Molba nepoznatoj ljubavi

Ako ja ne želim ono što ti želiš, ne trudi se, molim te, da mi dokažeš da je ono što ja želim pogrešno;

ili, ako ne verujem u ono što ti veruješ, zastani malo pre nego što počneš da me ubeđuješ;

ili, ako osećanja pokazujem jače, odnosno slabije od tebe u istim situacijama, dopusti mi da to ipak učinim onako kako mi odgovara;

ili, ako nešto radim na način koji se razlikuje od načina kako ti radiš to isto, dozvoli mi.

Ne zahtevam od tebe da me potpuno razumeš, bar ne sada; to ću, možda, tražiti tek kad osetim da od mene hoćeš načiniti kopiju sebe....

Možda sam tvoj bračni drug, možda radni kolega, tvoj roditelj, ili jednostavno, prijatelj.. I dok ostvarujem svoje želje, pokazujem svoja osećanja ili izražavam veru, ti otvori svoje srce i dopusti da u njega uđe i razvija se saznanje da nije sve pogrešno što je različito od tvoga. Prihvati me onakvog kakav jesam - to je prvi korak koji možeš učiniti ako hoćeš da me razumeš...

Jednog dana, ako me ikada stvarno shvatiš, videćeš da u tome kakav sam postoji mnogo lepog. I tada ćeš, nadam se, osetiti snažnu potrebu: ne da me menjaš da bih bio kao ti, nego da me cenis, priznaš, podržiš i voliš....

Druze ti si garant 100% devica........zar ne?By the way jako lepo napisano....u vezi otvaranja.......ovaj deo:

Jednog dana, ako me ikada stvarno shvatiš, videćeš da u tome kakav sam postoji mnogo lepog. I tada ćeš, nadam se, osetiti snažnu potrebu: ne da me menjaš da bih bio kao ti, nego da me cenis, priznaš, podržiš i voliš....

magnificco........:ok:

Stah od nepoznatog i sebicno prilagodjavati druge sebi karakteristicno je i tipicno egoizmu.Prilagodjavati se nekome je vec mnogo blize davanju nesebicno sebe ,cineci kompaktnost bez interesnih sfera,upoznavanju nepoznatog i zadovoljstvu otkrivenog.Razumeti,prihvatiti i voleti ono sto nisam ja nije imitacija zivota vec potreba da shvatim i prihvatim sve oko sebe,obogatim sebe novim saznanjimai u njima pronadjem lepote za koje nisam bila spremna da ih vidim.

Ja sam Vaga
images

BRILJANTNO!!!!!!!!!!!!!!!
Tesko je ostati svoj,ali to je najbitnije od svega. Jer,sta smo?,ako usput izgubimo sebe. Isto tako menjati nekog kog volimo je najgluplja stvar na svetu. Zar se ne zaljubljujemo upravo zato sto nam se `taj neko` dopada,i sto je jedinstven... Covek treba samo da zastane i seti se zasto je uopste poceo da voli,tog koga zeli da menja.
Zaista divno napisano. Cestitam..........

Back