MOJRU SVI VOLE...

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

MOJRU SVI VOLE...

Igra sastavi priču

upeklo
kocijas
deca
krajolik
pogled

Kakvo leto.....vrelo, užareno. Vazduh se prosto talasa. Ljudi kao omamljeni hodaju ulicom. Iako je veče, danas je toliko upeklo sunce da se nije moglo disati te I sada ulični kamen isijava toplotu……I zgrade…..Hvala bogu ima dosta zelenila u ovom malom gradu inače se ne bi moglo izdržati. Tek kada se izadje malo izvan gradića……tamo gde putnika ispraćaju ubogi sirotinjski kućerci I musava deca…pa još produžite pravo…..ma samo toliko da vam iz oka pobegne ta uboga prikaza……e, tu je tako lep pogled….Pruža se u nedogled put I sa obe strane brežuljci pod vinogradima. Prelep krajolik okićen suncem preko dana I grljen mrakom tokom noći. Vazduh je drugačiji….nekako lakši….mekši….hoće da udje u pluća.
U samom centru grada…..glavni trg vrvi od ljudi. Iako je nesnosna vrućina ipak je noć izmamila napolje stanovnike koji dane provode iza zatvorenih prozora I žaluzina. Po toplom kamenu odzvanjaju koraci….ženske štikle udaraju I prave muziku. Barovi su otvoreni kao I dućani. Maleni kafići sa po par stolova napolju I šarenim stolnjacima su puni. U parku, pod okriljem svetiljkama obasjane noći igraju se deca, jure, viču……majke razgovaraju umorno se smešeći jedna drugoj. Kočijaš staje I iz kola izlaze dva mladića smejući se I teturajući pijano. Pogledaše kroz ljude oko njih I nastaviše dalje sa svojim smehom.
Da, svi izgledaju umorno mislila je Mojra dokono sedeći na drvenoj klupi preko puta jednog bara….i moraju jer su dan zamenili za noć. Jadni ljudi. Bože, ona žena jedva stoji na nogama….sve posrće a nosi dete u rukama. Umor I loša hrana…..mora da jedva sastavljaju kraj sa krajem……ko zna, možda je I bez muža…..tužna slika. Nije meni loše ovako…zaista nije. Imam sve…….stan, hranu, novca dovoljno da se ne luksuziram….dovoljno sna preko dana. Neki su postali I stalne mušterije ali nekako mi je slatko da ovako izadjem u noć I šetam….pa ko naidje dobro došao. Jedini je problem što ne volim grubijane….valjda neće naići neki takav noćas….samo što su mi prošle modrice pre neki dan. Vrelina ne smeta I nisam zamenila dan za noć hahahaah noć je ionako moja a dan je namenjen spavanju. Ustaje sa klupe I počinje da se šeta gore dole niz ulicu. Duge noge…..vitko telo I lepo lice sa dugim uvojcima. Lagana jako kratka haljinica na bratele lenjo leži preko jakih mladih grudi. Oko bedara igra…..uvija se….miluje zavodljivo mladost I gole butane….Mojru, svi vole…..

Dobro jutro i lep dan želim ljudima od reči :heart:

mari47;bt162513:
PisačCi:cvet:
za vidljiv doprinos temi sa sociološko-erotskim sadržajem
ne štedeći nas svog raskošnog talenta za pisanu reč.

Verna čitateljCa ode da pije kafu, sad je ustala:okok:

hahahaha gde vide erotiku? :eek: sociologije ima :zcepanje:
ovi muški što videli, videli...bože, kako je čitanje raznovrsna zanimacija :zcepanje:
Ajd pi kafu....:kafa:

RiadaT.;bt162564:
ebg. Ljiljo....sad ako sam dobro shvatila....Z poznaje mnogo tih što se vikaju ko Mojra:zcepanje:
a ovo"gu"....da poznava lično nju:rotf: jesam li sad potrefila:rotf:

:klap::klap::klap::klap: potrefila si dušo....sam priznao da gi kodža (titl mnogo) zna takvih što se vikaju ko ona....al za njuma nije reko da gu poznava lično....to ja izvodim logički zaključak....kad može on mogu i ja da izvodim isto :manikir:

Šta su ti napravili od priče...mama:hahaha:
Naravno,za priču si mama (obrnut je naš hipot.odnos-skoro mogu da ti budem tatko:D)
To i jeste normalno u književnosti:knjževna dela započinju
pisci ,a završavaju čitaoci...
Posebno ova priča je s "energetskim" nabojem...Preti da eskalira
u čitav roman,epopeju,čak scenarija kakve TV serije...
Pa,vidiš (rečenica s početka kom.):klap::klap::klap:

coviax1;bt162676:
Šta su ti napravili od priče...mama:hahaha:
Naravno,za priču si mama (obrnut je naš hipot.odnos-skoro mogu da ti budem tatko:D)
To i jeste normalno u književnosti:knjževna dela započinju
pisci ,a završavaju čitaoci...
Posebno ova priča je s "energetskim" nabojem...Preti da eskalira
u čitav roman,epopeju,čak scenarija kakve TV serije...
Pa,vidiš (rečenica s početka kom.):klap::klap::klap:

Hahahahaha ma pusti ih...igraju se deca....neka gi :cistinaocare:
Hvalaaaa ....tatko :zcepanje::zcepanje::heart:
Nego, jel ti beše nešto u vezi muzike radio?

LJILJA MMM;bt162688:
Hahahahaha ma pusti ih...igraju se deca....neka gi :cistinaocare:
Hvalaaaa ....tatko :zcepanje::zcepanje::heart:
Nego, jel ti beše nešto u vezi muzike radio?

Da,radio,ali trenutno zastoj...
Ma,u mnogo čemu...
Jedan sin u Svidn,drugi navalio da da preostalih par ispita i ja opet
punom snagom šljakam...A več bilo reči...Ma znaš kako s decom...
Jurcam po Voši po ceo dan...Muziku ni radio ne puštam...samo mob...:(
Rešićemo i to...:D

coviax1;bt162797:
Da,radio,ali trenutno zastoj...
Ma,u mnogo čemu...
Jedan sin u Svidn,drugi navalio da da preostalih par ispita i ja opet
punom snagom šljakam...A več bilo reči...Ma znaš kako s decom...
Jurcam po Voši po ceo dan...Muziku ni radio ne puštam...samo mob...:(
Rešićemo i to...:D

Hvala.....naravno, sve se reši ovako ili onako :)

Back