(posteljinu,peškire,ćebad,....).Za svadbu smo od strane moje rodbine dobili frižider,električni šporet,tv i od familije iz Nemačke komplet bossovih aparata(bilo je tu još poklona ali sitnijih ko i kod svih).Njegovi su donosili samo novac sa kojim smo mi posle platili sami celu svadbu.
Dokle smo bili u braku moji su nam davali i šakom i kapom,da ne nabrajam sad sve, uglavnom opremili su skroz dvosoban stan i napravili kupatilo.Za to sve postoje računi na ime mojih roditelja.
Kupili su nam još i mašinu za pranje veša i zamrzivač.Imali smo sve u kući,kako se kaže od igle do lokomotive,u roku od godinu dana zahvaljujući mojim roditeljima.
I kod nas je jedno vreme u braku teklo med i mleko,a posle je sve to nestalo njegovom krivicom zbog kurvanja i alkohola.
Bili smo u braku 7,5godina.Kad smo se razveli ništa nije hteo da mi da,a sve je bilo moje.Podigla sam tužbu protiv njega ,plaćala advokate i na čemu sam sada.
Sud još nije završen.bila sam dobila već jednu presudu u potpunosti,ali on se žalio višem sudu jer ne bi imao na čega da legne,ostali bi mu samo zidovi a i to je moje.
Sudimo se već skoro 8 godina oko toga.Trenutno je u mirovanju jer gospodin uopšte nije tu i ne mogu da ga nadju.Krije svoje mesto prebivališta ko zmija noge.
I sad se nadje neko pametan da kaže da zakon štiti žene!Sami zaključite iz ovog mog slučaja da li je to istina.Deca su sa mnom,a ne plaća ni alimentaciju i opet ne mogu da ga krivično gonim jer se vodi kao ne zaposlen.
Sad imam opet sve u stanu i stalno stičem,ali ovog puta su mi opet moji pomogli da krenem.Stan je moj,nasledila sam ga od mame,ima 48 kvadrata i nalazi se u užem centru Novog Sada.
Još sam sama sa decom,ali ako se desi da se slučajno opet udam,može,ali samo pod uslovom da potpišemo predbračni ugovor,da sutra ako se razvedemo uzme svako svoje jer meni njegovo ne treba, imam dovoljno sama.
MOJ SAVET TI JE DA ODETE KOD ADVOKATA ZAJEDNO I DA VAM ON KAŽE KAKO TO DA URADIŠ,ALI JA MISLIM DA JE DOVOLJNO DA TAJ STAN BUDE NA TVOJE IME I DA SE ON ODREKNE PRAVA NA TAJ STAN ODMAH.

Da se ukljucim i ja. Potreban je predbracni ugovor! Razvedena sam, pa imam iskustva. U trecoj nedelji braka je bivsi muz izjavio kako jedva ceka da moj deda umre i da dobije kucu. Romanticno na medenom mesecu, nije li? Dok smo bili u braku u iznajmljeni stan je doneo svoj televizor i jedno ogledalo, ostalo je sve, ali bas sve bio poklon od mojih. Cak su i taj iznajmljeni stan moji roditelji okrecili, sredili. Da li je potrebno nesto dodati? Vremena su ruzna. Izgleda da su muskarci poceli da traze laksi nacin...

DJM:
Gde samo nalazite takve likove.......
Posle vam kriv djavo...... :?
U svojoj okolini,čak ih sad ima više nego što ih je nekad bilo.
Svi spominju pojam sponzoruše,ali one su ipak poštenije jer ti kad je upoznaš znaš da je to,a muškarci su pogotovu u današnje vreme(čast izuzecima),toliko prefarbani svim bojama,da kod njih na žalost to možeš da otkriješ tek kad možda bude kasno.
Ja sam se reš prepekla,pa zbog toga sam sada distancirana i prema onim muškarcima koji možda nisu takvi,a oni su prava retkost.

Iz onoga što sam do sada videla i čula u životu, najbolje je sve odnose jasno i precizno definisati, da kasnije ne bi bilo zabune. Nije uopšte loše niti proračunato, ako se u brak uđe, a da pri tom svako zna šta je njegovo, jer nikad se ne zna šta nosi novi dan. Treba odnose i unutar porodice, braće i sestara i oko nasledstva, jasno i precizno regulisati i to za života roditelja, da posle ne bi bilo svađa, sukoba i višegodišnjih parnica. Čak i roditelji znaju da budu nepravedni prema deci, pa jednom detetu ostave sve, a drugom ništa, pa se onda braća i sestre zamrznu i isposvađaju. Ne kaže se zabadava - čist račun duga ljubav.
A brakova iz interesa je bilo i biće ih i ubuduće. Znam za slučaj jedne žene koja je bila mlađa od "supruga" oko 40 godina i za samo šest meseci braka nasledila je trosoban stan u centru Beograda, kompletno opremljen, sa svim dragocenostima i nekoliko deviznih štednih knjižica.

Back