Naravno da nisam glasač DS-a ali naravno da sam razočaran Vladom DS-SPS. I mnogi glasači DS-a i SPS-a su razočarani ovom Vladom samo to neće da priznaju ! Pa ajde kažite mi šta je zajedničko DS-u i SPS-u osim želje da se bude/ostane na vlasti ?
I naravno da treba da nam budu uzor Island, Norveška i Švajcarska jer su to zemlje koje nisu u EU ali su mnogo razvijenije od EU i spadaju u najrazvijenije zemlje sveta. Dakle ne moraš da budeš u EU da bi bio razvijen ali je činjenica da su Norveška i Island bogati izmedju ostalog zbog velikih prirodnih rezervi nafte i ribe a Švajcarska je čista bankarska zemlja i uglavnom od tog posla živi i plus ono arbajt, arbajt, arbajt.
Mi NIKADA ali NIKADA nećemo živeti toliko dobro i biti razvijeni isto toliko koliko su razvijene ove 3 zemlje ili neke najrazvijenije zemlje EU, to nemojte da se nadate !
Sigurno ne treba ući u NATO zato što je to štetno po nacionalne i sve druge interese Srbije. Prvo što to puno košta, drugo što nemamo živote za bacanje da bi naši vojnici ginuli za američke interese u Iraku ili Avganistanu a ima još puno razloga.
Što se tiče ulaska u EU verovatno tamo treba ući ali to nije nužno da bi poboljšali svoj životni standard. Mi pre svega treba da se menjamo iznutra, da poboljšavamo i uredjujemo Srbiju iznutra a članstvo u EU će doći samo po sebi ali što reče Koštunica, za mnogo, mnogo godina jer, izmedju ostalog sad postoji i ta kriza oko Lisabonskog sporazuma plus "sud" u Hagu a Karadžića i Mladića NIKADA ne treba (a verovatno i neće) izručiti tamo itd. I nije baš da EU i NATO nemaju nikakve veze, prvo zato što je dosta zemalja članica EU, istovremeno i članice NATO pakta i obrnuto a drugo, onaj kreten i ratni zločinac Solana on je bio gensek NATO-a a sad je "visoki" (2m) predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost. Mnogo se lakše ulazi u Nato nego u EU ali nam ulazak u Nato uopšte nije u nacionalnom interesu. Kad pomenuste Nemačku, Nemačka je jedna od glavnih zemalja u EU, a SAD su glavne u Nato paktu.
Brkate Austriju i Australiju, Austrija jeste članica EU ali nije nešto naročito razvijena pogotovu u poredjenju sa ove 3 zemlje koje sam pomenuo na početku, npr. po stepenu razvijenosti ne može ni da se poredi sa Švajcarskom koja je bogatija zemlja. A Australija nema direktne veze sa Evropom ali je 3. po razvijenosti zemlja sveta.
Ova nova koalicija svakako nije dobra za Srbiju i to će se pokazati vremenom ali kad već moramo da biramo izmedju 2, 3, ili 10 zala ja biram koaliciju SRS-DSS pošto bi sigurno bila bolja po nacionalne interese Srbije od potpuno veštačke koalicije DS-SPS.
A nevidjena je glupost da je Jugoslavija bombardovana zbog SPS-a i Slobe. Isto tako je glupost da je Kosovo otimano zbog Slobe, Sloba već 8 godina nije na vlasti a i dalje nam otimaju Kosovo. Srbija je 1999. godine bombardovana zato što Amerikancima i NATO paktu treba naša teritorija da bi se strateški širili prema Rusiji i uopšte zato što je geo-strateški položaj Srbije izuzetno važan za njih a Kosovo otimaju izmedju ostalog zato što na Kosovu ima mnogo rudnih bogatstava i zato što albanska narko-mafija plaća lobiste u američkom kongresu i administraciji da rade za njihove interese. Irak i Avganistan su bombardovani ne zbog Sadama ili talibana nego zbog NAFTE i morate da shvatite da se svi živi ratovi u svetu u poslednjih 100 godina vode ZBOG IZVORIŠTA NAFTE !