Mole se pametniji da vise ne popustaju!

Zuji Zolja

Domaćin
Poruka
3.567
Kako da znam ko je pametniji?
Kako da ne popustim kad je zap'o pa ne pusta?
...
Mene je juce toliko iznervirala sluzbenica u banci jer nikako nisam mogla da joj objasnim sta hocu. Na kraju je dosla sefica i dobila sam sta sam trazila. Posle dva sata uzaludno potrosenog vremena sam se pitala, zar nije bilo pametnije da sam odmah rekla -da u pravu ste, i otisla kod druge sluzbenice ili u drugu banku?

A da ne pricam o onom kad mi dete trazi slatkis neposredno pre rucka uz: -obecavam nece mi pokvariti rucak. jescu!- i ja popustim i dam joj slatkis, ona naravno kasnije ne pojede rucak... (nije to cest slucaj, da me sad ne napadnu moralisti, ali desava se)...

Kako uvek promasim kad treba da (ne)popustim?

moram sad da napisem da mi je ovaj aforizam koji sam iskoristila za naslov teme pao na pamet citajuci jednu temu ovde na dip, gde je do jutros jedan, a od jutros dal' taj isti pod drugim imenom ili stvarno drugi, covek pokusava da dokaze kako je on super pametan, a svi drugi, blago receno, manje pametni. Svi koji su hteli su rekli sta su imali i povukli se s'teme, ali jedan forumas je resio da ne popusti. :ok:

ps
jelenced, kako znas da je u pitanju inteza? :eek:

A to za bankarke je cesta pojava, zaposle ih a ne umeju ni da kucaju na tastauri...nego bitno da su doterane i nasminkane valjda..moje keva je isto objasnjavala jednoj tako pola sata sta hoce, ova ne kapira, mama zove seficu i ona shvati.. Nema tu sta da se nerviras, zoves nekog ko ce razumeti i kraj.
Za dete bas nisam sigurna ko je tu pametniji ispao :mrgreen:

To pametniji popusta ima smisla u nekim situacijama, u nekim nema. U nekim ako popustis ispadas magarac, a ne pametniji.

...
Mene je juce toliko iznervirala sluzbenica u banci jer nikako nisam mogla da joj objasnim sta hocu. Na kraju je dosla sefica i dobila sam sta sam trazila. Posle dva sata uzaludno potrosenog vremena sam se pitala, zar nije bilo pametnije da sam odmah rekla -da u pravu ste, i otisla kod druge sluzbenice ili u drugu banku?

A da ne pricam o onom kad mi dete trazi slatkis neposredno pre rucka uz: -obecavam nece mi pokvariti rucak. jescu!- i ja popustim i dam joj slatkis, ona naravno kasnije ne pojede rucak... (nije to cest slucaj, da me sad ne napadnu moralisti, ali desava se)...

nikom ja ne popustam do suza dok ne dovedem

intezu izbegavaj za internacionalne uplate,i jeste kriticna situacija, ides tamo da te zezaju i da ih ucis njihov posao, i jos im platis
He he , mislis da su drugi bolji ? Odem ja u Batajnicu u Postansku stedionicu da izvadim majci karticu za podizanje penzije .
Ispunimo formulare kad mi kaze sluzbenica da je mojoj majci u licnoj karti drugaciji maticni broj nego sto je ranije bio kod njih
u evidenciji . Sta sad ? Kazu , moram u policiju da mi daju potvrdu o vazecm maticnom broju . Odem u pol. stanicu u Batajnici
a tamo mi kazu da nisu nadlezni nego moram u BG u Ljermontovu . Jbg , a ja nemam ni vozacku jer sam prije toga pogubio
sve dokumente a izmedju ostalog i tu majcinu karticu . Trebala se vaditi nova .
Nista , odem na rizik . Donesem uvjerenje o maticnom broju i vratim se u ekspozituru . Tamo mi kazu da je kartica vec gotova .
Ova potvrda ne treba ? Ne treba ! Uf , mamicu vam kretensku ,krenem da zaustim al se zadrzim na vreme .
Dobro , dajte mi karticu ! Moracete u Zemun ! Moooolim , sta cu u Zemunu ? Pa kartica je greskom poslata u nasu ekspozituru u
Zemunu , lako je to naci , blizu zemunske bolnice ! A da mi tamo slucajno ne kazu da je kartica proslijedjena za Leskovac ?
Nece ! Znate sta ? Ne idem ja nigdjeeeeee !!! Za par dana mi javljaju da je kartica stigla a da je shefovica isla licno po nju .
Kazem im da pozovu shefovicu a ona dodje i potvdi ! Koooojiiii lazooooviiii !

He he , mislis da su drugi bolji ? Odem ja u Batajnicu u Postansku stedionicu da izvadim majci karticu za podizanje penzije .
Ispunimo formulare kad mi kaze sluzbenica da je mojoj majci u licnoj karti drugaciji maticni broj nego sto je ranije bio kod njih
u evidenciji . Sta sad ? Kazu , moram u policiju da mi daju potvrdu o vazecm maticnom broju . Odem u pol. stanicu u Batajnici
a tamo mi kazu da nisu nadlezni nego moram u BG u Ljermontovu . Jbg , a ja nemam ni vozacku jer sam prije toga pogubio
sve dokumente a izmedju ostalog i tu majcinu karticu . Trebala se vaditi nova .
Nista , odem na rizik . Donesem uvjerenje o maticnom broju i vratim se u ekspozituru . Tamo mi kazu da je kartica vec gotova .
Ova potvrda ne treba ? Ne treba ! Uf , mamicu vam kretensku ,krenem da zaustim al se zadrzim na vreme .
Dobro , dajte mi karticu ! Moracete u Zemun ! Moooolim , sta cu u Zemunu ? Pa kartica je greskom poslata u nasu ekspozituru u
Zemunu , lako je to naci , blizu zemunske bolnice ! A da mi tamo slucajno ne kazu da je kartica proslijedjena za Leskovac ?
Nece ! Znate sta ? Ne idem ja nigdjeeeeee !!! Za par dana mi javljaju da je kartica stigla a da je shefovica isla licno po nju .
Kazem im da pozovu shefovicu a ona dodje i potvdi ! Koooojiiii lazooooviiii !

Kafkin Proces. :)

kanap.jpg

...

Kod birokracije najbolje je biti pametniji i popustiti....kad vidiš onaj blijedi pogled koji gleda kroz tebe, diži sidro i kreni dalje jer ćeš samo uzalud gubiti vrijeme.
Posao mi je takav da sam često u kontaktu sa administracijom raznih profila i srećom pronašla sam ljude s kojima mogu surađivati...ali nailazila sam na svašta....zato je najbolje odustati od objašnjavanja i naći nekog tko će razumjeti o čemu pričaš.

Kod djece je druga priča. Tu moraš biti dosljedna, iako će ti ponekad biti žao. Ali to je za njihovo dobro.

A to za bankarke je cesta pojava, zaposle ih a ne umeju ni da kucaju na tastauri...nego bitno da su doterane i nasminkane valjda..moje keva je isto objasnjavala jednoj tako pola sata sta hoce, ova ne kapira, mama zove seficu i ona shvati.. Nema tu sta da se nerviras, zoves nekog ko ce razumeti i kraj.
Za dete bas nisam sigurna ko je tu pametniji ispao :mrgreen:

To pametniji popusta ima smisla u nekim situacijama, u nekim nema. U nekim ako popustis ispadas magarac, a ne pametniji.

Narodu se ne moze ugoditi... kod nas postoji jedna banka sticajem okolnosti vecina sluzbenica su iz "Titovog vremena", zene koje kucaju brzinom svjetlosti i koje imaju min 20 godina radnog staza i ne postoji problem koji ne mogu da rjese... najveca zamjerka komitenata je bila sto su " babe" na salteru .... kao oni bi nesto lepse.... pa ono sto trazite to i dobijete ( lepo i pametno najcesce ne ide zajedno :D )
Ja sam dosta u kontaktu sa drugom stranom... i naj veci problem je kada neko zapne kao magarac da mu se nesto uradi na nacin na koji ne moze.... tipa da podigne pare a nema LK ili neki drugi dokument.... ili ne ispuni pravilno formular pa mu one krive sto na osnovu toga NE SMEJU da odobre uslugu....

Narodu se ne moze ugoditi... kod nas postoji jedna banka sticajem okolnosti vecina sluzbenica su iz "Titovog vremena", zene koje kucaju brzinom svjetlosti i koje imaju min 20 godina radnog staza i ne postoji problem koji ne mogu da rjese... najveca zamjerka komitenata je bila sto su " babe" na salteru .... kao oni bi nesto lepse.... pa ono sto trazite to i dobijete ( lepo i pametno najcesce ne ide zajedno :D )
Ja sam dosta u kontaktu sa drugom stranom... i naj veci problem je kada neko zapne kao magarac da mu se nesto uradi na nacin na koji ne moze.... tipa da podigne pare a nema LK ili neki drugi dokument.... ili ne ispuni pravilno formular pa mu one krive sto na osnovu toga NE SMEJU da odobre uslugu....

ja se iskreno divim tvom ogromnom razumevanju i tvojoj lakoci postojanja! :kpozdrav:

ja se iskreno divim tvom ogromnom razumevanju i tvojoj lakoci postojanja! :kpozdrav:

Godine rada su iza ove stalozenosti :D u trenutku kada skoro unistis svoje zdravlje zbog nerviranja i ispravljanja krivih drina shvatis da luda ne trebam nikome a naj manje sebi.... izbace i mene iz takta ali ja to vise ne uzimam srcu ponovim dva puta in trazim sefa, direktora ..... prosle godine sam otisla da sredim neke papire za penziono i naravno kod nas ( kao i kod vas :) )opste rasulo, kaze sluzbenica treba vam to .. to.. to ... reko molim vas zapisite sve i potpisite se ... kaze zasto ....? reko ako ispadne da je trebalo jo sta da mogu da odem do vaseg sefa....:D ( sve uz osmjeh) upisala je sve potvrde, kada sam dosla zavrsila za 15 min.... :D
Ne kazem da treba svaki put ovako ali toliko sam ih sretala u zivotu sa savrseno procjenjujem koja je frustriana u privatnom zivotu pa se iskaljuje na stranke samo zato sto joj se moze

intezu izbegavaj za internacionalne uplate,i jeste kriticna situacija, ides tamo da te zezaju i da ih ucis njihov posao, i jos im platis

Ja sad menjam banku jer sam u Sberbanci totalno ostala razocarana (necu detaljisati, da ne gnjavim ljude). Uglavnom resila sam da se prebacim u Postansku stedionicu, em daju cekove, minus, povoljno kredite, pa ko voli da trosi moze. Ja sam do sad u Sberbanci, prethodnoj Volks, 3 kredita dizala i vratila ranije, primam platu preko njih od 2007. godine, i sad posto mi je kasnilo bolovanje treba da cekam na dozvoljeni minus. Kreditne kartice nemaju, cekove nemaju. I ja, koja nikad nisam usla u kreditni biro sad treba da molim za obnovu minusa (koji im je inace na vreme uplacen, pozajmila sam pare i uplatila). Nek se gone u 3 lepe, samo malo jos da stanem na nogu, ne vide ta banka mene vise nikad

Back