Molim Glasače iz DS-a na ovom forumu da mi objasne dali su ljuti zbog vlade SPS-DS?!!

Australija nije članica EU, ali jeste NATO pakta.
Norveška je u NATO paktu, ali ne i u EU, a jeste u Evropi.
Švajcarska nije ni u NATO, ni u EU, ni u UN, ali je u centru Evrope i ne treba ti pasoš da iz EU uđeš u Švajcarsku.
Ima zemalja koje su u EU, ali ne i u NATO-u...

Hoćeš li još ili ćeš se sam potruditi da to malo ukapiraš i da me ne pitaš ovakve stvari... :roll:
Napravio si lapsus - Austrija nije u NATO.
Te tri drcave kao prvo nisu clanice EU, a i da jesu to su razvijene drzave Evrope.Mislim da ces se sloziti da je neuporedivo porediti njih i drzave sa jugozapada Evrope, a narocito bivse komunisticke drzave koje su tek usle u EU ili treba, navodno, da udju,Svakome je jasno da status tih Balkanskih zemalja nije isti kao kod razvijenih zemalja Evrope.
A sto se prosirenja EU tice , tek tu je nastao problem posle odbijanja Irske da potpise Lisabonski sporazum.Tako da je to pitanje pod velikim znakom pitanja.
Ulazak medjutim Srbije u EU, tek je neizvestan, a po meni i nemoguc.Narocito posle Sarkozijeve izjave u kojoj kaze da Srbija nece postati clanica EU sve dok ne prizna nezavisno Kosovo.

Зашто се не угледате на Швајцарску и Норвешку на пример? Нису у ЕУ, а њихов стандард је бољи од стандарда држава ЕУ. Зашто Србија не може да иде тим путем? Ја верујем у Србију, верујем у Србе и верујем да можемо да постигнемо и више него Швајцарци и Норвежани. Ако ти у то не верујеш, онда немамо о чему да разговарамо
Samo ti zivi u zabludi da Srbija posle svega sto je preturila preko glave u zadnjih 20 godina, par ratova, sankcije i ostalo, moze da se priblizi Svajcarskoj ili Norveskoj.....

Klasicna radikalska demagogija, ne treba nam EU, bicemo mi ko Svajcarci, eto vidite ni oni nisu u EU pa sta im fali....:dash:

A jesi li bio kad u Svajcarskoj na primer?
Ja jesam i mogu ti reci da bi nama trebalo jedno 200 godina rada i rada i rada i rada pa da se nadamo da cemo ih stici za nekih 300 godina....
I ja sam napravila lapsus.
Austrija nije clanica EU.
Ne nego je clanica Africke Unije....
Austrija je clanica EU od 1995.

Molim Glasače iz DS-a na ovom forumu da mi objasne dali su ljuti zbog vlade SPS-DS ili je podrzavaju? da li ce ova vlada uci u EU ili uhapstii ratka mladica ili radovana karadzica? da li ce ivica dacic kao ministar policije biti bolji od dragana jocica?

Iskreno
Više bi voleo da je sa DSS, ali ne sa Koštunicom na čelu.
Jedva čekam da napusti ili bude smenjen i da Aca ili ljudi poput njega preuzmu DSS

Što se tiče SPS, nema tu sreće ili voleti..:think:
radiš sa onima sa kojima moraš ili na koje si ograničen, kada ne možeš da biraš.
Dali će Dačić bolje da upravlja MUP-om, to će vreme pokazati.
Ako znaju gde je Mladić, uhapsiće ga, sigurno je to dogovoreno u toku sastavljanja vlade.

Daliće nas uvesti u EU. voleo bi da to već bude sutra:mrgreen:..ali
Teško, zbog posla kojeg treba uraditi i vremena..
ali će nas sigurno približiti
i omogućiti sledećoj vladi da taj posao privede kraju

Jeli dali neko od vas radi
ali ozbiljan posao i ozbiljnoj firmi,. ane kod Žike pekara

Kolko se god ne slažeš sa stavovima stranke, čiji si član, NE IZNOSIŠ svoje stavove nego stavove stranke. To je velika razlika.
A do raskola je došlo posle izbora i želje Koštunice da formira vladu sa SRS i da po svaku cenu i cenu propasti DSS ostane premijer.

Kolko se god ne slažeš sa stavovima stranke, čiji si član, NE IZNOSIŠ svoje stavove nego stavove stranke. To je velika razlika.
A do raskola je došlo posle izbora i želje Koštunice da formira vladu sa SRS i da po svaku cenu i cenu propasti DSS ostane premijer.

Aha, znaci on se duboko ne slaze sa Kostunijem, ali ga i dalje podrzava, cuti i klima glavom....Ako se secas njegovih izjava u kampanji i posle toga, ni razlikuju se ni milimetar od Kostunicinih.....Al bitno da se on ne slaze sa onim sto prica.....
A inace, cenim da je doslo do vlade dss i srs da bi Popovic demonstrativno napustio vlast i otisao iz DSS-a....Sigurno....I mnogi bi posli sa njim....
Sve je to ista bagra, razlika je samo ko je vise a ko manje lud.

Kako je on vest transformator
boristadicqr9.jpg
669kobajagrandecomtc0.jpg

Napravio si lapsus - Austrija nije u NATO.
Te tri drcave kao prvo nisu clanice EU, a i da jesu to su razvijene drzave Evrope.Mislim da ces se sloziti da je neuporedivo porediti njih i drzave sa jugozapada Evrope, a narocito bivse komunisticke drzave koje su tek usle u EU ili treba, navodno, da udju,Svakome je jasno da status tih Balkanskih zemalja nije isti kao kod razvijenih zemalja Evrope.
A sto se prosirenja EU tice , tek tu je nastao problem posle odbijanja Irske da potpise Lisabonski sporazum.Tako da je to pitanje pod velikim znakom pitanja.
Ulazak medjutim Srbije u EU, tek je neizvestan, a po meni i nemoguc.Narocito posle Sarkozijeve izjave u kojoj kaze da Srbija nece postati clanica EU sve dok ne prizna nezavisno Kosovo.

Nisam napravio lapsus. Mislio sam na Australiju, a mogao sam napisati Kanada, SAD...
Poenta je bila u sledećem:
- Ne moraš biti u Evropi da bi bio u NATO paktu.
- Ne moraš biti u EU ako si u Evropi.
- Ne moraš biti u NATO ako si u Evropi ili u EU
- Itd.
Sve zavisi od političkih želja i htenja pojedine države...

Što se tiče Srbije. Jeste da bi članstvo u EU donelo mnogo pogodnosti oko putovanja, granica, zakona, ekonomskih ciljeva..., ali nije nužno. Nužno je da mi sami uspostavimo takve vrednosti i zakone u Srbiji koji su na nivou svih razvijenih zemalja (zdravstvo, zakonodavstvo, policiju, pravo, školstvo...) i ne moramo da se guramo da uđemo u EU... Došli bi onda oni do nas i ponudili nam članstvo...

Naravno da nisam glasač DS-a ali naravno da sam razočaran Vladom DS-SPS. I mnogi glasači DS-a i SPS-a su razočarani ovom Vladom samo to neće da priznaju ! Pa ajde kažite mi šta je zajedničko DS-u i SPS-u osim želje da se bude/ostane na vlasti ?

I naravno da treba da nam budu uzor Island, Norveška i Švajcarska jer su to zemlje koje nisu u EU ali su mnogo razvijenije od EU i spadaju u najrazvijenije zemlje sveta. Dakle ne moraš da budeš u EU da bi bio razvijen ali je činjenica da su Norveška i Island bogati izmedju ostalog zbog velikih prirodnih rezervi nafte i ribe a Švajcarska je čista bankarska zemlja i uglavnom od tog posla živi i plus ono arbajt, arbajt, arbajt.

Mi NIKADA ali NIKADA nećemo živeti toliko dobro i biti razvijeni isto toliko koliko su razvijene ove 3 zemlje ili neke najrazvijenije zemlje EU, to nemojte da se nadate !

Sigurno ne treba ući u NATO zato što je to štetno po nacionalne i sve druge interese Srbije. Prvo što to puno košta, drugo što nemamo živote za bacanje da bi naši vojnici ginuli za američke interese u Iraku ili Avganistanu a ima još puno razloga.

Što se tiče ulaska u EU verovatno tamo treba ući ali to nije nužno da bi poboljšali svoj životni standard. Mi pre svega treba da se menjamo iznutra, da poboljšavamo i uredjujemo Srbiju iznutra a članstvo u EU će doći samo po sebi ali što reče Koštunica, za mnogo, mnogo godina jer, izmedju ostalog sad postoji i ta kriza oko Lisabonskog sporazuma plus "sud" u Hagu a Karadžića i Mladića NIKADA ne treba (a verovatno i neće) izručiti tamo itd. I nije baš da EU i NATO nemaju nikakve veze, prvo zato što je dosta zemalja članica EU, istovremeno i članice NATO pakta i obrnuto a drugo, onaj kreten i ratni zločinac Solana on je bio gensek NATO-a a sad je "visoki" (2m) predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost. Mnogo se lakše ulazi u Nato nego u EU ali nam ulazak u Nato uopšte nije u nacionalnom interesu. Kad pomenuste Nemačku, Nemačka je jedna od glavnih zemalja u EU, a SAD su glavne u Nato paktu.

Brkate Austriju i Australiju, Austrija jeste članica EU ali nije nešto naročito razvijena pogotovu u poredjenju sa ove 3 zemlje koje sam pomenuo na početku, npr. po stepenu razvijenosti ne može ni da se poredi sa Švajcarskom koja je bogatija zemlja. A Australija nema direktne veze sa Evropom ali je 3. po razvijenosti zemlja sveta.

Ova nova koalicija svakako nije dobra za Srbiju i to će se pokazati vremenom ali kad već moramo da biramo izmedju 2, 3, ili 10 zala ja biram koaliciju SRS-DSS pošto bi sigurno bila bolja po nacionalne interese Srbije od potpuno veštačke koalicije DS-SPS.

A nevidjena je glupost da je Jugoslavija bombardovana zbog SPS-a i Slobe. Isto tako je glupost da je Kosovo otimano zbog Slobe, Sloba već 8 godina nije na vlasti a i dalje nam otimaju Kosovo. Srbija je 1999. godine bombardovana zato što Amerikancima i NATO paktu treba naša teritorija da bi se strateški širili prema Rusiji i uopšte zato što je geo-strateški položaj Srbije izuzetno važan za njih a Kosovo otimaju izmedju ostalog zato što na Kosovu ima mnogo rudnih bogatstava i zato što albanska narko-mafija plaća lobiste u američkom kongresu i administraciji da rade za njihove interese. Irak i Avganistan su bombardovani ne zbog Sadama ili talibana nego zbog NAFTE i morate da shvatite da se svi živi ratovi u svetu u poslednjih 100 godina vode ZBOG IZVORIŠTA NAFTE !

Poslednja izmena:
Naravno da nisam glasač DS-a ali naravno da sam razočaran Vladom DS-SPS. I mnogi glasači DS-a i SPS-a su razočarani ovom Vladom samo to neće da priznaju ! Pa ajde kažite mi šta je zajedničko DS-u i SPS-u osim želje da se bude/ostane na vlasti ?

I naravno da treba da nam budu uzor Island, Norveška i Švajcarska jer su to zemlje koje nisu u EU ali su mnogo razvijenije od EU i spadaju u najrazvijenije zemlje sveta. Dakle ne moraš da budeš u EU da bi bio razvijen ali je činjenica da su Norveška i Island bogati izmedju ostalog zbog velikih prirodnih rezervi nafte i ribe a Švajcarska je čista bankarska zemlja i uglavnom od tog posla živi i plus ono arbajt, arbajt, arbajt.

Mi NIKADA ali NIKADA nećemo živeti toliko dobro i biti razvijeni isto toliko koliko su razvijene ove 3 zemlje ili neke najrazvijenije zemlje EU, to nemojte da se nadate !

Sigurno ne treba ući u NATO zato što je to štetno po nacionalne i sve druge interese Srbije. Prvo što to puno košta, drugo što nemamo živote za bacanje da bi naši vojnici ginuli za američke interese u Iraku ili Avganistanu a ima još puno razloga.

Što se tiče ulaska u EU verovatno tamo treba ući ali to nije nužno da bi poboljšali svoj životni standard. Mi pre svega treba da se menjamo iznutra, da poboljšavamo i uredjujemo Srbiju iznutra a članstvo u EU će doći samo po sebi ali što reče Koštunica, za mnogo, mnogo godina jer, izmedju ostalog sad postoji i ta kriza oko Lisabonskog sporazuma plus "sud" u Hagu a Karadžića i Mladića NIKADA ne treba (a verovatno i neće) izručiti tamo itd. I nije baš da EU i NATO nemaju nikakve veze, prvo zato što je dosta zemalja članica EU, istovremeno i članice NATO pakta i obrnuto a drugo, onaj kreten i ratni zločinac Solana on je bio gensek NATO-a a sad je "visoki" (2m) predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost. Mnogo se lakše ulazi u Nato nego u EU ali nam ulazak u Nato uopšte nije u nacionalnom interesu. Kad pomenuste Nemačku, Nemačka je jedna od glavnih zemalja u EU, a SAD su glavne u Nato paktu.

Brkate Austriju i Australiju, Austrija jeste članica EU ali nije nešto naročito razvijena pogotovu u poredjenju sa ove 3 zemlje koje sam pomenuo na početku, npr. po stepenu razvijenosti ne može ni da se poredi sa Švajcarskom koja je bogatija zemlja. A Australija nema direktne veze sa Evropom ali je 3. po razvijenosti zemlja sveta.

Ova nova koalicija svakako nije dobra za Srbiju i to će se pokazati vremenom ali kad već moramo da biramo izmedju 2, 3, ili 10 zala ja biram koaliciju SRS-DSS pošto bi sigurno bila bolja po nacionalne interese Srbije od potpuno veštačke koalicije DS-SPS.

A nevidjena je glupost da je Jugoslavija bombardovana zbog SPS-a i Slobe. Isto tako je glupost da je Kosovo otimano zbog Slobe, Sloba već 8 godina nije na vlasti a i dalje nam otimaju Kosovo. Srbija je 1999. godine bombardovana zato što Amerikancima i NATO paktu treba naša teritorija da bi se strateški širili prema Rusiji i uopšte zato što je geo-strateški položaj Srbije izuzetno važan za njih a Kosovo otimaju izmedju ostalog zato što na Kosovu ima mnogo rudnih bogatstava i zato što albanska narko-mafija plaća lobiste u američkom kongresu i administraciji da rade za njihove interese. Irak i Avganistan su bombardovani ne zbog Sadama ili talibana nego zbog NAFTE i morate da shvatite da se svi živi ratovi u svetu u poslednjih 100 godina vode ZBOG IZVORIŠTA NAFTE !
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Čestitaš mu na tekstu, a mene si pre par dana napadao kada sam napisao isto ovo:

Ne, nije zbog Slobe i SPS-a, već zbog drugih razloga. Ali to je već viša matematika za tako plitko razmišljanje.

Zbog koga te je bombardovao NATO? zbog SLOBE I SPS-A naravno! i zasto onda pravite vladu vi demokrate sa njima zbog kojih je bombardovana srbija? daj drago ne budi tolko glup....

i ubeđivao me da je SRJ bombardovana zbog SPS-a i Slobe :roll: :roll: :roll:

Eto DraGo70 vidim na forumu si a ne znas sta da mi odgovoris na pitanje "Ko te je bombardovao 1999 SPS ILI SLOBA ili DSS i SRS? naravno da ne znas da odgovoris kad te je bombarodovao SPS I SLOBA i sad sa njima pravis vladu sramota i bruka za demokrate!

Toliko o znanju, zrelosti i realnosti nekih forumaša na ovom forumu... :lol: :lol: :lol:

Poslednja izmena:

Back